Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: popnagels

popnagels 30 juni 2004 15:54 #4052

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Hoi, ik werk zelf bij een groothandel in bevestigings materialen, kan je iets meer info geven over wat monel nagels precies zijn en waarom juist deze?

Groet,

Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: popnagels 01 juli 2004 12:56 #4061

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Hallo,

Monel popnagels hebben we niet, wel gewoon compleet rvs, wat ik zelf gebruikt heb voor de trampoline op mijn catamaran en de mast van mijn kajuitboot zijn nagels met een aluminium huls en een rvs trekpen, deze hebben bij een diameter van 4,8 mm een treksterkte van 2230 newton en doordat de huls dus van aluminium is heb je geen last van corrosie van de verschillende materialen en bevallen mij prima.

Een compleet rvs nagel is wel een stuk sterker met een treksterkte van 5535 newton bij dezelfde diameter, maar ook een heel stuk duurder, het licht er een beetje aan waar het voor nodig is, voor bevestiging van het staand want zou ik zeker voor compleet rvs gaan, maar voor een kikker of een blokje kan je best voor alu/rvs kiezen.

Omdat wij een groothandel zijn is onze kleinste verpakking 500 stuks en leveren we alleen aan bedrijven, maar we leveren ook veel aan watersport bedrijven en scheepsbouwers, dus daar is het ook in kleinere aantallen te krijgen.

Groeten,


Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: popnagels 02 juli 2004 08:56 #4065

Niet voor niets wordt in de scheepsbouw geadviseerd om rvs en alu met monel nagels te bevestigen, ga niet zitten klooien. rvs nagels maken de gaten in je mast groter (alu offert zich op), alu nagels zijn een stuk minder sterk en offeren zich op tov. het beslag. In beide gevallen trek je het spul na een aantal jaren uit elkaar. Monel staat trouwens qua elektrolytische waarde een stuk verder van alu en rvs af, het is wel heel erg corrosiebestendig. Niettemin wordt algemeen geadviseerd om rvs en alu te poppen met monel.

Gebruik wel altijd een scheiding, je hebt daar speciale pasta voor (duralac), maar volgens mij kan dat ook met kit, duw er echter altijd iets tussen, niet alleen tussen het beslag en je mast, maar doop ook de nagel erin.

Succes,

Marcel
Kwarttonner "Tristan"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.095 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl