Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Tank lek

Tank lek 21 apr 2014 16:53 #507979

  • Botervis
  • Botervis's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 955
Als eerst het leuke onderdeel. Het waren heerlijke dagen om het zeil seizoen te starten. Met het gezin richting zeeland gevaren. En we hebben met z'n alle een kleurtje opgedaan.


Bijlage DSC04712.jpg niet gevondenBijlage DSC04709.jpg niet gevondenNu het stukje klussen/onderhoud.. minder leuk.
Ik had voor vertrek 1 water tank gevuld, en dat ging goed. Echter met 3 kleine kinderen aan boord ligt het verbruik aan water hoog. Mede door de hoeveelheid afwasjes. Maar ook omdat de kids wel eens aan boord gewassen worden. Dus 1 tank van 150 liter is er met 2 a 3 dagen doorheen.

Dus in bruinisse de tweede tank van 150 liter gevuld. En daarmee gebeurde het. 's nachts hoorde ik de bilge pomp aanslaan. En na een half minuut weer uit. Volgende ochtend op onderzoek. Er liep een stroompje water de bilge in en kwam van achter.

Nu blijkt dat één van de tanks op de lasnaad een scheur heeft. Z'n 10 cm aan de onderkant. Er loop niet hard maar wel duidelijk water uit, de scheur is gecorrodeerd (roestig). Het lijkt een RVS watertank te zijn met een coating. Ik moet dit nog verder onderzoeken, er zit namelijk wel een man (arm) gat in maar die zit nogal vast.

Van de week ga ik het gat openen en kijken wat ik tegen kom en foto's maken. Maar nu even inventariseren wat mijn mogelijkheden zijn om de tank te repareren. Voor dit seizoen zie ik het niet zitten om de tank eruit te slopen en te laten lassen dat is meer een winterklus. Maar zou de tank wel graag willen noodrepareren (epoxy) of z'n metaal stick?
Laatst bewerkt: 21 apr 2014 17:03 door Botervis.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Tank lek 21 apr 2014 18:07 #508013

  • koko
  • koko's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 15578
Lijkt me wel goed om te weten wat voor materiaal het is voor dat je er iets op smeert.
Epoxy zou moeten werken, maar hecht niet altijd op RVS hebben we onlangs kunnen lezen.
Zelf zou ik misschien eerst gewoon een goed stuk tape proberen. Er zijn diverse kwaliteiten ducktape en als ik zie hoe die buiten al meer dan een jaar mijn raampjes dicht hebben gehouden kan het als noodreparatie misschien nog wel een tijdje mee. Desnoods herhaal je dat grapje een paar keer. Kom je het seizoen wel mee door dan.

Eerst de lekke tank leeg gebruiken, zodat de tape zo kort mogelijk last heeft van het water. Dan zou je het misschien een tijdje kunnen redden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.238 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl