Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Hanse 325

Hanse 325 04 aug 2014 21:38 #537728

  • Bessie
  • Bessie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
En hebben er mensen ervaring met Hanse? Een mooie 325 gezien! Hoe zijn de zeileigenschappen? Ben benieuwd! Bessie
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Hanse 325 04 aug 2014 21:42 #537729

  • Sunday
  • Sunday's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7641
Hier een test video van yachting Monthly
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Hanse 325 05 aug 2014 05:33 #537740

Ik heb zelf geen Hanse, maar vaar regelmatig met een 350 en 461, in het verleden ook gevaren met een 400. Het zijn echte tourschepen met een brede romp en daardoor veel binnenruimte. Ook met meer wind blijft de verstaging goed onder spanning staan, dus de romp lijkt goed stevig te zijn gebouwd. Ze hebben allemaal een typische Hanse tuigage, zijnde een mast die vrij ver naar voren staat, een keerfok en een groot grootzeil. De keerfok is ideaal voor het opkruisen, maar ruime wind is deze moeilijk te trimmen en wordt sneller ineffectief. Voor toerzeilen is dit geen probleem, laat de fok wat strakker staan zodat de fok niet gaat klapperen.
Het grote grootzeil zorgt ervoor dat de boot met meer wind (vanaf goede 4 bft) de neiging krijgt om uit het roer te lopen. Het is daarom aan te bevelen om of een boot met overloop te kopen zodat het zeil beter te trimmen is of om tijdig een rif te steken, zodat je comfortabel door kunt varen.
De boot is uitgerust met een stuurwiel. De besturing is direct en precies, maar wel vrij gevoelloos. Het moment waarop de boot uit het roer dreigt te lopen kun je nauwelijks voelen aan je stuurwiel. Het standaard stuurwiel heeft niet de maximale grote, een groter stuurwiel is een optie. Met het grote stuurwiel kun je ook goed sturen vanaf de zijkant, met het kleinere standaardstuurwiel niet.

Als ik het verhaal zo terug lees lijkt het verhaal misschien een beetje negatief, maar alle 3 de eigenaren zijn heel tevreden met de schepen. De boten bieden veel ruimte en met juiste zeilvoering kun je comfortabel en vrij snel toeren.

Verder kun je heel veel informatie vinden op www.myhanse.com.

Als je nog vragen hebt kun je altijd een PB sturen.
Laatst bewerkt: 05 aug 2014 05:36 door Sturgeon22.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.099 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl