Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Na 15 jaar niet zeilen nu zin in een Musto Skiff

Na 15 jaar niet zeilen nu zin in een Musto Skiff 12 aug 2014 20:16 #540006

Mijn eerste post hier, dus ook een soort voorstellen :)

Na ruim 15 jaar niet gezeild te hebben, is het toch weer flink gaan kriebelen. Dat ik vorig jaar verhuisd ben en nu uitkijk over de oude haven in Middelburg zal er iets mee te maken hebben. Ben trouwens opgegroeid aan en op de Oude Wetering en de Braassem.

Dacht in eerste instantie om Contender te gaan varen omdat dat vroeger wel de droom was (eigen boot was een singlehander met alleen grootzeil en hangbanden, geen klasse). Kwam echter de skiffs als alternatief tegen en heb mijn zinnen gezet op een Musto Skiff. Ik zal zeker tijd nodig hebben om er 'terug in te raken', maar ga vooral voor de uitdaging. Dat het moeilijk is/wordt dat snap ik, maar daar gaat het voor mij ook juist om. Ik heb geen zin om met een BM rustig rakjes te trekken ;)

In mijn jonge jaren (ik ben nu 50) mijn eigen boten gebouwd (samen met mijn vader) en gezeild, en daarnaast (meestal als bemanning) op zo veel mogelijk open klassen gevaren. Daarna over gestapt op de surfplank en een jaar of tien redelijk extreem gewindsurft (3.4 tot 7.8 m2). Ben dus wel gewend (al is het lang geleden) aan trapezewerk, heb vroeger ook als trapeze/fokkemaat op een FD gevaren. Een onstabiele boot zal ook niet het probleem zijn gezien mijn windsurf ervaring. Ik ben 1.90 lang en rond de 100 Kg, dus daar zal het ook niet aan liggen.

Kortom, gekkenwerk of gewoon doen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Na 15 jaar niet zeilen nu zin in een Musto Skiff 12 aug 2014 20:25 #540012

Gewoon doen!
Zoek aansluiting bij het musto veld in de Benelux ... Erg leerzaam en er wordt goed mee gezeild!
September de odst ( Ned. Skiff kampioenschappen) kom je het allemaal tegen. Evt ook het alternatief: RS700.
Skiff zeilen is super!
"Wie het altijd voor de wind gaat, komt vanzelf aan lager wal"
De topper ISO “Sapho” voor de funracing en nu de dehler 31 “Wende” voor het avontuur...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Na 15 jaar niet zeilen nu zin in een Musto Skiff 12 aug 2014 20:34 #540022

Dutch Open in Bruinisse staat al in de agenda, is een half uurtje rijden bij mij vandaan. Was ook blij verrast dat daar een skiff club zit, dus de Grevelingen zal wel het eerst bezochte water worden als ik zo ver ben.

Hoop stiekem dit seizoen (laat) nog te realiseren, maar een Musto kost een paar centen dus dat moet nog ff wachten. In ieder geval voor het volgende seizoen. Komende tijd inderdaad eerst wat wedstrijden enzo gaan bezoeken, beetje ervaringen en info vragen aan de zeilers en kijken of we het virus nog wat aan kunnen wakkeren. Ik ga in ieder geval de komende maand al wat persoonlijke uitrusting aanschaffen, dan kan ik op een onbewaakt moment misschien een skiff kapen om eens te proberen ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.095 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl