Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Frienship 26, Dufour 2800 of Compromis 777

Frienship 26, Dufour 2800 of Compromis 777 12 dec 2006 18:35 #11767

 • marfamke
 • marfamke's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1444
Loop de makelaars, jachthavens en winterstallingen af en ga veel boten bekijken: let op de staat van het polyester, het interieur (bij de makelaars) en de kwaliteit en afmetingen van de blokken en lieren. Dan krijg je vanzelf een idee over de kwaliteit van een bepaald type schip.

Daarna kun je een keus maken uit de best verkrijgbare kwaliteit voor het geld dat je van plan bent uit te geven.

Een schip van die leeftijd is vast niet volmaakt, meestal zijn er wel een paar typische problemen die tegen die tijd aan het licht zijn gekomen. Vraag jezelf wel af of je met de onvolmaaktheid kan leven, of dat je de handigheid en/of middelen hebt het probleem aan te pakken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Frienship 26, Dufour 2800 of Compromis 777 12 dec 2006 19:18 #11769

 • Wallaby
 • Wallaby's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9606
De Compromis is een echte toerboot, zwaar en met weinig wind niet echt snel. De Friendship en Dufour zullen sneller zijn. Aangezien ze ongeveer uit dezelfde ontwerptijd stammen zullen hun indelingen ook nagenoeg gelijk zijn, waarbij waarschijnlijk de Friendship als kleinste uit de bus komt.
Zowel de Compromis als Friendship hebben een goede reputatie voor hun constructie, maar dat wil niet zeggen dat de Dufour slecht is.
Let in ieder geval goed op de aanhechting van het dek met de romp bij alle schepen! Daar komen de eerste lekkages vaak aan het licht.
Kijk ook goed of er veel haarscheuren te zien zijn in het polyesterwerk, dit kan duiden op grote krachten. Aandacht verdienen scepters, dak en mastconstructie.

Succes met zoeken.

Groet,

Eric
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Frienship 26, Dufour 2800 of Compromis 777 12 dec 2006 20:10 #11771

 • Djeeke
 • Djeeke's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 217
Hallo Erwin,

Om informatie, zoals specificaties en bevindingen van de boottypes plaats je je vraag misschien beter onder Ervaringen, eigenschappen & specificaties :wink:

Wat betreft de bootkeuze, zeker gaan kijken naar de verschillende types, hebben wij ook gedaan, tussen de boten die wij gezien hebben zat ook een dufour 2800, lijkt ons een mooie boot met veel ruimte voor die afmetingen.

Keuze zal ook afhankelijk zijn van wat je met de boot wil doen, hoeveel luxe wil je op je boot, welke vaareigenschappen zoek je etc... Wallaby heeft al iets meer info hierover prijsgegeven :wink:

Eens je er uit bent wat voor model zou je een paar boten van dit model moeten zien (indien mogelijk natuurlijk) om je een idee te maken van de verschillende soorten uitrusting op de boot.

Kijk zeker ook naar die uitrusting, of de boot een beetje uitgerust is naar de maatstaf die jij wil hanteren, uitrusting kan op zich alleen ook veel Euros kosten.

Denk ook even na over de motorisatie, ik weet niet direct welke motoren er in die boten zitten maar wij hebben onze voorkeur laten uitgaan naar een inboard diesel.

Ik weet niet wat je botenkennis is, onze is niet al te best, wij hebben besloten om een expertise te laten uitvoeren op de boot die we gekozen hebben, deze gaat door op 23 december. Daar zou moeten uitkomen of er geen algemene structurele problemen te vinden zijn, aantasting van het polyester door wateropname, staat tuigage, veiligheid enz.

Ik kan je mijn indruk geven over de scheepsexpert na deze expertise (of hij mijn insziens grondig te werk gaat enz...)

Je hebt nog heel wat werk (en km) voor de boeg, wij hebben heel wat weekends boten gekeken (soms 6 op één dag).

Dus vooral : neem de tijd om uit te maken wat je zoekt, ga kijken, neem foto's om je te herinneren wat je gezien hebt (eventueel om een vraag te stellen op het forum), misschien kan iemand van het forum je over een specifieke boot info geven (heeft misschien hetzelfde model of heeft ermee gevaren), en als je niet zeker bent over je eigen technisch inschattingsvermogen zeker een expertise laten uitvoeren !

Veel geluk met het zoeken :P
1979 Catalac 8M 8-84
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Frienship 26, Dufour 2800 of Compromis 777 12 dec 2006 21:39 #11773

 • ron b
 • ron b's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3784
Hallo Erwin

Friendship kijk op;
www.printontwerp.nl/friendshipclub
Compromis 777 ontworpen door Frans Maas Breskens (ook bijv loper standfast) iov Zaadnoordijk, C yachts, Uitgeest.
Een zoekslag op een van deze levert vast wel wat op.

Groet

Ron
Delher 29 D'Helios

...hij wist zeker dat niemand anders dan de duivel die vlag op zee gestreken kon hebben......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.261 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl