Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Beneteau Baroudeur

Beneteau Baroudeur 18 okt 2007 19:49 #22340

Ik heb een beneteau op het oog. (heb er al een optie op staan tot na proefvaart en werf controle)
Buitenkant ziet er puik uit en er zit een sprayhood bij die je weer kan ritsen zodat de hele kuip dicht kan.
De binnenzijde is opnieuw betimmert.

Alleen wordt er maandag onder garantie nog de plek waar de roerstang naar buiten gaat lekdicht gemaakt (aangevraagd door de huidige eigenaar en heb ik gecheckt bij de werf)

Waar moet ik bij dit schip extra op letten? buiten Osmose. kent iemand specifieke zwakke punten op dit schip?

De 13 pk diesel is ok en ik krijg er gratis een extra motor en
keerkoppeling bij!!!!!
De prijs is voor het schip nogal laag, dit omdat de eigenaar een grotere boot heeft en niet graag dubbel stalling wil betalen.

Zaterdag gaan we samen met de eigenaar proefvaren en de werf checkt hem voor mij op motor en osmose en zo. Maar tja de huidige eigenaar is de klant van deze werf...

Dit is mijn eerste kajuitboot. Heb nu een klein open zeilbootje.
Zeilen zijn niet super maar zeker nog wel even bruikbaar, zeker voor een beginnende kajuitzeiler.
Het verhaal klinkt zo mooi en de buitenkant ziet er ook zo uit. Dat je haast benauwd wordt waar de adder onder het gras zit. maar ik kan hem niet vinden.

Aan de andere kant kan ik voor de vraagprijs me wel een risico nemen.
Maar ja het is mijn eerste en dan ga je toch wat voorzichtiger met onbekende zaken om.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 18 okt 2007 21:48 #22343

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17789
Hoi etab,

welkom op het forum, ik ben ervan overtuigd dat je je vraag op de juiste plek hebt gesteld. Als ik me niet vergis zitten hier een paar Baroudeur-eigenaren, hopen dat ze snel langskomen.

Een paar dingen vielen me op:
- osmose-controle, wees daar bij aanwezig. Het is vrij eenvoudig zelf te doen; neem een recht plankje en strijk daarmee haaks op de romp het aangegroeide vuil eraf. Dan zie je snel genoeg of er osmose zit. Plekken om extra te bekijken zijn o.a. rond de hennegatskoker en de kiel.
- een extra motor en keerkoppeling erbij? Reken je niet rijk. Ik gok dat de vorige eigenaar er een nieuwe motor in heeft gezet en de oude set bewaard heeft voor onderdelen. Niemand geeft tenslotte een nieuwe motor weg bij een boot, motoren en keerkoppelingen zijn nogal prijzig. Wat is de staat dan van de losse motor en keerkoppeling? Hoeveel uren hebben ze gelopen etc?

Maar als de vraagprijs OK is, het schip aan je verwachtingen voldoet en er geen structurele problemen zijn: doen! Je zult altijd wel dingetjes vinden aan je boot, maar buitenkansjes zijn ervoor om van te genieten. Wel met een extra kritische blik nogmaals rond het schip gaan, per onderdeel je afvragen of het aan vervanging/reparatie toe is, een schatting maken van kosten en termijn, en dan bepalen of deze kosten later nog gemaakt mogen worden zonder het plezier in de boot te vergallen. Waar je op moet letten vind je hier wel op het forum in de Tips-sectie, daar is al voldoende over geschreven.

Succes!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 07:06 #22356

Hallo Dennis,

Dan voor je reactie.
De huidige eigenaar heeft deze boot in mei 2006 gekocht. Helemaal van binnen verbouwt(was kaal), maar kwam tot ontdekking dat de boot voor 2 volwassen en 2 grote pubbers niet echt geschikt was om 3 weken op pad te gaan. En heeft een grotere restauratie boot gekocht.
Hij heeft de motor er later los bij kunnen kopen met een mazzeltje.

Ik weet niet wat de draai uren van de huidige motor zijn, maar deze heeft pas geleden op de werf een beurt gehad. Hij stond niet helemaal recht en had ook wat onbalans. Er is een motorrubber (?) vernieuwd.
De reparatie factuur van de boot van 2100 is ter inzage aanwezig.

Ik ga morgen een proefvaart maken en dan zullen we wel zien of het dieseltje goed rond loopt. Een diesel kan meer hebben dan een benzine.

ik weet alleen.... Het klinkt allemaal te mooi. Maar ach het werd wel tijd dat ik ook eens een mazzeltje had.
De boot is natuurlijjk ook weer niet het toppunt van een snel flitsend uiterlijk.
Als de koop rond is zal ik wel een foto plaatsen.
Ik wil ook niet te veel laten zien en vertellen omdat ik ook niet wil dat een ander mijn mazzeltje wegkaapt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 08:14 #22359

 • Wallaby
 • Wallaby's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9606
Hoi etab,

Delphi heeft al een boel verteld. En het addertje onder het gras, tja dat is moeilijk te zeggen. Ben zelf ook met mazzel aan mijn huidige boot gekomen, vorige eigenaar was de eerste eigenaar die door leeftijd en lichamelijke klachten de boot niet meer kon onderhouden (Waarschip 8.70 = hout = onderhoud). Na twee jaar op de kant gestaan te hebben had hij toen besloten de boot te verkopen voor een vriendelijke prijs. Ik ben toen gaan kijken met het idee van of de boot is rot of iemand moet van de boot af. Het laatste dus. Er zat wel veel onderhoudswerk aan, maar wist uit ervaring dat er geen structurele zaken verkeerd zaten. Heb wel kleine reparaties moeten uitvoeren, maar die waren gering van omvang. Ik heb er nu een prima boot aan. Probeer daarom goed in te schatten of er structurele zaken zijn die aandacht behoeven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ophanging van de kiel, zitten daar haarscheurtjes? Dit zelfde geldt ook voor de scepterpotten, mast, puttings....zitten er haarscheurtjes in het polyester dan kan (maar hoeft niet!) dit duiden op structurele zaken. In zo'n geval vochtmeting laten uitvoeren van die plekken. Is de vochtmeting normaal dan is het bijwerken daarvan een klein klusje, maar zit er vocht dan heb je meer problemen..... Motorleeftijd is bij een diesel eigenlijk helemaal niet zo belangrijk, maar wel de manier waarop die gebruikt is. Trek voor het starten de oliepeilstok er eens uit en kijk naar de kleur van de olie. Wees er ook zeker van dat de motor niet eerder aan is geweest die dag......koude start (zeker met deze dagen) vertelt je veel over de motor. Over osmose is idd veel geschreven op het forum even via de zoekfunctie osmose opzoeken en je krijgt een schat aan gegevens.

Laatste tip: Wordt nooit verliefd op een boot......dat vertroebeld je beoordelingsvermogen. Ga er in principe er vanuit dat je de boot niet wilt kopen tenzij.....

Heel veel succes morgen en veel plezier met de proefvaart, blijf kritisch.

Laat je nog weten wat het geworden is?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 09:28 #22362

Tnx voor je reactie.

Ik heb op de buitenkant geen scheurtjes kunnen vinden.
De huidige eigenaar neemt zaterdag een vochtmeter mee.

Ik laat het even weten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 19:31 #22389

 • belle
 • belle's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 283
Heb zelf een kerlouan gehad(zelfde type alleen een maatje kleiner). Het zeilt niet supersnel maar wel heel betrouwbaar vooral bij wat meer wind. Bij manouvreren moet je alleen erop letten dat dezsae schepen eigenlijk maar een ding willlen nml rechtuit. tijdens nrmaal varen of zeilen is dit wil makkelijk je kunt rustig je helmstok loslaten zonder dat hij alle kanten opvliegt. Over de constructie van de romp hoef je je geen zorgen te maken tegenwoordig worden ze de helft dunner gebouwd. :wink: De kielconstructie is zeer zwaar uitgevoerd. Dat van je roerstang begrijp i9k niet. Hij heeft toch een aangehangen roer??? Een aandachtspunt is de houten stootrand. die waterd van de achterkant in en gaat dan rotten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 19:33 #22390

ik lees nu dat ik roestang schreef.
Ik bedoel de stang van de motor naar de schroef.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 19 okt 2007 21:55 #22397

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17789
De schroefas dus.
Als die lekt, vraag dan even aan de werf wat ze hebben gedaan om het op te lossen. Een vetgesmeerde schroefas kan al gaan lekken bij te weinig vet in de as (ik spreek uit ervaring), en de oplossingen variëren dan van nieuw vetkoord tot aandraaien van de vetpot. Een versleten vetkoord is tijdelijk te maskeren door de vetpot wat verder aan te draaien, dan kan je dus een paar maanden later alsnog met lekkage te maken krijgen.
Als er een watergesmeerde schroefas in zit dan geldt dit verhaal niet, dan moet de werf gewoon met een reparatie komen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 20 okt 2007 08:55 #22402

Hij was gerepareerd, de motor had wat onbalans. Echter de monteur was vergeten de lekkage te verhelpen.
Nu gaat hij maandag onder garantie de werf op.
Dit heeft mijn jachthaven meester gecontroleerd, want die kent de werf daar goed.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 20 okt 2007 19:09 #22407

Ik ben dus 2 uur wezen varen met de eigenaar en zijn vriendin.
Het was erg aangenaam. Lekker weer. en goede koffie! Enorm aardige vent en erg behulpzaam. Ik heb elk kiertje hoekje en gaatje mogen besnuffelen en de boot is in verbazingwekkend goede conditie.

De boot is me erg goed bevallen. Inderdaad wil hij voornamelijk rechtdoor.
De motor loopt als een zonnetje en is enorm stil. De reserve motor heeft hij niet eruit gehaald als defect ding, maar met een gelukje inderdaad ergens van marktplaats gekocht. Samen met een keerkoppeling.
Van binnen is nog wat werk te doen, maar dat is puur verfraaien. Zaken als wat wanden mooi maken, wat binnenschilderwerk en wat stripjes hier en daar.
Er zit een dieptemeter en een snelheidmeter op. de sprayhood is extra te verlengen met een zeil dat de hele kuip dicht maakt en van goede kwaliteit. De kussens zijn allemaal net vernieuwd.

De werf heeft hem dit jaar nog eruit gehad en er was geen osmose aanwezig. De nieuwe boot van de eigenaar komt deze winter naast deze te staan, en de eigenaar wil me graag helpen als ik vragen of problemen heb.
Maandag gaat hij uit het water en dan zullen we samen met de werfeigenaar een extra osmose check doen. Er moet dit jaar wel weer anti fouling op maar dat is niet erg.

Ik heb hem dus gekocht. :!: :!: Met op de afspraak dat als er osmose aanwezig is ik maandag de koop ongedaan kan maken.

hier staan de foto's
www.kevinbakker.com

Me is very happy!!!!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 20 okt 2007 19:58 #22408

 • belle
 • belle's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 283
Succes en veel plezier ermee :lol: :lol:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 20 okt 2007 21:51 #22411

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17789
Gefeliciteerd joh! Ziet er toch keurig uit zo? En je hebt nog een hele winter om die dingetjes te gaan doen die je nodig vindt, volgend jaar heb je een top boot!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 20 okt 2007 22:11 #22415

 • marfamke
 • marfamke's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1444
Veel plezier met je aanwinst. Maar zelfs als er een osmoseblaasje zou je jezelf moeten afvragen of dat een reden is om de koop terug te draaien. Zo te lezen is het voor jou toch wel een buitenkansje waar je blij mee bent.

Over osmose doen veel spookverhalen de ronde maar meestal is het een storm in een glas water. Op het internet is er veel over te vinden, de spookverhalen van mensen die maar al te vaak belang hebben bij het verkopen van kostbare anti-osmosebehandelingen, maar ook relativerende verhalen van mensen waarvan lijkt dat ze toch een wat nuchterder kijk op het osmoseprobleem hebben. Persoonlijk zou ik niet meteen in paniek raken als ik een plekje zou vinden.

Maar als je toch één of meer blaasjes vindt zou je misschien nog wat korting voor een plaatselijke behandeling kunnen bedingen of de blaasjes met hulp van de vorige eigenaar kunnen verhelpen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 05:11 #22420

 • Baines
 • Baines's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 4777
Etab,

Groot pluspunt is de aanwezigheid van de oude eigenaar en zijn bereidheid je achteraf bij te staan in geval je vragen hebt.

De oude eigenaar van mijn boot ligt zelf met een andere boot in de haven en ik kan je vertelen dat je gerust met een hoop vragen zit na de koop.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 07:13 #22421

Ik betaal hier dus 4500 euro voor. 8)
Dat is dus inclusief winterstalling, reserve motor en keerkoppeling.
Extra radio cd speler, en kinderreddingsvesten.

ME is happy.... 8) 8)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 09:20 #22424

 • MT74
 • MT74's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 248
Mooi schip!

Van harte. 8)

Ik zou alleen oppassen met tapijt tegen het plafond, zeker met beperkte ventilatie, ivm vocht opnamen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 18:06 #22449

 • Wallaby
 • Wallaby's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9606
Gefeliciteerd met je aankoop, ziet er goed uit. En dan van de winter de laatste loodjes dus. Veel plezier met de boot en op het water! Waar kom je van de zomer te liggen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 18:15 #22451

De boot komt in Akersloot te liggen bij Zaadnoordijk
De boot gaat straks in Wormer de werf op. en ook de winterstalling in.

Vraagje,
IS het verstandig om vochtvreters in een boot te leggen?
Ik kan aan proffesssionele komen.
En zorg je ervoor dat er luchtstroom door d eboot blijft gaan?
Immers de raampjes van de deurtjes blijven altijd open staan? Die schuine latjes.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Beneteau Baroudeur 21 okt 2007 18:25 #22453

 • Wallaby
 • Wallaby's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9606
Ik zet zelf in de winterstalling gewoon alles open van de boot en ik heb nog nooit vochtvreters nodig gehad om de boot droog te houden... Als je de boot afsluit zou ik wel vochtvreters gebruiken, als je de boot openzet ben je bezig met vochtvreters om een hele loods droog te houden :wink:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.265 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl