Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Advies over aanschaf toer-zeilboot 1- en 2-persoons.

Advies over aanschaf toer-zeilboot 1- en 2-persoons. 30 nov 2003 17:35 #3201

  • Dieter
  • Dieter's Profielfoto
Hoi, ik denk dat jullie wat hard van stapel lopen met die kajuitjes...!
Martin haar/zijn keuze viel op een schakel of een 420... klein om voorzichtig de eerste stappen te zetten, lijkt me.
Zelf heb ik als open bootje een Vaurien (mijn eerste stapjes). De Vaurien is verrassend stabiel, echt! Je krijgt hem ook om als je wil, maar toch niet zo gemakkelijk. Voor minder dan 1000 euro heb je er een met trailer. Uit hout of polyester.

Groetjes
Dieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Advies over aanschaf toer-zeilboot 1- en 2-persoons. 22 dec 2003 15:12 #3276

  • RubenO
  • RubenO's Profielfoto
Misschien is een Volksboot 480 een goede optie? Een stabiele polyester toerboot met een ruime kuip, goede zeileigenschappen en degelijk gebouwd. Goed alleen te zeilen maar ook met twee of drie personen de ruimte. Wel behoorlijk zwaar (zo'n 200 kg) maar met een goede trailer is dat wel te doen. Een goed tweedehands exemplaar valt wel in de genoemde prijsklasse. (Sorry voor de reclame maar kijk ook eens op www.zeepost.nl/~volksboot480)

Met vriendelijke groeten,

Ruben
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Advies over aanschaf toer-zeilboot 1- en 2-persoons. 26 dec 2003 16:20 #3287

  • Philip
  • Philip's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7795
Varien is inderdaad wel een leuk bootje en ook goedkoop vind ik. Makkelijk alleen tot 3 man te zeilen, stabiel en snel genoeg. Er zitten wel wat nadeeltjes vind ik, zo vind ik een opklapzwaard veel fijner dan een optrek zwaard, er zit niks van kastjes in (maar dat is bij veel bootjes in die klasse zo) en ook de manier waarop ze de 'zelflozende' kuip gerealiseerd hebben vind ik minder. maar de gunstige prijs maakt dat wel weer goed :)
Ook een FJ doet deels wel aan je eisen maar dat vind ik persoonlik niet zo mooi en heb ik ook niet zo veel ervaring in.

Ik heb zelf lang Conger 445 gezeild en die voldoet ook wel aan veel van je eissen. Is ook wat luxer uitgevoerd dan meeste bootjes in de klasse door aflsuitbare klastjes, erg goed beslag, hele fijne centrale bediening van alles (schoten en bediening van draaizwaard komt bij elkaar achter het zwaard zelf) en daardoor simpel alleen te zeilen. En als het weer wat zwaarder wordt is ie goed te zeilen zonder de fok. Uitgevoerd met spinaker en in 5 jaar tijd heb ik hem 2 keer omgekregen waarvan 1 keer expres :) aardig stabiel.
Alleen is 2 personen zo'n beetje het max. bij meer ga je elkaar in de weg zitten, ook omdat de kuip wat minder diep is dan bijv. een varien door de dubbele bodem en hij is aan de iets zware kant en niet echt snel daardoor.
En een grote 2e hands markt is er niet voor, ik ben ze zeilend niet echt vaak tegen gekomen.
Wel veel plezier aan gehad, ik ben inmiddels op de Kolibri 56o overgestapt en wilde misschien de Conger erbij houden. Maar moet die toch eens klaar voor de verkoop gaan maken, 1 kolibri is toch genoeg.

Volksboot 480 is ook best een mooi ding, een vriend van mij heeft een erg mooi exemplaar. Maar echt zelf mee gezielt heb ik er niet, hij is er wel kapot van.

Groeten, Philip
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.279 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl