Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: koopprijs waarschip kwarttonner

koopprijs waarschip kwarttonner 23 sept 2004 13:09 #4441

  • heesterman
  • heesterman's Profielfoto
Hallo Wim,

Ik sluit me aan bij de vorige posters. Om je een erg grove indicatie te geven: Ik zou (wetende hoe goed mijn kwarttonner nu is) niet meer dan 6k willen betalen voor een authentieke en in goede staat verkerende kwarttonner met de complete zeilenset en een goede motor, misschien 6,5 bij een viertakt. Met authentiek bedoel ik al het hout dat blank gelakt hoort te zijn blank is (óók de binnenkant) geen gedubbelde kajuitzijkanten Enz.

Het is een goed idee een kenner mee te nemen. Die kan goed beoordelen of het de moeite waard is het schip te keuren.

Ik heb zelf mijn schip niet laten keuren. Mijn inschatting was dat de kosten van de keuring ongeveer gelijk zouden zijn als de dingen die ik over het hoofd zou kunnen zien. Dat bleek na aankoop goed te kloppen, het roerblad bleek gaar.

Speur nog eens goed door eerdere posts over dit onderwerp dan kom je al veel te weten over de zwakke plekken in een kwartton.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: koopprijs waarschip kwarttonner 26 sept 2004 09:31 #4450

  • meyerink
  • meyerink's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 101
Beste Wim,
een aankoop keuring door waarschip werf 't waar heeft mij destijds behoed voor een op zich goed uitziende kwarttonner. De werf kon precies voorrekenen wat er een e.a. aan mankeerde en wat de kosten ervan waren. In mijn geval plaatste deze keuring mij dan ook direkt terug op aarde vanuit die rose wolk. Ik meen me te herinneren dat zoiets rond de 300 euro kostte, maar je leert er zelf ook heel veel van voor een volgende keer. Bij de aankoop van mijn huidige boot kon hechtschip mij dan ook weining meer vertellen wat ik zelf dan al niet gezien had.

Veel succes, en aansluitende bij de vorige reakties, ga veel boten zien, daar leer je het meest van.
Jules
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: koopprijs waarschip kwarttonner 27 apr 2005 18:03 #5576

Volgens mij moet een goede kwarttonner met een leuke inventaris rond de 7500 euro liggen. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd.

Zelf kochten we deze winter een kwarttonner uit 1976 voor 4100 euro. Een koopje dus, en eigenlijk valt het tot nu toe niet tegen. Wij hebben de gok genomen op wat meer kluswerk de eerste paar winters. In ons besluit speelden mee dat er een 10 PK buitenboordmotor bij zat, 7 zeilen in de garderobe waarvan alleen 1 grootzeil en de standaard genua gebruikt waren (in 30 jaar tijd!!!!), de boot elke winter in een loods lag en bij geen gebruik in de haven er altijd een dektent overheen heeft gezeten. Op zichzelf dus al een behoorlijke inventaris die desnoods bij losse verkoop weer een aardig bedrag kunnen opleveren :wink:

Deze winter eerst al het blanke houtwerk geschuurd en gelakt, stukje rot hout op de punt vervangen (het scheelt dat ik al zelf een complete boot in elkaar heb gezet), electra vervangen en kussens opnieuw bekleed. Enige zorgenpunt blijft het teakdek. Bij aankoop waren de nodige proppen van de schroeven verdwenen en deze hebben we natuurlijk inmiddels vernieuwd. Hoewel we behoorlijk wat hebben afgeklopt en de binnenkant op vochtkringen hebben verkend blijft het een vraagteken kwa kwaliteit. Afwachten hoe het deze zomer gaat dus. Aan de ene kant: 30 jaar is wel al behoorlijk oud voor een teakdek, maar aan de andere kant: als het er nou nog steeds behoorlijk op ligt, dan is het wel weer prima gelegd.

We wachten dat punt dus even af. Volgende winter al het blanke houtwerk volledig kaal halen om het compleet opnieuw in de lak te zetten, nu vanaf zaterdag eerst de boot van Huizen naar Zeeland varen!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.250 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl