Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: bakdekker jaren 30 schip kruiser

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 14:01 #1336006

DOEN OF NIET DOEN? KOPEN OF GEEN KOOP?
(onder aan het bericht beschrijving en link naar Amethist, bakdek kruiser uit de jaren 30 Lengte 10 breed 2,8 stahoogte +- 180 hele boot)

BEN EEN KUNSTENAAR EN AL JAREN VERLIEFD OP BAKDEKKERS!! MIJN BOOT WIL IK ALS STUDIO/ATELIER/WERKPLEK GEBRUIKEN!

Jaren lang in leuke kraakpandjes gewoond dus wel handig met klussen. Wat vooral belangrijk is, ik heb ZIN & TIJD & BUDGET om te klussen!!!

10 jaar geleden voor een jaar op een zeilbootje gewoond, van 7 meter. Varen van Leiden (waar ik woon) naar Amsterdam via Haarlem vaak gedaan.

Door ontvangen erfenis heb ik een budget van max €10.000 dus of een boot kopen 'Opknapper' voor €2500 tot €5000 en deze winter nog opknappen! Of de tijd nemen en iets meer zekerheid goede boot kopen van €5000 a €10000.

1 ding is zeker: 100% wil ik een boot!!!

2 opties.

optie 1: Grote boot, fijne ligplaats. Schilderen, met de fiets vanaf de boot naar plekjes, en zo nu en dan een tourtje op het water waar ik kan komen (ivm grotere boot zoals 'bakdekker jaren 30 schip kruiser 'is natuurlijk niet mogelijk om fluitend het land door overla te komen)

optie 2: Kleinere boot om echt overal te kunnen komen. Zolang het maar een bed heeft met gasfornhuisje... Voorbeeld optie waar ik aan denk: Kolibrie motor kajuit boot 7.2 meter met ligplaats advertentie op Marktplaats.

Beschrijving & link op Marktplaat van Bakdekker:
Amethist, bakdek kruiser uit de jaren 30 de vorm van deze bakdekker is zoals een bakdekker zou moeten zijn. Dit is echter wel een opknapper. Ze staat nu op de kant. De onderkant ziet er goed uit. Dit viel ons 100% mee. Echter boven de water lijn moet veel gebeuren.

Iemand die dit project aan gaat moet goed kunnen lassen. Er zijn verschillende plekken bij de romp die gelast moeten worden (boven de water lijn). Electra moet er opnieuw in. De vloer heeft onder water gestaan en moet er ook opnieuw in

Bij de motor moet de uitlaat gerepareerd worden. Verder loopt hij goed. Tent doek stuur hut moet vervangen worden.

Lengte 10 breed 2,8 stahoogte +- 180 hele boot. Voor kajuit achter kajuit. Boegschroef (werkt 1 kant op)

Boot waar langere tijd op verbleven kan worden. Kortom een heel erg leuk schip met werk. Kan met een kleine verbouwing op gewoond worden. Mercedes om 615
Kunstschilder. Landschap schilderijen, met de boot door de mooiste vaarroutes van Nederland.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 14:16 #1336008

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 14:39 #1336010

  • Knar
  • Knar's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1665
Amethist, bakdek kruiser uit de jaren 30 de vorm van deze bakdekker is zoals een bakdekker zou moeten zijn

Ik heb eerlijk gezegd zelden zo'n lelijke boot gezien. Als je werkelijk wilt weten hoe een klassiek bakdekker eruit zou moeten zien, ga dan naar het corresponderende Wikipedia artikel die tevens een verwijzing bevat naar de types zoals die onderscheiden worden door de Vereniging Oude Glorie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 14:47 #1336011

  • Jutter
  • Jutter's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 5945
Miserie en ellende moet je niet kopen, dat komt gratis naar je toe.
Dansen aan zee. Aan de kust, de Zeeuwse kust. Met een Schouw, LM 23 comfort,
Fellowship 27, Rana 17 Fisk, Drascombe longboat cruiser, Beekman Alfa Fish 540, Super Daimio, LM 30, Beneteau Antares 760.
www.wvarne.nl/, www.vnzblankenberge.be/, www.vbc-deurloo.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 14:48 #1336012

  • HotSnail
  • HotSnail's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1288
En die Kolibrie schreeuwt om een mast! Is een zeilboot waar de mast afgehaald is, erg leuk zeilende schepen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 15:06 #1336015

  • peejee
  • peejee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 119
Beste Tim, voordat ik ging zeilen was ik ook liefhebber van oude motorscheepjes. Heb twee bakdekkers en een vooroorlogse superhollandkruiser gehad. Mooie herinneringen, echt veel plezier mee gehad.
Een ding: doe het alleen als je heel veel klussen aan een boot en er veel meer geld aan uitgeven dan je in je royaalste bui had begroot, niet erg vindt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 15:26 #1336018

Tuurlijk dit is verre weg van een bakdekker zoals ik ze lief heb. Mijn liefde voor de bakdekker is bijvoorbeeld de Bakdekker 850 of de De PTS 26 die is ontworpen door Nautisch Architectenbureau Vripack in Sneek, door inspiratie van de Zweedse Pettersson Viking. Heeerlijk!

Maar daar gaat het niet om! Ok dus beter inderdaad zoals ik veel terug lees op de forums hier 'Geen grote stalen bakbeest kopen waar jaren en jaren niks aan is gedaan

& huilen van alle tijd/geld/moeite als je er achter kom dat je voor zelfde geld geen 'opknapper' maar veeeel betere staat had kunnen komen

Klopt: 'Miserie en ellende moet je niet kopen, dat komt gratis naar je toe.'

Wat ik laatst las vind ik goed advies en dat ga ik doen! 'Begin met een kleinere, complete, klaar om mee te varen zonder te veel klussen, goed kajuitzeilboottje bijv en leer weer het water kennen, de plus en minpunten van leven op de boot weer tegen komen. En zo kijken naar wat echt bij me past!

DAT GA IK DOEN! Dus op zoek naar een kajuitbootje tussen €2500 en €5000 om lekker zsm op het water te gaan en door ervaringen op doen kijken naar wat ik nou ECHT wil!
Kunstschilder. Landschap schilderijen, met de boot door de mooiste vaarroutes van Nederland.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 19:13 #1336050

  • Gerard
  • Gerard's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1367
keeszeiler schreef : Nou ja, sorry hoor, maar mijn schip zou het niet worden. Wat een misbaksel. Dit kun je alles maar geen bakdekker noemen. Maar ... smaken verschillen,
Varen is plezier voor twee (Gerard van Katwijk).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 21:19 #1336078

En vergeet niet Tim, dat je een plek moet hebben, je schrijft 'even met de fiets naar de boot, lekker werken'. Maar als je nog in Leiden woont, moet je voor zo'n bakbeest wel een plekje zoeken, en dat kost ook wat.
Wát zoek je? Wind?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 29 okt 2021 23:00 #1336091

Beste TS als kunstenaar moet je lijden om tot goede kunst vorm te komen. Niet mijn woorden maar die van een kunstenaar die ik ooit ontmoet heb en een poosje mee samen gewerkt heb.
Van uit dat perspectief zou ik zeggen moet je doen. Want alle ervaring die je er mee op doet maakt je rijker en inspirationeler.
Nu even prakties mijn ouders hebben een echte klassieke bakdekker gehad een geklonken stijlsteven. Met een lengte van dik12 meter. Tiypies met de drie patrijspoorten aan de voorkant en daarne een aflopend gangboord naar het achterdek. De salon ramen bestaande uit drie ruitjes de eerst een langwerpige driehoek dan twe redelijke rechthoeken. De salon was geen opbouw maar een recht vlak van uit de voorsteven. Met daarne een verhoogde opbouw met drie ramen wat dus de stuur hut was. Al met al als ik de advertentie bekijkt is en dat vergelijk met wat mijn ouders vroeger haden is er aan dit object al redelijk veel verbouwt l en of dat de kwaliteit te goede is gekomen is de vraag.

Of je koopt het blind en je stort je zelf in een soort van ervarings avontuur, of later zeg je had ik dit maar niet gedaan. Let het is staal, bij staal is het simpel als je tijd en wat geld hebt is het altijd te repareren. Nieuw stukken kunnen er altijd ingelast worden. Constructief is daar niet op aan te merken tenzi je een slechter staal soort gebruikt dan waar de boot van is op gebouwd.

Dit is mijn reactie op jouw vraag. Het hebben van een bootje is ook emotie. Een beleving dat is natuurlijk voor een ieder weer anders.



Grt. Mark





Verzonden vanaf mijn iPad zonder tapatalk.
Meten is weten.
Specialiseren is meer van minder weten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 15:06 #1336222

Ik zou voorlopig lekker die 10k in je zak houden. Deze boot is de 4k in mijn ogen niet waard, en gaat je portemonnee nog verder leeg trekken...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 19:07 #1336266

Zover was TS blijkbaar zelf ook al gekomen ;)

@TS: het zal nog niet meevallen om (op dit moment) voor 2,5-5 k€ een leuke zeilboot te vinden. Er is enorm veel verkocht in de afgelopen 1,5 jaar, waaronder ook heel veel in juist dit prijssegment. Dus erg goed opletten dat je niet een (andere) kat-in-de-zak koopt, want dan loop je alsnog leeg op opknappen, repareren en vernieuwen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 20:35 #1336300

  • GRD
  • GRD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 586
Het is maar net wat je zoekt. Een boot om op te wonen, een scherpe zeiler of een boot waar je relaxed de weekenden op kan doorbrengen. In het laatste geval zou ik zoek gaan naar een boot met enige binnenruimte en comfort, bijvoorbeeld een Compromis 720 (voor een paar duizend vind je een nette als je jezelf de tijd gunt) of een Compromis 777 (vanaf 5000 euro). Groter kan natuurlijk ook dan lopen de vaste lasten ook snel op.

GRD
Boot: IF
Vaargebied: Kagerplassen
Youtube: Sailing Marieholm IF
www.youtube.com/SailingMarieholmIF
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 21:13 #1336308

Mee eens met GRD.

Ik zou een ruime wat oudere polyester klassieke boot kopen met wat ruimte. Liefst ondiep, kan je overal komen.
Neem aan dat je een zeilbootje wilt?

Zoals een Westerly Centaur:

link.marktplaats.nl/m172496688...ntent=app_ios_tablet

Iets met een recente motor erin. Zelf nog een beetje verfraaien en gezellig maken, en dan lekker op avontuur en van de vrijheid genieten!

Wij wonen ook in Leiden, zo’n bootje kan je gemakkelijk in de stad of singels leggen met en gemeentelijke vergunning (ligplaats). Kost heel weinig…
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 21:29 #1336312

TS wil : ! MIJN BOOT WIL IK ALS STUDIO/ATELIER/WERKPLEK GEBRUIKEN!.

Dan heb je wel wat plek nodig, het bakbeest is 10 meter, met stahoogte. Kan dat goedkoop in een Leidse gracht?
Wát zoek je? Wind?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 21:57 #1336318

21,10 euro per m2 oppervlakte, per jaar in Leiden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 21:57 #1336319

Ff goed de openingspost lezen Zwaardopzee. TS heeft ook een optie 2 genoemd.

Dat lijkt mij de betere optie. Als je een budget van ongeveer 10k hebt.

En zo’n bootje van 7 a 8 meter kan je inderdaad makkelijk in Leiden kwijt (sterker nog, ik heb zelfs nog zo’n ligplaats..)
Je moet je wel inschrijven op een lijst, en inwoner van Leiden zijn. De ligplaats is verder echt goedkoop, paar honderd euro voor het hele jaar.

Voor bakbeesten zijn ook ligplaatsen. Maar dat kost veel geld om op te knappen, je vergist je daar heel snel in (helaas)..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 22:05 #1336322

  • Tony2920
  • Tony2920's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7419
Even een korte tip.
Tekst in allemaal hoofdletters is alsof je verschrikkelijk hard aan het schreeuwen bent.
Wordt eigenlijk niet gedaan op een forum.
Wil het maar even meegeven.
I run a tight . . .
Shipwreck !
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 22:33 #1336323

Tenzij iemand echt de intensie heeft om even iets heelduidelijk te ventileren :whistle: dan zijn hoofdletters wel een middel om dit te visueel duidelijk te maken in wat voor gemoeds toestand iemand dit bedoeld.




Grt. Mark





Verzonden vanaf mijn iPad zonder tapatalk.
Meten is weten.
Specialiseren is meer van minder weten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 22:43 #1336324

Tony ik kopieer en plak de HOOFDLETTERS van TS zijn oorspronkelijke tekst, zie helemaal bovenaan. Ik dacht ook dat dat dus heel belangrijk voor hem was. Maar optie twee, zoals Sjoerd terecht zegt, daar had ik overheen gekeken. Is ook van andere orde dan een werkplaats. Gewoon een boot, en de ligplaats is niet duur. Ben jaloers op Leiden. ;)
Wát zoek je? Wind?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 30 okt 2021 22:48 #1336325

No problem, zowel zwaardopzee als TS bedoelen het allemaal goed. Dus maken mij die hoofdletters niet veel uit hoor..

Heb voor TS nog ff op Marktplaats gekeken, maar ook motorbootjes zijn best prijzig…valt me wel tegen eigenlijk…
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 31 okt 2021 07:45 #1336340

  • JeePee
  • JeePee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7270
Was mij idd ook al opgevallen dat voor motorboten relatief veel hogere prijzen gevraagd worden dan voor zeilboten terwijl daar meer aan uitrusting aanwezig is.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 31 okt 2021 10:52 #1336410

  • Tony2920
  • Tony2920's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7419
JeePee schreef :
Was mij idd ook al opgevallen dat voor motorboten relatief veel hogere prijzen gevraagd worden dan voor zeilboten terwijl daar meer aan uitrusting aanwezig is.

Kan er mee te maken hebben dat motorboten wel en zeilboten geen BTW moeten betalen.
I run a tight . . .
Shipwreck !
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 31 okt 2021 11:49 #1336424

“Gemeenteveilingen’ (Leiden/Amsterdam) bij de diverse veilingsites in de gaten houden,
daar komt nog wel een meer of iets minder verwaarloosd motor- of zeilbootje voorbij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

bakdekker jaren 30 schip kruiser 31 okt 2021 12:39 #1336449

Tony2920 schreef :
Kan er mee te maken hebben dat motorboten wel en zeilboten geen BTW moeten betalen.

Huh? Je betaalt op geen enkel 2e hands artikel BTW, toch?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.316 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl