Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Nieuwkoopse veenbonken

Nieuwkoopse veenbonken 02 apr 2007 11:26 #15143

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Dit weekend ook weer voor het eerst gezeild op de Nieuwkoopse plassen, nu is dit een prachtig plassen gebied, maar het enige nadeel is dat de bodem van veen is en er komen regelmatig flinke stukken veen los van de bodem die drijvende eilanden gaan vormen en soms onder water zweven, en het is in het begin dus goed kijken waar deze liggen.

Zaterdag met mijn vader gezeild, we hadden het nog over de veenbonken, eentje ontdekten we pas op het laatste moment maar dat ging net goed.

Zondag alleen gezeild en vlak voor ik wou stoppen en de zeilen eraf halen kwam ik bij die bonk van zaterdag, ruim er omheen met halve wind en 7 knopen snelheid, maar toch een harde klap en stil, bleek er een hele grote bonk zo'n 30 cm onder water te zweven zo'n 30 meter van die andere bonk.

Zeilen eraf gehaald wat niet meeviel omdat ze nog halve wind vingen en er stond een aardig briesje, maar na flink ploeteren gelukt, motor vol in de achteruit maar geen beweging in te krijgen, aan de giek hangen, schommelen, duwen met de boom maar de boot was helemaal vastgezogen in het veen.

Dan maar hulp vragen, maar het was al tegen zessen en geen kip meer op de plas, gelukkig kwam er na een poos een hele flinke vlet langs, dus ik zwaaien met het landvast in mijn hand en jahoor ze begrepen het, lijn aangebracht en na flink trekken kwam de boot toch los en kon ik naar de haven voor een biertje in de kuip.

Helaas is het wieltje van het pas aangeschafte log wel naar de knoppen, maargoed die dingen gebeuren.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.331 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl