Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Prachtig zeilweekend en dan......

Prachtig zeilweekend en dan...... 02 apr 2007 18:53 #15160

 • Wallaby
 • Wallaby's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9726
Afgelopen weekend zo'n zeldzaam mooi zeilweekend. Met een vliegende spoed zaterdag vanaf Lemmer naar Stavoren, lekkere ruime wind en met dik 7 knopen naar Stavoren. Laatste stukje nog even kruisen en genieten van mooi voorjaarsweer en dito nacht.Zondag weer zeer voorspoedig terug naar Lemmer tegen een straffe NO 4-6. Boot hield zich goed en het zeilen was toch echt een genot. Skibroek aan voor de warmte en verder ook lekker warm gekleed. Tot vlak voor de haven gezeild, strijken, boot klaar maken en het motortje pruttelde. Vriendinlief aan het roer en ineens op 150 meter voor de haven, motor alarm!!!!!!!!!! Geen koelwater!!!!!!!! Net dit jaar weer een nieuwe impeller in de pomp dus wat is er aan de hand???? Snel even fokje erbij en voor de wind weglopen naar de vrije ruimte. Blijkt.... de wierpot is door de stevige helling in vlagen leeggelopen en daardoor geen aanzuiging meer van koelwater. Snel bij gevuld, motor aan... en jawel alles weer in orde!!!
Niets beschadigd gelukkig en het alarm en temperatuurmeter blijken dus echt te werken, ook dat is een geruststelling. Vriendinlief zal nu in het vervolg de temperatuurmeter beter in de gaten houden.......

Groet,

Eric
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Prachtig zeilweekend en dan...... 01 mei 2008 20:27 #31708

 • vribo
 • vribo's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 400
hoi Wallaby,
ik zou toch maar even de impellor controleren.
of die is kapot of de slang raakt ergens zijn vacuum kwijt.
ook onder helling hoort de wierpot vol te blijven.
ik heb hetzelfde probleem gehad en toen bleken er twee schoepen van de impellor te zijn verdwenen.
safety first.
succes ermee.
Je moet zeilen
op de wind van vandaag
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Prachtig zeilweekend en dan...... 02 mei 2008 06:24 #31724

 • groom
 • groom's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9946
Verstandig gehandeld door de ruimte weer te zoeken.. Maar ik had ook niks anders verwacht :wink: .. Het grootste gevaar voor de zeeman is de wal :!: fijn dat het goed is afgelopen zou, maar dat heb je vast al gedaan, de impellor ook controleren.. Ach zo maak je wat mee. :wink: Ieder ervaring mits met goede afloop is altijd, achteraf, een prettige leerschool..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Prachtig zeilweekend en dan...... 14 mei 2008 12:03 #32312

 • ron b
 • ron b's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3785
Een prachtig pinksterweekeind.

Vrijdag ochtend vertrokken van Zaandijk en rond 1500 uur door de Schellingwoubrug, direct zeil gezet en in een klap naar de PEN centale.
Bij de vijfhoek een mooi koersje richting Lelystad, de wind is wat variabel in kracht en richting en zo af en toe sturen we weer naar Enkhuizen, snelhied varieert tussen de 3 en 6 knts.
We sturen tot ver onder de dijk en kunne nu mooi het kleine gaatje bij Lelystad aanlopen, met een prachtige paars ondergaande zon lopen we binnen en laten we ons ankertje vallen.

Urk

Zaterdag begint met een mooi windje en in een groot convooi zeilen we noord, de meeste vallen richting Staveren, wij willen echter via Urk naar het Ketelmeer en houden onze hoogte, dan zakt de wind er uit en dobberen we richting het voormalig eiland.
Het is er druk en warm, Urkerdag, we willen nog even bij de roeiwedstrijd kijken maar zijn te laat, een plekje langzij een motorboot en even het feestgedruis in om wat boodschappen te doen, wel erg gezzellig op het vissersdorp.
Snel weer los, weg uit de drukte, richting ketelbrug, ons doel is de eilandjes in de IJsselmonding.
Pas na de brug trekt de wind weer aan en kruisen we boven het oog langs naar onze ankerplaats, we scharrelen naar een eilandje met een oppertje en zelfs met onze 70 cm zitten we even aan de grond.
In 1.20 cm water valt het anker en genieten we van een prachtige avond met alleen vogelgeluiden om ons heen.
In de schemering komt er nog een Dehler 34 onder volzeil voor het lapje de IJsselmond afzakken, en wil tussen ons en het groene tonnetje door, dat gaat hem niet lukken denk ik nog en ja hoor de boot stuitert nog een keer door slaat vast en draait direct om zijn as en licht direct met de kop in de wind, toch een knappe manouvre, gelukkig staat er vlak naast de bank genoeg water en met de motor er even bij is ie zo weer los.
Ondertussen zitten we eerste rang met ons biertje.

wordt vervolgd
Delher 29 D'Helios

...hij wist zeker dat niemand anders dan de duivel die vlag op zee gestreken kon hebben......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Prachtig zeilweekend en dan...... 15 mei 2008 16:12 #32443

 • ron b
 • ron b's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3785
een prachtig pinksterweekeind deel II

Kampen

Na een nachtje onder de sterrenhemel, te midden van het IJsselmoeras is het goed wakker worden, een duik overboord en daarna een lekker ontbijtje.
Het eerste reisdoel vandaag is Kampen, lijkt ons leuk, jullie weten dat ik een brede maritieme interesse heb en de koggewerf aldaar gaan we bekijken, we gaan ankerop, ik heb er zin in.
Nou schijn je niet te mogen opkruisen op deze rivier, we hebben de motor dan ook maar eens aanstaan, het is druk in de afvaart met opvallend veel dartsailers, zeker een clubmeeting en in opvaart nog een enkel containerschip.
Op ons gemakje tuffen we omhoog met zo,n 3 knts.
In de almanak en op de kaart staan drie havens vermeld, eentje achter de brug dus die valt af, een vereniginshaven en de gemeente haven bij deze laatste is ook de koggewerf dus daar gaan we heen, besluiten we.
Vol goede moed draaien we even voor 13.00 uur het mooie en rustige haventje in.
Vol goede moed en verwachting, nog wel, maar dit zal spoedig veranderen......

wordt vervolgd
Delher 29 D'Helios

...hij wist zeker dat niemand anders dan de duivel die vlag op zee gestreken kon hebben......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.354 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl