Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Om de Titanic op het IJsselmeer

Om de Titanic op het IJsselmeer 08 jan 2011 15:54 #169377

Vanaf het voorjaar kun je op het IJsselmeer de Titanic levensgroot tegenkomen. Het is een 3D model dus je kunt er ook naar toe, omheen en ja, zelfs doorheen varen. Het schip kan op iedere plek worden geplaatst. In Enkhuizen, A’dam, Rotterdam, Harlingen, op een bank in de Waddenzee, bij jou achter in de sloot :) , etc.

Het 3D model van de Titanic zal te zien zijn mbv. de Augmented Reality applicatie Layar. Hierover heb ik al eerder gepost en geschreven ivm Layar Bouys-n-Lights NL.

Hieronder enkel foto’s van een testje met het 3D model op een Android. De Titanic ligt nu bij mij in de achtertuin dus moet ik flink met de telefoon zwaaien om delen van het schip te zien. B.v. bij de 2e foto kijk ik naar het plafond.
Het is erg indrukwekkend als je zo’n groot schip gecombineerd ziet met je omgeving (bij mij de achtertuin), zelfs als het een computerplaatje is. Het model is redelijk gedetailleerd (10.000 polygonen). Er omheen lopen (varen) kan natuurlijk ook en als je verder weg bent wordt ie kleiner. ‘K kan er ook nog filmpjes en originele geluidsfragmenten bijvoegen zodat het nog realistischer wordt.Ander puntje: Een 3D model van windmolens kun je zo ook ergens neerplempen. B.v. een hele kudde voor Urk. Kan je zien hoe het er straks uitziet. Niet dat ik er naar uitkijk, maar kan helpen bij het protest. Zelfde voor de plannen met de afsluitdijk.
Laatst bewerkt: 08 jan 2011 15:55 door zeil_dude.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Om de Titanic op het IJsselmeer 08 jan 2011 18:02 #169388

  • JRomkes
  • JRomkes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4997
Ik denk dat de stichting "urk briest" daar best oren naar heeft. eergister nog een heel stuk in het urkerland gelezen over die krengen, eventuele rechtzaken, etc ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.338 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl