Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: SAYC doet mee met de 33ste AC?

SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 21:51 #54581

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6950
Dit kan wel eens een verhaal met een hele grote broek worden maar daar ben ik wel voor in.

Korte intro.

In the US doen ze soms dingen waar we niet helemaal bij kunnen zo is er ook een website van verry devoted sailors. Deze website is Sailing Anarchy. Deze club heeft letterlijk een eigen zeilclub en organiseert ook eigen wedstrijden rond de tonnen. Leden zijn de kleinste Newbee's die direct een traditionele "Fuck Off Newbee" om de oren krijgen gedurende de eerste 50 posts tot aan VOR zeilers, AC zeilers, ontwerpers en de jongens met het grote geld.

Nu is er iemand geweest die met een middelvinger gedachte SAYC heeft ingeschreven voor de Ameriaca's Cup. Wat nu?

Zoals bekend (of niet) wordt er een elitaire strijd gevoerd in de rechtzaal waar ik niets van snap en ook nog minder van begrijp tussen Alinghy en etc etc. Fake yachtclubs en wat nog meer. De inschrijving echter van SAYC kan echter niet direct geweigerd worden dus het antwoord kwam.

Nu moeten ze binnen iets van 7 werkdagen een stuk papierwerk bij elkaar krijgen en 50.000 inschrijfgeld. Voor het inschrijfgeld is een Paypall geopend maar voor de support een mondiale petitie. Ze hebben tien tot honderd duizenden leden en meer dan 1 Mio individuele lezers uit de hele wereld. Om het AC proces meer transparant te maken is nu een idee gekomen om het bijhorende syndicaat te laten bestaan uit alle leden van dit Forum. Zo mag alles op de site gezet worden etc etc.

Dit kan de eerste campagne worden waarbij internet de key factor gaat zijn. Voor wie het interesseert en wellicht de petitie wil lezen en/of ondertekenen

Link naar de inschrijving
forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=84563

Link naar de petitie ter mondiale ondersteuning
forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=83758

Ik zou het super vinden als welke zeilclub dan ook het zeilen op top niveau toch weer terug weet te brengen bij iedereen die de sport een warm hart toedraagd. Mijn vermoeden is dat de AC committee ergens wel een reden vindt om ze uiteindelijk te weigeren maar ze gaan het vooralsnog proberen.

Zoals gezegd .... een grote broek en je moet er maar interesse voor hebben ...... maar dat terzijde.

Mijn stem hebben ze reeds!

Gr Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 22:14 #54582

 • Lannes
 • Lannes's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 2435
Ik ben lid van SA maar dit was me nog niet opgevallen. Dit omdat ik nu met andere dingen bezig ben w.o. mijn nieuwe boot.

Ik vind het persoonlijk een grandioos idee. Heb een pesthekel aan elitaire bobo's.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 22:15 #54583

Soprry, maar ik bergijp niet waar het over gaat, misschien in jeugdjournaal stijl?
Inschrijven voor wat tegen wat, waarom, zwaarte?
Al het goede komt van binnen, Al het kwaade van buiten!!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 22:29 #54584

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6950
De America's cup is sinds de historie een wedstrijd tussen een cupholder en een uitdager. Decenia lang waren de Amerikane de winnaar tot er volgens mij voor het eerste een Aussie mee van door ging. In de loop van de tijd is het niet meer een strijd geworden van 1 tegen 1 maar met eerst een toernooi eraan vooraf. Binnen dat toernooi doet de verdediger van de Cup niet mee en mag de winnaar de verdediger uirdagen voor de echter AC.

Dat toernooi heeft jaren de Louis Vuiton Cup geheten (sorry voor spelfouten). Na de laatste LVC en de daarop volgende AC, de 33ste die nog gevaren moet worden, is er een strijd los gebartsen die nu in de rechtzaal wordt uitgevochten.

Een normale uitdager kon al niet mee doen vanwege de centjes voor de dobber maar nu moet je ook nog rekening houden met rechtszaken. De voormalige winnaar heeft een jachtclub opgericht met slechts 4 leden (kunnen er 5 zijn) om zo alles voor het zeggen te hebben binnen zijn eigen syndicaat. In het verleden waren het echt de heren van een Royal yachtclub die elkaar de handdoek toe wierpen. Je had dan de keus, pak hem op of laat hem liggen.

Als je wilt weten waar de rechtzaak over gaat .... neem een weekeinde vrij en kijk eens op de site van de AC.

Nu is er een eigenwijze soms schofterige (in toon) US forum die de handdoek heeft toegeworpen naar de verdediger (Alinghy). Vanuit de Deed of Gift (zeg maar de AC bijbel van eeuwen terug) is er geen reden om ze vooraf te weigeren. Iedereen mag de defender uitdagen. Er zitten op dat Forum alleen zoveel mondiale advocaten, reclame makers, fundrasers, zeilers, ontwerpers dat ze nu proberen een Internet syndycaat op te starten om de boel eens wakker te schudden.

Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 22:35 #54585

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17787
Dan doet SA zijn naam wel eer aan ;)
Aan wat voor budgetten moet ik hier denken, mocht SA toch de gerechtvaardigde uitdager worden? En (voor dit forum hier natuurlijk de hamvraag): kennen we in NL ook een dergelijke race waar we lekker tegen kunnen schoppen? Ben wel in voor een relletje :D
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 22:53 #54589

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6950
Beetje Historie over de oorzaak van de rechtzaken die nu gaande zijn. By the Way .... de heer Ernesto is dus de verdediger. (laatste winnaar) welke probeert een oude historie geheel naar zijn hand te zetten.

americascupview.blogspot.com/2...id-and-didnt-do.html

Budget? Je kan met een oude defender letterlijk deelnemen. In de deed of gift staan alleen de maximale maten en niet de minimale maten (volgens mij). Als die wel minimaal zeg 15 meter lang moet zijn heb je zo een oude IOR racer voor weinig. Winnen doe je dan niet maar je hebt wel een begin. Je doet mee!

Hier gaan ze niet voor en ik denk als er een acceptatie komt van hun inschrijving dat er zich dan wel investeerders aan dienen. Denk eens aan filmrechten, bijdragen van Forum leden (100.000 stuks x 250 Dollar?), reclame. Er zijn heel wat goede zeilers op aarde die of gratis of tegen veel minder geld op de boot van SAYC mee zouden willen zeilen. Stel dat je wint?

Je was er bij en maakte op een verschrikkelijk mooie manier zeilers historie.

Gr Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 23:20 #54591

 • Lannes
 • Lannes's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 2435
De AC (niet ter verwarren met de Admiral's Cup) is een super elitaire aangelegenheid Beauty, en dat weet jij ook. Level Monaco Yacht Club,
NYYC, etc. Geen Kon. Ned. Roei en Zeilvereniging, waar ze ook van wanten weten. In feite is het altijd zo geweest De Rockefellers, de Morgans, de Liptons - het is altijd big money dat een rol speelt.

Voor een acceptabele AC campagne ben je tussen de 30 en 50 mil dollar kwijt, als het inmiddels al niet meer is. Geld dat straks door niemand meer is op te hoesten.

Dus de actie van SA is best wel gerechtvaardigd.

Ik denk echter dat het de meesten wel worst zal wezen, maar toch ben ik van mening dat het zeilen daar hoort waar het gedaan wordt: op het water, en niet in rechtszalen.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: SAYC doet mee met de 33ste AC? 12 jan 2009 23:42 #54593

 • Beauty
 • Beauty's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6950
Ach BMW Oracle heeft zich gehouden aan de idiote uitdaging van de defender en een 90 x 90 foot trimaran opgeleverd. En de uitdager? ...... heeft nog helemaal niets, nada, noppes. Nu ziet het er naar uit dat de 33ste AC wordt gevaren in de modellen van de vorige serie ...... uhh .... en BMW Oracle dan?

Tja, binnenkort dus weer een rechterlijke uitspraak waarbij het leuk kan worden. Met wellicht een uitkomst een race binnen de DOG (Deed of Gift) waarbij de defender niet eens een boot heeft die ze de uitdager wel hebben laten bouwen ....... en de race tussen alle challengers en de defender in de oude versie waar dan eigenlijk geen AC winnaar uit kan komen. Want deze is niet conform de DOG gehouden.

Wat mij betreft is dan de winnaar van de formele AC 2009 BMW want die komen aan de lijn met een schip gebouwd conform de regels van de defender die er dan zelf geen heeft .... pech.

Uitspraak afwachten maar.

Michel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.387 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl