Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Grevelingencup 2014

Grevelingencup 2014 05 okt 2014 22:05 #557376

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17793
De zaterdag voor aanvang van de Grevelingencup-wedstrijdserie moet de boot overgevaren worden van Dinteloord naar Port Zélande. Een prima kennismakings- en trainingstochtje dat dit jaar volledig in T-shirt uitgevoerd kon worden. De gloednieuwe bemanningsleden laten zien dat ze best weten wat varen is; dat geeft alvast vertrouwen voor de race. Alleen jammer dat we te weinig tijd, ervaring en mensen hebben om even met de spi te oefenen... nou ja, dat komt dan later wel een keer.

En dan begint de dag van de race. Ineens blijkt er nog van alles te moeten gebeuren terwijl we eigenlijk gewoon het water op willen! De klassen-lettervlag is uitverkocht en er wordt ter plekke een vlag gemaakt van wat restjes zeildoek in de winkel. Goede service, helaas blijkt het de verkeerde letter te zijn...
Enige verwarring bij de start. Zitten wij nou in de verkeerde startgroep, of is onze vlag echt fout? Was dat nou ons sein, of toch van de andere groep? We besluiten toch te starten en de gok te nemen. Start qua timing netjes, maar op de positie heb ik niet genoeg gelet. Na een tijdje wordt duidelijk dat we inderdaad tussen de boten van onze groep zitten, maar wel achteraan in het veld! Hmm, niet goed.

De baan is leuk, lekker afwisselend, maar we kennen het traject onvoldoende en moeten soms zoeken naar de volgende boei. Geeft niet, we redden ons prima maar het wordt pijnlijk duidelijk hoe slecht de boot hoogte loopt, als de achterste uit het veld ons pontificaal op komt lopen. We doorkruisen een paar keer andere velden waarbij de stuurman strak mag sturen (koers houden danwel uitwijken); toch wel lekker als je zo vlak langs andere boten kunt sturen zonder dat mensen gaan miepen dat je te dichtbij bent gekomen.
En dan is daar, na bijna 3 uur racen, toch ineens de finish! Lekker hoor, we hebben het toch maar weer even gedaan, al die tijd supergeconcentreerd gevaren. Mooie zeildag, mooi weer (tussen 7 en 14 knopen wind, richting lekker stabiel behalve in het laatstse kwart, zonnetje erbij), dat noemen ze dan 'winterserie'. Hoop leerpuntjes voor de volgende keer genoteerd; variërend van 'volgende keer broodjes klaarleggen voor vertrek' tot 'die spi moet echt omhoog'.
Wat echt goed ging, veel beter dan ik had verwacht, was de boat handling. Tuurlijk, er zijn puntjes waaraan gewerkt kan worden, maar ik had af en toe het idee dat de bemanning al jaren op mijn boot meevoer -> dat is een erg prettige basis voor de stuuman :)
En donders, wat hebben we een goeie groep bij elkaar! Sfeer aan boord is fantastisch, het is gezellig, humorvol en met respect voor elkaar. Heel erg gaaf om zo met een groep eigenlijk onbekenden mensen een weekendje te doen met een gezamenlijke focus, maar ook zeker een gedeelde achtergrond (ZF).
Wat echt anders moet: de spi moet toch inderdaad de lucht in, om de verliezen op de upwind-rakken goed te maken. En als we weten dat de spi erop kan, dan kan de genua eraf en de fok erop -> betere performance in upwind rak. En nieuwe zeilen. Deze set is officieel uitgezeild, ook het grootzeil is niet meer vlak te krijgen (Beauty: je had dus helemaal gelijk).

Ik sluit het hiermee maar even af; dit was mijn eerste 'gewone' race als schipper en ik merk dat ik nog heel veel dingen her en der in mijn hoofd heb waar ik nog over moet gaan piekeren. Dingen die zo onomschreven zijn dat ik ze nog niet eens kan delen. Het was wel heel gaaf om te doen!

Resultaat is nog niet op de site, maar afgaande op onze finishtijd gaan we laatste worden. Heel dik zelfs. Nu ja, mooie target voor volgende keer :D
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 05 okt 2014 22:42 #557385

 • koko
 • koko's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 15601
Mooi is het hé, dat wedstrijdje varen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 06 okt 2014 05:37 #557396

 • -Mara-
 • -Mara-'s Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3103
Dennis wat is je mailadres, ik heb volgens mij nog wat foto's.
Voorheen delaat72

De beste psychiater?
Een dagje op het water!

Aloa 27sc "Mara"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 06 okt 2014 18:55 #557654

 • Dekadent
 • Dekadent's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1808
En wellicht wat bemanningsleden uit de kuip en in de reling. Je schip hangt wat achterover, viel mij op in het rak naar Scharendijke.

Dekadent
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 06 okt 2014 19:21 #557664

Welke klasse vaart Delphi? Ik ben je volgens mij niet tegen gekomen dat stuk. Wel voer Dekadent vlak achter ons langs richting de bovenboei
Gepassioneerd zeiler en yachtbroker willing to go for the extra (s)mile
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 06 okt 2014 19:23 #557666

 • Dekadent
 • Dekadent's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1808
Toer s 3 vaart Delphi volgens mij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 06 okt 2014 20:38 #557723

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17793
@delaat72: mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., leuk dat je foto's hebt!
@Dekadent: dank voor de observatie, zover was ik nog niet eens in mijn analyse maar je zou weleens gelijk kunnen hebben.
Toer S 3 is het inderdaad en de voorspelling kwam uit, we zijn als laatste binnen. Geen DSQ, dat vind ik al heel wat ;)

@koko: jij snapt hem. Ik lees jouw verslagjes ook meestal wel door, heel herkenbaar en leuk om te zien hoe jij ermee omgaat. Leerzaam!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 07 okt 2014 16:58 #558041

 • -Mara-
 • -Mara-'s Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3103
@dennis
verstuurd!
Voorheen delaat72

De beste psychiater?
Een dagje op het water!

Aloa 27sc "Mara"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 07 okt 2014 18:35 #558080

 • jaxon
 • jaxon's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 539
6.15 uur : de gsm wekt mij, waarom alweer, het is toch zondag?
Slaapwandelend richting badkamer, juist, ik ben opstapper bij Delphi32 voor de Grevelingencup.

De andere bemanningsleden zijn gisteren reeds ingescheept, maar de verjaardag van m'n vrouw hield me nog even thuis. Zij hebben de boot al naar Port Zelande gezeild en hebben hopelijk elkaar nog niet vermoord :dry: .

Als “leek” in het wedstrijdgebeuren, merk ik toch wat zenuwachtigheid. Wat als ik enkel “ballast” lijk te zijn, bij een team doorgewinterde wedstrijdzeilers. Ach we bekijken het wel.....

Eerst even langs de bakker, je kan toch echt niet met lege handen aanmonsteren.
In de haven aangekomen besef ik dat ik geen telefoonnummers heb genoteerd en ook geen benul heb van waar de boot ergens kan liggen. Toeval wil dat Bas mij de weg naar het havenkantoor hoort vragen, mij bij de hand neemt en naar de boot leidt.
Op de steigers zie ik ankers, en andere zware rommel in karretjes verdwijnen, Oei, toch wat fanatieke deelnemers :ohmy: .

Iedereen is nu aan boord, daaruit maak ik op dat niemand overboord is gezet gisteren, en dat de schipper deze opstappers wel ziet zitten.
De stemming zit erin, geen stress, een klein ontbijtje, wat koffie, …....

Even naar de wedstrijdtafel om de juiste baan te vernemen, waar de leiding geen haast heeft, ruim een kwartier later dan gepland worden we geinformeerd en kunnen we naar de startlijn.

We oefenen een paar baantjes, de selftailers zijn even wennen, deze heb ik zelf niet op de boot.
We beslissen de spi te laten waar ie is, rustig beginnen heet dat.
Fier met onze W vlag, die we zojuist hebben laten maken, paraderen we op het water. In het startveld draagt slechts één andere boot dezelfde vlag, zijn we zekers tweede, grappen we. Tot we tot de conclusie komen dat we toch een verkeerde vlag voeren, want onze groepsgenoten, die we herkennen hebben toch een andere vlag. (Wij voerden kennelijk de X vlag :blush: ).

Gewoon starten op de voorziene starttijd en alles komt wel goed. Het is tamelijk druk aan de startlijn, maar als het Veerse meer je vaarwater is, ben je wel wat gewoon.
Na de start moeten we zoeken naar onze eerste keerboei (dit moet volgende keer beter voorbereid zijn), maar het weer is lekker en ook de wind voelt goed. De bemanning zoekt een beetje hun plaats, maar het loopt vrij vlot, als je weet dat we elkaar pas een uurtje of twee kennen.

Bij het ronden van de eerste boei, worden de spinakkers rond onze oren geslagen, we stellen vast dat we waarschijnlijk de enige in de groep zijn die hem niet hijst. Mmmmmh, toch snel de spi boven halen....
Nee het is de eerste wedstrijd en we besluiten het wat te bekijken. Een directe concurrent wordt ons doel, die moeten we voorblijven. Maar ook dit lukt niet daar onze concurrent het niet zo nauw neemt met de te volgen baan (hij skipt zomaar twee boeien), hier doen we niet aan mee en we volgen netjes de opgelegde baan.

We zouden op onze eerste wedstrijd al protest kunnen indienen, maar omdat wij zo’n toffe gozers zijn, lachen we enkel onze “valsspelers” uit :laugh: :laugh: .

Na de finish parkeert de schipper de boot netjes achterwaarts in de box, (Wat niet van het knoeiende motorjacht voor ons gezegd kan worden), en drinken we een welverdiend biertje.
Ik vond het een zeer leuke dag en heb weer een paar leuke ZF-ers ontmoet.

Volgende keer zijn we zeker beter voorbereid en moeten we beslist wat stijgen in de uitslag
(Er is thuis reeds een plaatsje gereserveerd voor de beker).
Maar uiteindelijk is het plezier toch het belangrijkste....

Tot November.........
Spirit 32 - Spiriwiri
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 07 okt 2014 19:56 #558113

 • Dekadent
 • Dekadent's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1808
Blijkbaar veel verhalenvertellers aangemonsterd...

Leuk om te lezen!

En volgende keer niet zo serieus kijken, er mag gelachen worden onderweg...

Dekadent
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 07 okt 2014 22:20 #558161

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17793
LOL Ik kijk altijd serieus... maar het was absoluut een jolige boel bij ons.
Overigens gebruiken wij natuurlijk de kwinkslagen van onze vriend hierboven, om de bemanning op andere boten te ontregelen. Kijk, je kan wel een harpje op iemands dek gooien, maar jaxon weet ze allemaal van hun apropos te brengen :D

@Dekadent: jij gaat volgende keer ook een paar plekjes stijgen, hoop ik? Die First voor je moet je toch voorbij kunnen ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 05:27 #558168

vaar op tijd de haven uit, als je dan in de buurt van startschip gaat wachten, zie je de rubberboot de bovenboei uitleggen.. hij lag deze keer inderdaad wel ver.
Gepassioneerd zeiler en yachtbroker willing to go for the extra (s)mile
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 11:01 #558290

 • Dekadent
 • Dekadent's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1808
Volgende keer beter varen ligt wel in de planning.

2 Fouten gemaakt, en een gewonde aan boord helpt niet.

Fout 1 was een volledig mislukte spidrop, gecombineerd met het grootzeil uit de stopper losgooien.... Kan ik alleen mezelf kwalijk nemen, ik deed zelf de verkeerde stopper open.

Fout 2 lange rak naar Scharendijke geen spi gezet. Ik dacht dat het niet kon, vrijwel iedereen bewees dat het wel kon...Ook aan mezelf te wijten....

En de gewonde scheurde een spier in zijn kuit bij de eerste spi hoist. Als je al weinig bemanning hebt, en er raakt er ook nog 1 gewond....

Dus een paar plekjes stijgen moet lukken als ik geen domme dingen meer doe, en er niemand gewond raakt.

Dekadent
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 11:43 #558300

foto's staan online op www.sportinbeeld.nu/

rakje naar scharendijke:

Bijlage Naamloos_2014-10-08.png niet gevonden

Gepassioneerd zeiler en yachtbroker willing to go for the extra (s)mile
Laatst bewerkt: 08 okt 2014 11:43 door WhiteMagic.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 12:54 #558330

 • Dekadent
 • Dekadent's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1808
Ja ja, niet nodig om het erin te wrijven :( :) Ik heb dezelfde beelden nog op mijn netvlies. Gewoon mijn eigen inschatting, niet goed. Jammer, maar helaas....

Dekadent
Laatst bewerkt: 08 okt 2014 12:55 door Dekadent.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 14:11 #558390

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1536
Zitten mooie foto's tussen! (jammer dat ik niet kan inzoomen om de namen allemaal te kunnen lezen)...
Ook grappig dat ik ineens een oude manager voorbij zie komen (volgens mij voorzitter van het hele gebeuren), heb nooit geweten dat hij zo into zeilen was!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 17:14 #558520

@ Ameesing
André Vermaat is de voorzitter momenteel, startschip Lari Permarini (Hanse 40) is van hem, tevens startschip
Die was "vroeger" fanatiek hoor, voer zelf veel wedstrijden
Gepassioneerd zeiler en yachtbroker willing to go for the extra (s)mile
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 17:23 #558526

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1536
Ja Andre idd, nooit van hem geweten! Leuke vent!
Grappig als ik hem weer eens tegen kom, maar dan op het water!
Laatst bewerkt: 08 okt 2014 17:24 door Ameesing.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 08 okt 2014 23:10 #558669

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17793
Blijkbaar vond de fotograaf mijn boot (of de bemanning natuurlijk) niet fotogeniek genoeg, ik heb ons maar op 1 foto enigszins herkenbaar teruggevonden.
Gelukkig hebben we ook een ZF fotograaf/verslaggever in de regio:


Bijlage IMG_0108.JPG niet gevonden


Dank aan delaat72 die zijn teksten niet dwars over alle foto's heen zet.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 13 okt 2014 21:55 #560149

 • bas-i
 • bas-i's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 348
Hoi,

eigenlijk 1 seizoen te vroeg maar ik heb besloten dit seizoen toch al mee te gaan doen. Niet om te winnen maar om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Zeilen kan ik, de Grevelingen ligt in mijn achtertuin, alleen is 't bootje niet zo voor de hand liggend en momenteel door allerlei (privé) zaken zwaar niet klaar maar ik heb besloten dat dat de pret niet mag drukken. Gewoon, net nadat iedereen in de toerklasse start eens een door een ander bedacht rondje zeilen. Om 't te ervaren.

Ik kan 't wel weer uitstellen tot ik vind dat 't bootje wel op orde is maar ga liever dit seizoen al eens verkennen hoe dat wedstrijdzeilen in zijn werk gaat. En leren wat ik nodig heb.

Eerst maar eens zien hoe ik aan die "ISAF Offshore Special Regulations, categorie 4" moet gaan voldoen. En een beetje schoonmaken en poetsen ;)

Ik hoop ook mensen van hier daar 'ns te spreken, altijd gezellig.

Groeten,

Bas.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 13 okt 2014 22:04 #560151

 • bas-i
 • bas-i's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 348
Mocht er trouwens iemand i/d buurt van 't meer wonen of zijn, na 23 oktober (weekje zeilen in Croatië), die onder 't genot van een gratis biertje even met mij door die eisen die die regulering oplegt kan praten, incl. de praktijk, dan hoor ik het graag.

Ik woon in Dreischor en kan dus vlotjes in één van de havens aan het meer zijn. Of elders i/d buurt. Of bij mij thuis.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 13 okt 2014 22:04 #560152

 • Delphi32
 • Delphi32's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17793
Welke boot?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 14 okt 2014 14:15 #560241

 • bas-i
 • bas-i's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 348
Golvendanser.

Alleen die stickers liggen hier onder de keukentafel ipv. op de zijkant van de boot.

Komt wel, voor 9 november ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 14 okt 2014 14:16 #560242

 • bas-i
 • bas-i's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 348
(zie o.a. golvendanser.nl voor het verhaal)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Grevelingencup 2014 14 okt 2014 15:55 #560280

Bas-i van de wifistick?
Gepassioneerd zeiler en yachtbroker willing to go for the extra (s)mile
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.169 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl