Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Afscheid van de Boekanier met een prachtige tocht.

Afscheid van de Boekanier met een prachtige tocht. 06 apr 2015 19:40 #613490

Via dit forum mijn vorige boot verkocht, dit was mijn laatste avontuur met haar. Ik wens Johan en Hans veel plezier met haar.

Ik mis haar toch een beetje, mijn mooie katje. Puma 23, Boekanier...
Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik haar singlehanded van Monnickendam naar Sneek gevaren. Een heerlijke tocht waarbij ik bijna spijt kreeg van de verkoop. Het was een reis met tegenslagen en met leermomentjes. Dag voor ik zou vertrekken de boot opgetuigd en zeilen zo goed mogelijk klaargezet voor vertrek. Leermomentje 1, stukje grootzeil buiten de huik gelaten en dit was met de noordwester van het weekend zo beschadigd dat er een zeilmaker aan te pas moest komen frown emoticon
Onze Puma had best wel een versleten fok en een grootzeil met karakter, gecombineerd met 6bft op het IJsselmeer met stoten naar dik 7 hebben de zeilen het zwaar gehad. Door het ontbreken van goede stoppers op de boot was het singlehanded zeilen een zaak van goed vooruit bedenken wat je wilt en opletten als er een donkere wolk aankwam.
Bij het aanlopen van de sluizen bij Enkhuizen bleek er een stuk lijn in de schroef van de buitenboordmotor te zijn gedraaid, best lastig om daar 500 meter voor de sluis achter te komen. Op alleen de zeilen aangemeerd en probleem opgelost. Toen bleek ik bij de verkeerde sluis te liggen en mocht 2 kilometer omvaren naar de sluis die wel in gebruik is... (of je hebt een recente almanak aan boord).
Na al dit tijdverlies was het te laat om nog over te steken naar Lemmer en heb ik haar in de gemeentehaven van Enkhuizen laten overnachten terwijl ik spoorslags naar Zandvoort vertrok.
Volgende dag terug en met frisse moed de oversteek gewaagd met een mooi zonnetje en een voorspelde 3 a 4 bft west... Die was wel voorspeld ja, maar er was géén wind, dus hoppa de oude 6 PK aan en we gaan voor de overkant.
Veel later dan gepland in Lemmer aangekomen en nu ook verplicht om een kilometer te wandelen met mijn druktank die na deze oversteek echt te leeg was om Sneek te kunnen halen. Note to self: steekkar aan boord volgende keer. Vervolgens na 2 grote Friese Meren overgestoken te zijn gestrand voor een brug die na 16:00 uur niet meer bediend ging worden.... (weer die Almanak of www.vaarweginfo.nl ) heh.
De nieuwe eigenaar gebeld en vervolgens keurig naar huis gebracht door hem. Mijn zonnebril staat nog steeds op mijn voorhoofd en mijn lachrimpels zijn wat dieper geworden na zo een heerlijk begin van het watersportseizoen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.086 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl