Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3

Onderwerp: A JE TO richting Isle of Wight

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 10:38 #751629

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Vakantie A JE TO 2016

Wij zijn vandaag vertrokken zaterdag (02/07) en hebben de 30 dagen de tijd om ergens te komen.
Ons doel is uiteindelijk Isle of Wight, maar als we het niet halen is het geen schande (wel balen).

Wij (Man ik en de kleine meid van 4 jaar) zijn er iig klaar voor en we zien wel hoe het loopt, het is onze eerste echte vakantie met de boot die verder gaat dan Zeeland, al hebben we al een klein beetje kunnen inslingeren tijdens de ZF Pinkstertrip naar Ipswich in Mei.

Herkingen – Veerse Meer 20 NM
Na alle spullen ingeladen te hebben en de boot zeker een stuk dieper ligt gooien we los bij Marina Herkingen en varen we de Grevelingensluis door. Er staat een pittige wind ZW5 zoals opgegeven, dat is dan ook de reden dat we de keuze hebben gemaakt om binnendoor via het Veerse meer naar Breskens te varen en niet bij Roompotsluis eruit.
Op de Oosterschelde hebben we pal tegenwind en motoren we dus richting de Zandkreeksluis. (we hadden alleen het begin stroom mee, daarna flink tegen, maar we konden gewoon niet eerder weg om alles mee te hebben). De wind neemt verder toe en is zelfs een tijd 35+ knopen geweest, dat schiet dus niet echt op als je alles tegen hebt. Eenmaal op het Veerse Meer zit je iets meer beschut en hebben een plekje uitgekozen aan een stijger bij de Spieringsplaat, waar Mees (ons dochtertje) nog even haar benen kon strekken en krabben kon vangen).


Veerse Meer – Breskens 14 NM
Om 09.15 gooien we weer los en zeilen richting Veere, de wind nog steeds ZW5.
We gaan de sluis door bij het mooie plaatsje Veere om vervolgens in colonne de bruggen te passeren door het Kanaal van Walcheren. Dit gaat allemaal soepeler dan verwacht, het is prachtig mooi weer en voor we het weten liggen we alweer in de sluis bij Vlissingen. (snel de stootwillen op de waterlijn hangen, wat een rotbalk in de sluis)! Van grootscheepvaart weinig gezien op de Westerschelde, wellicht scheelde het dat et zondag was, maar konden iig soepel oversteken en leggen wij aan in de Haven van Breskens, waar wij snel een terrasje opzoeken en op de terugweg nog wat verse gerookte paling scoren bij de hysterisch versierde Visserskotter aldaar.


Hysterische vishandel

Breskens – Duinkerken 44 NM
We staan lekker vroeg op ( ik haat vroeg opstaan en zeker in de vakantie, maar het tij valt nou eenmaal altijd op het moment dat ik nog lekker op 1 oor had kunnen liggen en daarbij willen we graag voor het donker de haven aanlopen, dan hadden we zeilen maar niet als hobby moeten kiezen). Voor 06.00 uur varen we de Westerschelde af met als bestemming Oostende. Er staat in de ochtend nog een ZW3, maar later op de dag zou deze naar en BFT 1 a 2 gaan, dus genieten nog maar even van het zeil moment zolang het duurt. Al voor Zeebrugge is het gedaan met de wind, maar deze stond toch al niet gunstig en hadden dan heel veel moeten kruisen, dus het motortje mag zijn werk weer doen en met die stroom mee de hele weg gaat het lekker hard. Zo hard dat we besluiten Oostende te laten voor wat het is en naar Nieuwpoort te gaan ( als we slagen kunnen maken in het begin is dat alleen maar mooi meegenomen, zo luide ook het advies van medeforumers). Mees vermaakte zich prima aan boord, de zon scheen en ze stond lekker buiten op het voordek (aangelijnd uiteraard) te dansen en te zingen, we besloten dus nog maar een stukje verder te gaan en voor 17.00 uur lagen wij in Duinkerken (Yacht Club la Mer du Nord) met een average speed van 5.9 knopen.
Het weer zag er niet zo gunstig uit en er stond een harde wind voor de volgende dag, dus hebben een rustdagje genomen en zijn steppend met z’n 3en Duinkerken onveilig gaan maken. Niet echt een hele bijzondere stad, maar voor een dagje is het prima vertoeven.


Westerschelde in de ochtend


10 NM voor Duinkerken

Duinkerken – Boulogne sur Mer 43 NM
Na 2 nachtjes Duinkerken en veel twijfel, wordt het naar Dover of toch naar Boulogne sur Mer. Hadden we besloten beide routes uit te stippelen en we ter hoogte van Calais een keuze zouden maken. Er zou niet veel wind staan (max BFT 2), dus zou sowieso motoren worden. Echter toen wij de Haven uitvoeren stond er toch wat meer dan voorspeld (een dikke 5 BFT en flinke windtoten), hoge golven en een vervelende deining. Zoals ook de voorgaande tripjes op Zee vertrokken wij al voor 06.00 uur en ligt de kleine nog lekker te slapen, die wordt dan om 07.30 of 08,00 uur wakker en komt dan vrolijk haar bed, dit keer was ze echter niet zo vrolijk, ze voelde zich in bed al misselijk en had buikpijn vanwege de golven.
Snel warm aankleden en naar buiten hielp ook niet meer en al snel begon ze te spugen (wat doen we haar aan, zo zielig), Hoewel het flink te keer ging, had Arjen alles onder controle en ben ik binnen gaan liggen met Mees op de bank met haar ogen dicht, het spugen stopte en ze viel in slaap. Maar zodra ze even wakker werd en rechtop ging zitten begon het weer van vooraf aan. Na een tijdje slapen werd de zee ook iets kalmer en werd ze weer vrolijk wakker en is lekker buiten gaan zitten om met een heerlijk licht briesje en een stralende zon Boulogne sur Mer om 14.00 uur in te varen. Helaas heb ikzelf niet veel meegekregen van de tocht, maar Arjen heeft genoten en heeft de keuze voor Boulogne gemaakt! Uiteindelijk goed kunnen zeilen (average speed 5.2 knopen) een paar windstiltes gehad, maar die mogen geen naam hebben.
Hoewel we veel mensen gesproken hebben over Boulogne sur Mer die niet allemaal even enthousiast waren hebben wij ons prima vermaakt. Op de step de stad weer door en een restaurantje opgezocht. Van de stank hebben wij eigenlijk ook niet veel meegekregen die er schijnt te overheersen in de haven, (nu viel laagwater ook midden in de nacht wellicht dat dat er scheelt).


Aanloop Boulogne sur Mer


Lekker een zwembadje in de kuip om af te koelen

Boulogne sur Mer – Eastbourne 50 NM
Er staat een ZW 3-4 op het programma en de meest gunstige tijd om los te gooien is iets voor 07.00 uur (uitslapen dus in vergelijking met de andere tripjes).
We hebben echt het hele stuk kunnen zeilen en Mees heeft zich ook heel goed kunnen vermaken aan boord (buiten zitten en maar blijven kletsen, nog even naar de voorpunt (waar ze piraat speelt zittend op de bijboot en vasthoudend aan de babystag (aangelijnd), binnen zitten gaat ook goed en tekenen maar ook films kijken of met de poppenspelen behoren tot haar dagelijkse bezigheden. Wij waren toch wat moe en aangezien je zo heerlijk kunt slapen op de heerlijke deining zijn Arjen en ik om de beurt even een powernap gaan doen…. Wat slaapt dat toch lekker! Het was prachtig weer en hoewel we Mees constant ingesmeerd hadden waren we onszelf vergeten, een aardbei zou jaloers zijn op onze kleur ;).
Gelijk na aankomst richting het aangelegde kiezelstrand gelopen, want ook met stenen kun je heerlijk spelen ;) het strand is weer een paar kiezels armer en onze boot een paar kiezels zwaarder. Als we terugkomen in de haven zien we dat we buren hebben gekregen en er wappert een Nederlandse vlag. Eenmaal aan boord een klein praatje met de nieuwe buren die vanuit Dover waren vertrokken. Vrijwel in de eerste 3 minuten gaf men aan dat men eigenlijk liever niet naast Nederlanders ligt en er het liefste een beetje bij vandaan wil liggen, aangezien ze onlangs ook ergens gelegen hadden en elke keer als men het hoofd uit de kajuit stak er gedag werd gezegd door hun buren en er weer een lang gesprek aangeknoopt werd waar ze niet op zaten te wachten. Maar ja voegde de buurvrouw er aan toe, “ We kregen deze plek nou eenmaal aangewezen”. De toon was dus gezet, dat wordt gezellig.
Ik wilde al helemaal niet opdringerig overkomen, dus als ik ze zag zei ik niet direct gedag (tenzij zij het eerst gedag zeiden), terwijl Arjen zich er niets van aan trok en ze doelbewust steeds maar weer gedag zei.
De volgende dag zou het weer niet echt mee zitten en stond er harde wind voorspeld, dus wij namen een rustdag en gebruikte deze om onze schuld bij Mees in te lossen, we gaan naar een Pretpark/dierentuin in 1. (het is tenslotte ook voor haar vakantie). Terug op de boot knopen de buren zowaar een praatje aan en het zijn hele lieve mensen, we worden zelfs uitgenodigd aan boord en krijgen we bij het afstappen nog een set oude kaarten mee die wij nog niet hadden.
Eastbourne kiezelstrand


Iemand heeft ons gespot en op Marine Traffic geplaatst

Eastbourne – Brighton 20 NM
De volgende dag vertrekken “de buren” richting Portsmouth en wij iets later richting Brighton. Er staat een ZW 5 die al snel naar een BFT 6 gaat het levert hoge golven op en maken flinken klappen op het water. We besluiten door te varen en langs Beachy Head aan te kijken wat de golven en wind doen als we daar de hoek om zijn, mocht het erger worden dan kunnen we altijd nog terug naar Eastbourne met wind in de kont. De kleine meid zit aangelijnd in de kuip en ondanks de grote golven wordt niemand zeeziek, ze kwettert maar door “ Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het isssss….. GROEN”! Het uitzicht is prachtig dus maken er het beste van en uiteindelijk valt ze zelfs in de kuip in slaap op een comfortseat in de ruwe zee en werd ze flink gewekt toen er een enorme golf van opzij over ons heen kwam in de kuip. Gelukkig vond ook zij het grappig en schaterede ze het uit toen ze eenmaal droog binnen zat en ook papa een flinke hap zout water pakte.
Onderweg wel meerdere oproepen gehoord van de coastguard die in actie moest komen waarvan 1 zeilboot die water maakte en over kon stappen op een passerend schip, de boot is inmiddels gezonken. Ook zien we dat de “buren” toch ook Brighton binnenlopen als vluchthaven… het is toch iets te heftig.
Met geknepen billen voeren wij de erg smalle havengeul in die wel erg dicht langs de pier gaat met dit weer en leggen wij aan in Brighton.
We blijven hier een paar dagen vanwege het heftige weer, nemen de dubbeldekker bus vanaf de haven naar het centrum en bezoeken de Kermis op de Pier. Het waait zo hard dat iedereen hier blijft liggen, en geen boot de haven meer in of uit gaat, het water komt zelfs over de hoge pieren heen gewaaid. Wel een heel gaaf gezicht! Er zijn hier veel restaurantjes en voor kinderen meer dan genoeg te doen. Er zijn ergere plaatsen om verwaait te liggen.
We liggen hier nu 3 nachten en wilden eigenlijk vandaag weer verder richting Cowes, maar de wind is wat onberekenbaar en hoewel het in de ochtend allemaal vredig lijkt, komt er in de middag nog een verrassing aanwaaien waar we weinig trek in hebben met de kleine aan boord en er is ook niet echt een vluchthaven onderweg waar we kunnen binnenlopen met harde aanlandige wind. De “buren” zijn wel vertrokken en hoewel zij in eerste instantie geen contact wilde met Nederlanders blijkt de soep niet zo heet gegeten en kwamen ze hier gisterenavond nog even wat drinken aan boord. Leuke mensen!
De planning is om morgen alsnog te vertrekken naar Cowes 45 NM.


Beachy Head achter de golven


Ik zie ik zie wat jij niet ziet...


Brighton Marina
Laatst bewerkt: 12 juli 2016 13:10 door Ameesing.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 10:49 #751632

 • Hans V
 • Hans V's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3924
Leuk verslag!

Als ik lees dat jullie bij ZW 6 Bft van Eastbourne naar Brighton zeilen gaan jullie het Isle of Wight ook wel halen. ;)

Verhaal maakt wel benieuwd naar foto's...
Dufour 405 GL

www.sailasailing.nl
Laatst bewerkt: 12 juli 2016 10:49 door Hans V.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 10:55 #751634

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Probeer foto's te uploaden, maar hebben slecht WiFi hier ;). Working on it.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 11:04 #751637

 • Waterblok
 • Waterblok's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4543
Hij gaat lekker! Fijn dat Mees het zo goed doet op zee Wight haal je zo makkelijk en verder ook.

Terug is toch altijd wind mee die kant?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 11:09 #751640

 • Sunday
 • Sunday's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7435
Mooi verslag van stoere toch Ameesing! Doet me denken aan de tijd dat ik ook met twee jonge kinderen rondzeilde.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 11:17 #751645

Mooie avonturen jongens, dagboekje meelezen is altijd leuk!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 13:45 #751674

 • hscharft
 • hscharft's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2294
Goed verhaal :)

Ff doorzetten naar portsmouth komende maand (geloof ik uit mijn hoofd) is de america's cup daar weer aan de gang.
groeten Harm Scharft
Schipper Ex Multiplex

members.home.nl/hrscharft
Laatst bewerkt: 12 juli 2016 13:48 door hscharft.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 13:46 #751675

 • Tika
 • Tika's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 70
Mooie tocht en leuk om zo mee te leven!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 13:55 #751677

Cooooool, nice holyday
Schippert niet meer met de Windfall
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 14:07 #751678

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12265
Mooi verslag en met de foto's erbij gaat het verhaal nog meer leven. :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 14:14 #751679

Heel leuk! Fijn dat Mees ook lekker kan genieten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 15:46 #751707

 • Go west
 • Go west's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 643
Een leuk verslag. Wij hebben eens 10 dagen afgewaaid gelegen in Brighton met harde ZW-W wind.
Bij Wight is het mooi, maar westelijke daarvan wordt het steeds mooier. Succes verder met het weer en de wind.

Jan

Zoiets ??

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 15:50 #751708

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Idd zo iets :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 16:21 #751712

 • hscharft
 • hscharft's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2294
jep zie je wel
met 10 dagen zijn ze in portsmouth


In 10 days we return to where it all began for Louis Vuitton America's Cup World Series Portsmouth! We will be counting down with the top ten moments from last year's event in Portsmouth. Today watch as rivals turned training partners Dean Barker and James Spithill go head to head when SoftBank Team Japan and ORACLE TEAM USA battled it out around the 5th mark. ‪#‎LVACWSPortsmouth‬

zou toch een leuk spektakel zijn om ff mee te pikken tijdens je vakantie.
groeten Harm Scharft
Schipper Ex Multiplex

members.home.nl/hrscharft
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 17:25 #751724

 • sy helios
 • sy helios's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 10762
Respect J&A met zo'n kleintje erbij!
Helios is de zonnegod, Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 17:48 #751732

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17031
Gaaf hoor, dat is zeilen! Kan niet wachten tot wij ook vertrekken.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 17:55 #751735

 • martinw
 • martinw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2103
ilCigno schreef :
Gaaf hoor, dat is zeilen! Kan niet wachten tot wij ook vertrekken.

Waar heen Timo?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 12 juli 2016 18:25 #751745

 • groom
 • groom's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9821
Erg leuk om te lezen. Stoere dochter hebben jullie. Gaaf hoor en leuke dag tochten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 11:58 #752779

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
De weersvoorspelling is redelijk ongewijzigd en kiezen wij dus weer het ruime sop zoals gepland.
Mees is nog geen 5 jaar dus niet leerplichtig, dat is dan ook de reden dat we 3 weken voor de officiële schoolvakantie konden vertrekken. De school en de kindjes vinden het zo interessant dat Mees zo op reis gaat, dat de juf er een apart topic op school voor heeft gemaakt en Mees daarom foto's en filmpjes maakt die in de klas op het grote scherm getoond worden. De kinderen hebben daarbij zoveel vragen die Mees dan weer in een filmpje beantwoord (hoe ziet de binnenkant van de boot eruit, waar slaap je, heb je ook een wc etc). De kinderen zijn best wel een beetje jaloers op haar avonturen en noemen haar dan ook Pipi Langkous.
Wij kregen vandaag een berichtje van school, dat wat we Mees nu meegeven ze nooit had kunnen leren in de laatste 3 weken van school. (Hopelijk denken ze we volgend naar ook zo over als we proberen wederom wat eerder weg te gaan en anders houden we het bericht van hen even onder de neus ;).

Brighton - Cowes 52 NM

Eindelijk verlaten we Brighton, er staat een 3a4 BFT opgegeven, maar zoals we wel al gemerkt hadden kun je er maar beter 1 (soms zelfs 2) BFT bij optellen. Ook in dit geval stond er een dikke NW-5 bij het uitvaren van de havenmonding. Gelukkig nog niets vergeleken met hoe wij binnen gekomen waren, dus alles prima en konden zo wat snelheid maken we moeten immers ook kruisen.
De zon komt door en de wind zwakt af naar een BFT 4 en later 3, het is een heerlijke tocht!
Omdat we wat rustiger weer hebben en wat langer in Brighton waren gebleven hadden we de bank in de kajuit verlengt met een plank die we hiervoor hadden gemaakt en nu is de speelplek van Mees nog groter geworden, aangezien 1 gedeelte van de tafel ingeklapt is, is het gelijk een soort van slingerzeil geworden waarin ze zich schap kan zetten. Mees wisselt af ,dan binnen, dan buiten en vermaakt zich tot dusver nog steeds prima.
Inmiddels heb ik ook de paravaan achter de boot gehangen en vangen we zowaar voor het eerst 2 makrelen!! ( maakt een dansje van blijdschap)...
De lucht veranderd van kleur, in de verte regent het al en het water krijgt ineens een diep groen/blauwe kleur, terwijl we tussen de 2 forten doorvaren! Hoe mooi. WoW, ons hoofddoel is bereikt! We zijn daadwerkelijk aangemeerd in Isle of Wight! Een rust valt over ons heen...(maar tegelijkertijd zit ik met mijn hoofd alweer bij de terugreis, wanneer moeten we terug? Gaan we het wel op tijd halen? Ik moet echt over 2,5 week op m'n werk zijn. Zucht! (We besluiten dan we hier pas over 3 dagen over na gaan denken en het gaan vormgeven en voor nu er niet meer aan te denken).
Eenmaal aangekomen in Cowes fileren we de vis ( wat overigens nog iets meer oefening vraagt ;)). En eten we die avond onze eigen gevangen vis! (Mees heeft geproefd maar vond er niet veel aan, helemaal niet erg, is er meer voor ons ;).
S'avonds duiken wij het stadje in, echt een aanrader, heel gezellig en gemoedelijk, leuke huizen en een schattig winkelstraatje, (tijdens een speciaal zeilevenement aldaar worden alle prijzen in de winkels verhoogd voor een periode (ook voor de inwoners) zo vertelde een local lady die bij ons op het terras kwam zitten, gelukkig voor ons nu niet ;).
De volgende dag hebben we inkopen gedaan en zijn we opzoek gegaan rustige ankerplek. (Heel leuk die havens en steden allemaal, maar misten ook wel een beetje de natuur).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 12:28 #752784

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Cowes - Newtown 6,5NM

Wij varen Cowes uit (ziet er overigens prachtig uit zo vanaf het water) en zoeken het natuurgebied op bij het plaatsje Newtown.
Er staat een NW 3-4 dus prima weer om te ankeren. Het is maar een klein stukje en varen langs de huizen en mooie heuvels van Wight. Het water is wederom groen/blauwig en redelijk helder. Het is een warme dag (20 graden, maar het voelt een stuk warmer aan).

We komen rond hoogwater aan in de bay en er liggen al wat andere boten aan moorings of voor anker. Ook wij gooien ons anker uit en genieten van het mooie weer. Laagwater valt helaas vrij laat (s'nachts) dus echt veel van de natuur (vogels die met laagwater te zien zouden zijn) krijgen we niet echt mee.
Met de bijboot naar wal en een stukje lopen in de natuur, het is prachtig mooi, helaas geen strand waar Mees naar snakt! (Voor haar is Zeeland wellicht vele leuker, ze vraagt ook nog wel eens, wanneer gaan we naar de Mosselbank of Bruinisse ;)).
s'avonds horen we ineens geblaf en ligt er een zeehond vlakbij te rollen in de modder.
Het anker wil niet echt houden blijft krabben... Na meerdere pogingen lijkt het anker wel te pakken, maar echt een veilig gevoel hebben we ook niet, aangezien de hele baai vrij ondiep is met laagwater en dan komt er een Mooring vrij vlak voor ons, waarom licht slapen als je ook heerlijk diep kunt indommelen, dus zonder zorgen pakken wij de mooring en slapen als een roosje....Ook als we s'ochtends wakker worden liggen er 3 zeehonden om ons heen te zonnebaden. (Foto volgt), staan op de andere camera) ;)

Newtown - Yarmouth 6,5 NM

Einde ochtend vertrekken we weer een klein stukje verder, Yarmouth.
Wederom een rustig dagje volgens de voorspellingen, maar dit werd echter een dikke 5 (al waren de golven hoog, ze waren niet echt agressief), met een rif in en grootzeil en Genua, was het goed te doen en kruisen we richting Yarmouth. Dit gaat zo rap (mede omdat we stroom mee hebben) dat we al boor de middag aanleggen in een overvolle haven. (Zelfs de havenmeester begrijpt niet waar deze vloot schepen allemaal vandaan gekomen zijn, al hebben wij wel een vermoeden, er was stralend mooi weer met een briesje opgegeven, die vervolgens veranderde in dikke 5, daar houden mooi weer zeilers niet van en zijn massaal een haven ingedoken ;).
Aan bijna alle stijgers ligt met 4 dik er is nog net ruimte voor om er tussendoor te varen.
We pakken de dubbeldekker bus (hier keek Mees vooral naar uit) en zijn naar het hoofdstadje van het eiland gegaan Newport.
Mooie kastelen en leuke winkelstraatjes. Ee doen daar nog wat inkopen, lopen er wat rond en pakken de bus weer terug naar de overvolle haven, waar we nog snel een douche pakken en ons klaarmaken voor een mooie tocht de volgende ochtend langs de Needles.

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 12:40 #752786

 • groom
 • groom's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 9821
Geweldig om te lezen en heerlijk om te volgen.
Stoer ook nog even een visje gevangen. Jullie lijken al echte wereld reizigers. B)
Laatst bewerkt: 17 juli 2016 12:41 door groom.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 12:49 #752788

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Yarmouth - Bembridge 37NM

Zodra eindelijk om 10.10 uur de buren wakker worden die weer aan ons vast liggen (net op tijd anders hadden wij ze wakker gemaakt om 10.15) gooien we los voor een rondje eiland (we willen heel graag de zuid kant van het eiland zien). Het is prachtig weer en hebben dan ook eendrachtig bezeilde tocht! (De stroming mooi mee en raken dan ook de 9 knopen aan) en varen dicht langs de Needles. Wat een prachtig heuvellandschap en mooie kliffen en rotspartijen. Kleine vuurtorens en veel ander moois. VAKANTIE!! Aangezien we de haven van Bembridge niet in kunnen gaan we voor anker ten oosten van de aanloop aldaar en gaan met de bijboot naar het strand en eten daarna nog wat aan boord. 2 uur voor HW varen wij de haven in. Een klein riviertje, een kleine haven en ook hier 3 a 4 dik. We maken een wandeling, het is een prachtig gebied, veel natuur. Morgen vertrekken we weer, maar niet te ver.

We gaan voor anker in de bay voor de haven aanloop van Bembridge aangezien er hier een standje is. Het is mooi weer en er staat weinig wind en het is zonnig! De taken zijn goed verdeeld aan boord. (Ik bak cupcakes met Mees en Ome aap doet de was aan boord ;).
Daarna met de bij bijboot naar het strand en ook nog wat schoonmaak werk onder de boot. Het leven is zwaar....

Helaas gaan we morgen of overmorgen al weer terug richting huis. Ik heb mij voorgenomen om het niet te zien als terugreis, maar ook van die tochten en dagen extra te genieten. Hoewel het heel moeilijk is om niet steeds verder te willen (want de verleiding is veel te groot, nu we toch hier zijn, kunnen we ook wel even door naar Poole en vanuit daar ben je vlakbij ... Etc etc.) hebben wij de verleiding weerstaan en doen we saai, maar verstandig.
Duurt het hierna dan echt weer een jaar voor we zolang vakantie hebben??? Zucht!

Wij gaan nog even verder genieten.
Laatst bewerkt: 17 juli 2016 13:13 door Ameesing.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 12:57 #752789

 • PvO
 • PvO's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4950
Als jullie strand willen zou ik voor anker gaan in chichester harbour.
dit is meestal mijn eerste stop als ik vanuit brighton kom.
zie de punt van de pen op onderstaande afbeelding.

Iedereen heeft dezelfde wind, maar niet dezelfde zeilen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 13:02 #752790

 • Ameesing
 • Ameesing's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1415
Thanks! Is idd een optie :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:A JE TO richting Isle of Wight 17 juli 2016 13:49 #752804

 • Sunday
 • Sunday's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7435
Wat lekker hoe jullie genieten. Jullie zien er op de foto's ook erg gelukkig uit!
Niet teveel denken aan de terugreis hoor, je hebt waarschijnlijk meest windje mee?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
 • Pagina:
 • 1
 • 2
 • 3
Tijd voor maken pagina: 0.311 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl