Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Potdichte mist voor de kust van IJmuiden

Potdichte mist voor de kust van IJmuiden 29 dec 2016 08:28 #795270

  • peter1
  • peter1's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5564
MIST OP ZEE !

Was weer eens een dagje uitgevaren als bemanning van de Iskander, tijdje geleden en erg leuk om iedereen weer eens te ontmoeten.

Het was al aardig mistig tussen de pieren toe we vertrokken, maar een beetje langs de noordpier zeilend zaten we toch zo op open zee en daar klaarde het op, een mooie zeildag al liet de zon zich tegen alle weerberichten in niet zien.

Tja en dan terug aan het einde van de middag, hoe dichter we bij de kust kwamen hoe meer we zeilden in een potdichte mist bij IJmuiden, 15 -20 mtr zicht, en 1 mijl voor de pieren van IJmuiden geen enkel zicht meer , en ineens een pilot boot van het loodswezen IJmuiden naast ons, tjee waar kwam die vandaan ? , achter ons aanvaren jongens ? super doen we ! en achter de pilot loodsboot naar de Haven toe gevaren. was wel weer avontuurlijk ! nog een hele grote zeehondenkop boven water.Mooi avontuur wel !

Ik ben de storm.
Laatst bewerkt: 29 dec 2016 09:07 door peter1.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Potdichte mist voor de kust van IJmuiden 29 dec 2016 10:50 #795323

Ik had ook al in geen jaren meer met een dergelijke mist gevaren, gisteren midden op het Wad kwam de mist vanaf Den Helder over en was het zicht geheel verdwenen. Nog nooit had ik met/op de radar gevaren, maar die liet wel, naast de betonning bijvoorbeeld heel mooi de sportvisserskotter en een snellen berger zien en in combinatie met een 12" navionics konden we bijna blind Oudeschild binnenvaren, zag binnen meer dan buiten :-)

Mooi man
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.261 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl