Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 16 jan 2021 12:29 #1245002

De afgelopen jaren maken we, met onze opeenvolgende boten (Leisure 22, Wibo 930 en momenteel een Mascot 28 motorsailer), vaak een tocht van Limburg, door Brabant naar Zeeland. De afgelopen 3 jaar heeft dit een extra dimensie gekregen doordat onze zoon Jona ons met zijn eigen boot (een Felucca Kornati) vergezelde. Ook ons bijbootje / boodschappenbootje (Zodiac met flinke buitenboordmotor) gaat mee.

Op deze tochten maken we natuurlijk van alles mee, waarvan hier een aantal belevenissen van dit Corona jaar. Van Corona was overigens niet heel veel te merken op het water gelukkig, buiten het feit dat het wat drukker was dan andere jaren.

Onze tocht vangt aan met Stefan, echtgenote Eelke, zoon Jona, dochter Yara en hond Bobbie. Onderweg zijn er altijd wel een aantal opstappers, meestal vrienden of vriendinnen van de kinderen. Dat is dit jaar zeer beperkt helaas.

We starten met de tocht door het kanaal Wessem Nederweert. Het is (alweer) een droge zomer dus we houden rekening met wachttijden bij de sluizen. In de praktijk viel dit op de heen- en terugweg erg mee, behalve sluis Panheel, deze leidt naar het hoogste stukje kanaal van Nederland. Daar is dus eigenlijk altijd wel water tekort in de zomer.

Na Panheel varen we in 1 keer door naar Aarle Rixtel, op de kruising van de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal. Daar kun je in het doodlopende stukje vaarwater meestal goed overnachten in een klein passanten haventje, nog gratis ook. De afgelopen jaren is daar alleen steeds zoveel fonteinkruid onder water dat wij al eens 1,5 uur bezig zijn geweest om er weer uit te komen! We varen dus maar een heel klein stukje naar binnen.
De volgende dag stomen we via de Zuid Willemsvaart in 1 keer door naar de Maas. Sinds de invoering van de centrale bediening van deze Brabantse vaarwegen werken de sluizen zo efficiënt, zeker als het niet druk is en je jezelf goed meldt met de marifoon, dat soms het traject Panheel-Maas in 1 dag te doen is!
In de een na laatste sluis van het Maxima kanaal is het druk, we moeten invaren na een aantal binnenvaartschepen en vastmaken naast een groot wit motorjacht (een Super Van Craft voor de kenners). De aanwezige echtgenote van de schipper maant ons ergens anders te gaan liggen (wat niet kan, want het is druk) omdat zij geen boot naast zich wil in de sluis. Anders zal haar man ons wel even losgooien!
Een stel Brabanders in een klein motorbootje, dat weer tegen ons aan ligt, luisteren mee en vragen hardop of ze ‘die koekwaus even moeten helpen met vasthouden’. De echtgenote zagen we daarna niet meer totdat het witte jacht volgas de sluis uit voer (en een uitbrander kreeg van de sluismeester )

In vroeger tijden overnachtten we vaker in Den Bosch. Nu deze route door sluis 0 grotendeels gesloten is varen we vaker binnen bij WSV Neptunus, 1 km stroomopwaarts na de uitgang van het Maximakanaal. Hartelijke mensen en prima voorzieningen, niet druk.
Na deze overnachting gaat het gas er weer op (en de oordoppen voor Jona, aangezien die met de buitenboordmotor op en neer naar Zeeland vaart) om het laatste lange motor stuk naar Strijensas te varen.
Soms overnachten we nog tussendoor in Heusden, nu tanken we er alleen. De buitenboordmotor van het kleine zeilbootje verbruikt een veelvoud aan benzine in vergelijking met onze scheepsdiesel.
Ook overnachten in de Biesbosch is op zich prachtig, maar dan wel in het voor- of naseizoen. In de zomer is dit gebied overbevolkt door mensen uit Rotterdam en omstreken, liefst met speedboten en veel bier.

Aan het einde van een lange dag varen (met name voor de bemanning van het kleine bootje, ik zet vanaf de Maas gewoon de stuur automaat erop) varen we de Moerdijk bruggen onderdoor, de laatste lage bruggen! en komen we aan in Strijensas. Daar beginnen de voorbereidingen om de mast rechtop te zetten.
Deze paal van 12,50 meter kan ik zelf omhoog plaatsen met een flinke bokkenpoot en stevige takel. Blij als het weer achter de rug is. Het is veel werk en ook steeds spannend of het toch weer allemaal goed gaat. In Strijensas is er ook een mastenkraantje dat je tegen vergoeding kunt gebruiken. In het hoogseizoen is het alleen soms zo druk dat je een halve dag aan het wachten bent.
De mast van de Felucca is alleen of met 2 personen als een fluitje van een cent opgezet. We zijn er klaar voor!

In de volgende dagen varen we via het Hollands Diep en het Volkerak naar de Grevelingen. We stoppen nog in Willemstad en Oude Tonge. Dit laatste plaatsje ontdekten we dit jaar. Aan het einde van een nauw en ondiep haven kanaaltje ligt dit kleine gezellige dorpje, met lekkere frietjes en een Albert Heijn naast de haven.
De Krammersluizen waren dit jaar als enige sluizen een drama. Het was er op de heen- en terugweg zo druk dat veel mensen gingen voordringen, een hele meute schepen op de geopende kleine en supersmalle sluiskolken af dook met de wind in de rug zodat er allerlei vervelende situaties ontstonden, tot aanvaringen aan toe. Zeker op de heenweg waar je van zoet naar zout water gaat (van zoet naar zout gaat het fout…) en daardoor dus ook nog extra stroming mee hebt.

Nadat we door de (ook drukke) Grevelingensluis zijn geschut varen we bijna twee weken rond op de Grevelingen. We overnachten bij de verschillende eilanden, waar bijna altijd wel een plekje voor ons is, liggen voor anker en spotten avonden lang met het bijbootje zeehonden bij de Brouwersdam. Die komen daar jagen als het op zee vloed wordt waardoor er vers water met voedsel door de doorlaat stroomt. Vanaf het eiland Dwars in de Weg doen we met het bijbootje boodschappen in Brouwershaven of halen daar een ijsje. Boodschappen doen vanaf het haventje van Ouddorp is minder een succes, dat bleek een lange wandeling in de zomerhitte naar een overbevolkt dorpje.

Na de Grevelingen maken we een lange zeiltocht de Oosterschelde op. Prachtig met getij, de Zeelandbrug en zeehonden en bruinvissen om de boot. Ons doel is Burgsluis, wat ons betreft het mooiste haventje van Zeeland, met op de dijk een prima vis restaurant: Het Oliegeultje. Daar pal voor de deur zijn bijna iedere avond spelende bruinvissen te zien in de stroming van het getij.
Burgsluis is het verste punt van onze zomertocht. Van hier uit gaan we weer langzaamaan terug richting Limburg. We doen sint Annaland nog aan, overnachten op het Volkerak in Ooltgensplaat en zeilen op een hete dag met veel wind het zeer hobbelige Hollands Diep weer over naar Strijensas.

Daar net voor de haven weigert de buitenboordmotor van de Felucca te starten waardoor we die net voor de vaargeul tussen de tonnen uitplukken en op sleeptouw nemen de haven in. Eenmaal aangelegd spreken we de motor streng toe en dreigen het gereedschap uit te pakken waarna de motor zich gewonnen geeft en weer aanslaat.

Op dit moment begint de terugreis dan echt met het neerlaten van de mast waarna deze vastgesjord kan worden voor de lange weg de Maas op en de kanalen door.
Nu, bijna 4 weken later dan de heenreis, is er echt sprake van droogte en watertekort. Teletekst pagina 721 spreekt over wachttijden bij de sluizen in Limburg voor recreatievaart van max 4 uur!

Bij de ingang van het Maximakanaal treffen we een Kempenaar (binnenvaartschip) met vriendelijke schipper. Hiermee varen we een heel aantal sluizen op tot aan Veghel. Daar vragen we per marifoon even hoe lang hij doorvaart deze dag, hij adviseert ons om vooral met hem mee te blijven varen tot aan Helmond omdat sluizen wel steeds direct draaien voor binnenvaart, en wij al de hele dag hetzelfde tempo varen. Zo gezegd zo gedaan, wij koken onderweg en geven eten door aan de bemanning van de Felucca. We varen door totdat het bijna donker wordt.
We overnachten bovenaan sluis Helmond en varen de dag erna in 1 keer door naar Thorn. Door dit zo te doen hebben we een dag gewonnen waardoor we op onze eigen plas nog een dagje kunnen zwemmen en uitrusten van de lange reis. Aantal gevaren kilometers: bijna 800.
Laatst bewerkt: 16 jan 2021 13:07 door Stefanvanvee.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 16 jan 2021 12:35 #1245003

 • Avalon
 • Avalon's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 539
Wat een heerlijk verhaal, net of je erbij bent.

Je verlangt meteen weer naar zulke mooie tochten

Bedankt voor het delen :)
Laatst bewerkt: 16 jan 2021 14:31 door Avalon.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 16 jan 2021 12:50 #1245008

 • Albert 45
 • Albert 45's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 12506
Avalon schreef :
Wat een heerlijk verhaal, net op je erbij bent.

Je verlangt meteen weer naar zulke mooie tochten

Bedankt voor het delen :)

+1. Prettig geschreven, smaakt naar meer! :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 16 jan 2021 16:26 #1245071

 • Kock1964
 • Kock1964's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4663
Leuk verhaal en mooi hoe je dat met 2 boten aanpakt. Lijkt me voor de kinderen erg leuk op deze manier. 800km...grappig dat je niet mijlen schrijft.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 06:56 #1245206

Tsja, op binnenwater rekent alles in kilometers, de km raaien langs Maas en kanalen, de gegevens in de almanak etc.
Het log telt in knopen, de gps in mijlen en wij in kilometers :-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 07:57 #1245208

Geeft niet hoor.

Ik lees kilometers en denk tegelijkertijd in mijlen.
Gert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 07:59 #1245209

 • b100
 • b100's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6911
mooi geschreven , leuke vakantie gehad zo te lezen.
dat je alles in kilometers doet lijkt mij heel normaal, ik vraag mij altijd af waarom de meesten het in mijlen rekenen, misschien klinkt dat interessanter ofzo. op alle binnenwateren wordt alles in kilometers gerekend incl, strandpalen. de vuurtorens op de wadden rekenen bijvoorbeeld het zicht ook in meters en niet in mijlen.

op naar het volgende verhaal :)
voor elke oplossing is er een probleem
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 09:12 #1245226

 • Waterblok
 • Waterblok's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5010
Ik mis het, in mijn jeugd altijd vanuit Den Bosch op de Maas gevaren.

Is het een optie om benzine te sparen door je zoon op de langere stukken te slepen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 10:04 #1245235

Waterblok schreef :
Ik mis het, in mijn jeugd altijd vanuit Den Bosch op de Maas gevaren.

Is het een optie om benzine te sparen door je zoon op de langere stukken te slepen?

Waarom?
Laat hem lekker aan kloten.
Gert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 11:56 #1245277

Slepen is dramatisch voor de gemiddelde snelheid, die gaat met zeker 1,5 km per uur naar beneden. Dat scheelt op deze grote afstanden wel fors...

En daarbij inderdaad, kids worden er erg zelfstandig van. Als ik zie hoeveel makkelijker aanleggen met veel wind of sluis passages gingen dit jaar ivm 2 zomers geleden....
Prachtig om te zien!

Wij gebruiken portofoons voor communicatie tussen de boten, daarmee kan ik van tevoren manoeuvres doorspreken met de kids etc., werkt heel goed op die manier.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 21:10 #1245450

 • Robert
 • Robert's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 15
Vraagje:
Waarom door kanalen en niet over de Maas?
Is daar een "vaartechnische" reden voor?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 21:44 #1245462

Leuk om te lezen en een zeer bekende route! In ieder geval het stuk vanaf Den Bosch. Wij (nou ja ik... Vrouw en kinderen van 3 en 6 stappen pas op in noordschans) vieren altijd vakantie in Zeeland de boot had een ligplaats in Maasbommel maar gaat dit jaar voor het eerst naar WSV de put. Ga het tochtje motoren wel missen denk ik, was altijd een zeer goede manier om wat werkstress kwijt te raken. Al vaar ik het stuk van Maasbommel naar noordschans meestal in 1 dag, en is er onderweg nog altijd laatste telefoon en mail.... Bieschbos idd eeuwig zonde... Vindt het op de terugweg altijd zo een schril contrast met Oosterschelde en Grevelingen... Overnacht op de terugweg wel eens in de bieschbos maar zelden zonder Nederlandse meezingers die klinken uit een partytent. Iedereen mag zijn plezier hebben wat mij betreft, maar ik snap nooit zo goed waarom die mensen niet naar een kroeg gaan ipv midden in een mooi natuurgebied gaan lopen k...ten

Gepost met de officiële Zeilersforum-app
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 22:03 #1245470

 • kockie
 • kockie's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1377
Herkenbaar !

Ook ik ben vorig jaar vanuit het zuiden, in mijn geval Maasbommel naar de Grevelingen gevaren. Mast plat in maasbommel. Omhoog in Strijensas. Na een nachtje in Strijensas vervolgens via Volkeraksluizen, de Krammersluizen en de Grevelingensluis op de Grevelingen beland. En dat allemaal samen met onze zoon van 15. En in sportboot zonder accommodatie. Behalve een paar uitstekende bedden.

Mijn vrouw en dochter zijn naar Bruinisse gereden met de auto. Vervolgens tm eind september daar gelegen. 4 weken was de bedoeling.

De sluizen waren enorm druk met name de Krammer.
Laatst bewerkt: 17 jan 2021 22:50 door kockie.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 22:25 #1245475

Leuk verhaal!!

Onze kinderen kunnen bijna in een Optimistje, mag hopen dat we in de toekomst ook van die leuke vakanties met eigen Armada hebben..
Laatst bewerkt: 17 jan 2021 22:25 door sjoerd1981.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 17 jan 2021 22:40 #1245478

Bedankt voor het delen van je verhaal. Ook heel interessant om de route en de ervaringen zo goed in detail te bespreken. Dit is ook de route die wij zullen gaan varen (vanaf ligplaats Stevensweert) als wij naar Zeeland varen. Zoiets hebben wij tot op heden nog niet gedaan.
Maxi 33s - Hide-Away - Stevensweert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 18 jan 2021 09:15 #1245520

Robert schreef :
Vraagje:
Waarom door kanalen en niet over de Maas?
Is daar een "vaartechnische" reden voor?

In het geval we alleen met de 'grote' boot gaan varen we de heenweg de Maas af, beetje stroom mee, 6 sluizen ipv 13, stuurautomaat aan en gaan. Deze boot loopt een stuk sneller, dus goed te doen. Dit is 80 km langer dan de Zuid Willemsvaart maar wel rustiger varen.
80 km extra met buitenboordmotor voor onze zoon met de Felucca is wat veel van het goede...

Terugweg eigenlijk altijd wel de kanalen door.
Soms door het Wilhelminakanaal ipv de Zuid Willemsvaart, maar dat schiet toch minder op ivm de vele bruggen die open moeten (en ook nog al eens een storing hebben...)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 19 jan 2021 14:08 #1245856

 • Robert
 • Robert's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 15
Tijdens onze eerste (en tot nu toe enige) grote reis, zijn wij over de Maas vanaf Heusden naar Thorn gevaren.
Ondanks de slechte motor, die op niet meer dan halve kracht kon draaien, een probleemloze, mooie 2 daagse tocht. Gelukkig lees ik nu niet dat we door onze onwetendheid iets heel doms gedaan hebben. :)
Bedankt voor het inspirerende verslag.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 24 sept 2023 19:57 #1512442

Dit jaar hebben we het maar eens anders aangepakt. Kinderen zijn vanwege studies allebei het huis uit, wij kunnen beiden een tijdje online werken, dus weinig let ons om wat langer op pad te gaan. 2 maanden Zeeland, zo is het plan.

Onze motorsailer, Mascot 28 ligt in Thorn. Deze dus eerst maar eens naar Zeeland varen. Die tocht maken we bijna ieder jaar wel een keer, dus spannend is dat niet. Zo weinig spannend dat plotseling iedereen, gezin, opstappers en eventuele andere vage bekenden opeens niet mee kunnen en ik dus alleen die kant op moet. Samen met onze 2 honden, dat dan weer wel. Maar die zijn toch het liefste bij mij, hun eindbaas…
Zondagochtend ingeladen, zondagmiddag vertrek via sluis Panheel (omhoog) naar het kanaal Wessem – Nederweert om van daaruit de Zuidwillemsvaart in te draaien en dan nog 12 sluizen naar beneden te schutten tot ik uiteindelijk via het Maxima kanaal de Maas weer op kan varen.

Eerder draaiden sluis 13 tot en met Helmond in het weekend alleen overdag. Zondagmiddag 16.50 vroeg ik voor de zekerheid even per marifoon aan de centrale bediening of ze inderdaad stopten, antwoord was: nee hoor 24 x 7 tegenwoordig! Dus die eerste dag maar doorgevaren tot Aarle Rixtel. Leuk gratis passantenhaventje met in de zomer heel veel fonteinkruid. Begin mei is dat nog niet.

De volgende dag de rest van de sluizen en de Maas af naar Heusden. Mooie jachthaven, ik kon zowaar in het havenkommetje van de vesting liggen zo rustig was het daar. Daarna de Maas verder af, onderweg kwam de luchtmacht even oefenen met laagvliegende Apaches over de Maas en later met lekkende waterzakken onder helikopters. In de Biesbosch een korte honden uitlaat stop en onder de Moerdijkbruggen door naar Strijensas. Hier in de avond de mast overeind gezet (A-frame, dikke talie op de lier). Altijd blij wanneer die 12,75 meter weer verticaal staat. Zwaar en best eng om te doen. Van liggend vastgesjord tot opgetuigd is bijna 3 uur werk, het was inmiddels bijna donker.

Zeilend kon ik daarna het Hollands Diep bedwingen (west 5, knobbelig water is het daar dan, zeker met wat stroom tegen) en via de Volkeraksluis de bestemming van de dag: Ooltgensplaat. Dit is een van mijn favoriete haventjes in het Deltagebied. Smal kanaaltje, mini haventje en een kleine watersportvereniging met heel vriendelijke prijzen (alleen contant betalen!).

De wind draaide naar Noord en bleef flink doorstaan. Een deel van het Volkerak is dan een comfortabele hogerwal waardoor de Krammersluis snel bereikt was. Altijd komt dan in mijn hoofd het gezegde op: Van zout naar zoet gaat het goed, van zoet naar zout gaat het fout… Oftewel: door de scheiding van zout en zoet water heb je opeens stroom mee in de kolk bij het invaren van de Volkerak kant. Is verder niet zo spannend, gewoon eerst achter landvast beleggen, maar de capriolen die sommigen uithalen is zeer vermakelijk om te zien.

Na de Krammer het zoute water, eindelijk! Dat bruist anders, ruikt anders en zit vol met zeeleven. De honden roken het ook en dachten dat we bij het strand waren dus werden er ongedurig van! Die moesten alleen nog even wachten tot na de Grevelingen sluis. Die deze zomer overigens vaak in storing lag, met op sommige momenten veel drukte tot gevolg. Deze keer niet, de brug schoof net weg toen ik aankwam, kon dus meteen doorvaren.

In Bruinisse na de sluis aan bakboord is WSV Bru, kleine vereniging met wat passanten plekken. Wat vriendelijker geprijst dan de nieuwe, grote jachthaven waar een (1) overnachting voor mijn 28 voet bootje inmiddels 34 euro’s moet kosten.

Maar goed, dat hoefde nu allemaal niet. Doorgekacheld naar de Mosselbank en met het bijbootje (Zodiac, 15pk) mijn lieftallige echtgenote opgehaald die inmiddels met de auto in Bru was gearriveerd. Best vol, 2 personen, 2 honden, veel bagage. Zie dan nog maar eens droog over te komen (niet dus).

Na het kopen van een seizoenskaart Grevelingen hebben we vervolgens een dikke maand gevaren, gewerkt en nog meer gevaren. Veel mooi weer gehad, vaak veel wind (met Noordwest 5 van Bruinisse naar Bommenede is geen aanrader, golven tot over het dak!). Uitstapje gemaakt naar Burghsluis (mijn meest favoriete haven in het Delta gebied).

Bij alle eilandjes is de 4G dekking prima en in het voorseizoen de rust enorm. Ook de haven aan de Brouwersdam, Springersdiep is dan zeer stil. Door de week lagen we daar soms als enige. In die maand zagen en spraken we een aantal mede zeilers die net als wij werken en varen combineren. Of soms permanent op een zeilboot wonen. Soms een grote, soms een kleine. Vaak ook met een hond, wat die dieren van ons dan ook weer gezellig vonden.

Na deze maand werk is de boot een paar weken in een betaalbare haven achtergebleven en zijn we in juli nog een maandje door de Delta getrokken, dan als echte vakantie. De terugreis, 13 sluizen omhoog, hebben we samen gedaan. Wel zo gezellig en handig ook, omhoog is wat meer gedoe dan naar beneden. De auto stond toen natuurlijk nog wel in Zeeland dus dat werd een OV reis van 6,5 uur heen (1 bus, 3 treinen, 2 bussen), om vervolgens in 2 uur terug te rijden.

Voor herhaling vatbaar, deze actie? Jazeker! Volgend jaar? Zou zomaar kunnen. De nieuwe uitgave van Vaarwijzer IJsselmeer is inmiddels besteld….
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 24 sept 2023 21:40 #1512454

 • Thijs1971
 • Thijs1971's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1778
Wat een leuk en gezellig verhaal, ik was daar eind juli een week oa op Ooktgensplaat!

Dank voor je verslag, ik heb het met plezier gelezen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 25 sept 2023 05:46 #1512463

 • bgrr
 • bgrr's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 80
Erg leuk om te lezen en hoop dat we ooit in de gelegenheid komen qua tijd en zeilervaring om dit ook te doen vanuit Wessem met onze boot.

Na het lezen van je avonturen al eens voorzichtig gespiekt in de webapp van Navionics (webapp.navionics.com/#boating@15&key=o%7DewHe_%7Bb%40) want ik was nieuwsgierig naar de waterdieptes voor het stuk van Wessem over de kanalen richting de maas.

Is dat met 1,8 meter diepgang nog te doen ?
Zag toch genoeg stukken op de kaart die richting 2 mtr. of minder gaan op de kanalen.
Idem voor de haven in Strijensas lijkt op de web app kaart erg ondiep.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 25 sept 2023 05:59 #1512466

Bgrr: waterdiepte op de Brabantse kanalen is voldoende, volgens mij minimaal 2,3 á 2,5 meter. Ondiepste stuk is tussen Nederweert en Helmond, maar ook daar vaart geladen binnenvaart.
Haven Strijensas is 2 meter minimaal behalve in het bochtje rechts de haven in, maar daar staat een bord.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Zomerse belevenissen in de zuidelijke provincies 25 sept 2023 07:28 #1512479

 • OldBawley
 • OldBawley's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2035
Prachtig vaargebied, nou ja 25 jaar terug was dat zo, hoe het nu is weet ik niet. Ooltgensplaat, Burgsluis, Strijensas, klein lieve plaatsjes.
In Burgsluis haalde ik vaak mosselen of kokkels. Kan dat nog?
Blijf schrijven, we genieten het.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.374 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl