Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: The great Norway Corona escape by DigitalRubbish :

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 14:30 #1302661

Hallo walstromers...

Gisterenavond aangekomen in Korshamn rond 18:30 na een turbulente trip van 3,5 dagen...

Vrijdagavond was de meeste crew toegekomen in De Heen en hadden we een startupparty. Leuk groepje, softeware developer van Booking.com uit Roemenie, een Professor Engels van Belgrado University, een Tiny house designer van Nederland, een Franse Ingenieur en een studente duurzame technologie ook uit Frankrijk met Duitse roots... Leuk intelligent allegaartje. Software developer heeft beetje zeilervaring met 27 voet in Monnikendam (werkt in NL.), de Fransman had aleerder gezeilde met de Trois Hombres of zoiets en de franse studente had ik al in de paasvakantie een zeilinitiatie gegeven. De rest zeilmaagden.

Rustige toch naar Roompot Marina om de boot gewoon te worden. Wat een zielige bedoening die haven... Geen personeelsbezetting meer na 18:00. Alleen info van een Blue Marina app geschreven door debiele Amerikanen die voor geen meter werkt. Overal nog documenten van vroeger dat de douches gesloten waren en meer van die onzin. Wat een lui management. Nergens aaduidingen wat de gastensteiger is. DE eerste steger die gastensteiger leek daar werkte niks, dan maar verhuisd tot we ergens electriciteit hadden.

Code van toiletten moeten lospeuteren van andere gasten, wat een gedoe. Volgende ochtend met veel tegenzin 32 Euro betaald voor wat wzielige douches met onverlichte codeslotjes. Wegblijven zou ik zeggen, zielige haven. Outdated en onderkomen. Ook de info op hun website over dieptes klopt voor geen meter...

S'avonds nog klein feestje met het 's middags aangekomen bemanningslid afgehaald in Eindhoven vanaf Belgrado. Totaal windstil... erg... Gaan we vertrokken geraken ???

Vertrokken op zondagochtend. Ik ga verder in volgende post...

DR
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 14:33 #1302663

Fijn te lezen dat je veel zaken af loopt te zeiken. Ik ga je draadje niet volgen. Wat ben je toch een vervelend individu :whistle:
Schippert niet meer met de Windfall
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 14:34 #1302664

 • Roozeblij
 • Roozeblij's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 20954
ditto
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 14:50 #1302669

amper wind, 8 knopen buiten de Roompotsluis. Wat gedobberd tot de boot bij 10 kn wind 4 knopen begon te maken... Nederlandse kotsmisselijk...

TSS probleemloos overgestoken op motor wegens te weinig wind, aan de andere zijde puur nog op zeilen. Rustige nacht tot om 6:00 disndagochtend de hel losbrak 25-30-35 knopen met pieken over de 40. Ganse voormiddag windkracht 8. Wat tussen de booreilanden en productieplatformen gevaren, geen zeilboten te zien, paar verdwaalde tankers en vissers boten. Lange tijd op tweede reef met 40% fok gevaren maar de autopilot had het moeilijk met deze bijna gijpkoers. Wat moeten zoeken naar balans tussen grootzeil en (autokeer)fok. Bij aanhoudende 35+ dan maar naar reef 3gegaan en 25% fok en zo ganse voormiddag gevaren.

Dinsdag na de middag werd het "rustig" perfect gealigneerd met de gribfiles die we dagelijks via kortegolf binnenhalen vanuit Winlink stations in Oostenrijk en Zurich. Bot zat in deze ongewijzigde zeilconfiguratie constant op topsnelheid op 7 kn, regelmatig surfend op de golven aan 10+ kn.

Nederlands wicht de ganse tijd ziek. Alles wat ze at of dronk kwam eruit. Alles geprobeerd, niks werkte,ganse tijd geslapen.

Dinsdagavond dan opnieuw prijs, van de constante 30 kn (wat we dan ondertussen als "comfortabel" ondervonden, zeer stabiel kwa windrichting 180 garden en snelheid) blijven 20 graden aanhouden wat de autopilot net aankon, terug naar 35-40 kn en zo de ganse nacht en ganse woensdagochtend gezeild, waarna we opnieuw zakten naar 25-30 en zo dan terug naar reef 2 gegaan tot we aan de fjord waren. Daar alle zeilen laten zakken en op motor binnengevaren omdat ik het zaakje niet vertrouwde naar valwinden en dergelijke.

Woensdagmiddag Tzaziki gemaakt, quite challenging met een zwalpende boot, nog steeds wind op 180 met als koers 20 graden. Nederlandse is dan opeens gereincarneerd en beginnen eten en drinken, ik blij, dacht dat ze bij aankomst in Noorwegen de eerste vlieger terug zou nemen.

40 mijl voor Noorwegen AIS uitgezet om niet teveel aandacht te trekken. Wel Belgische boot uit Groene zone met quarantaine vlag gehesen maar heb geen zin in gedoe met inklaren en covid certificaat toestanden, low profile dus.

Leuk haventje hier, vriendelijke mensen, geen idioot corona gedoe. Feestje woensdagavond met 2 liter Rakija uit Belgrado eindigend met iedereen in het water bij 17 graden.

Vandaag willen gaan fietsen maar pedaal om zeep gedaan bij uitvaren in De Heen, weerspannige meerpaal. Fietsen in NO lijkt al bij al niet zo een goed idee, Satvanger misschien.

Ach ja, woensdag namiddag Dolfijnen rondom de boot gedurende een uur. Veel dieptemeter alarmen en dan toend e dolfijnen weg waren geen dieptemeter meer. Raar fenomeen. De gekende klote DST800 van Airmar... Begon weer met de temperatuur sensor die 44 graden gaf...

Daarnet ernaartoe gewommen en gereinigd, geen effect, dood. Klpte Amerikaanse rommel, net iets over de twee jaar oud. Was wel shit vlak voor binnenvaren van de fjord en de ongekende haven. NMEA netwerk omgesteld naar de forward scanner als diepte meter. Niet de beste oplossing maar een oplossing.

Vanmorgen de houder vastgelijmd van de P-79 in-hull transducer die ik als reserve bijheb. Geen glycol maar water erin zal ook wel werken zeker, zien we morgen wel. Voorruim leeggemaakt en dan gaan we straks de reserve DST-800 plaatsen met het gekende fontein-effect.

Airmar diepte meters, blijkbaar een van de weinige fabricanten ter wereld want je ziet ze onder alle merknamen opduiken. Brol dus. Ik denk dat ik zelf er eentje ga maken want ondertussen hebik er al 4 kapotte liggen, wat een zoot, echte digital rubbish van Airmar...

DR.
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Laatst bewerkt: 08 juli 2021 14:52 door digitalrubbish. Reden: typo
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:04 #1302674

 • Jurrien
 • Jurrien's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 464
Vergeet je niet te genieten?

Groet, Jurriën
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:10 #1302678

Genieten kan pas hier als ik terug deftige dieptemeter heb... Nu effe stressy.. Geen zand he als in Nederland... Is toch wel een dingetje...

Nu de feestjes zijn best OK hoor aan boord... Gisteren hadden we gourmet met 5 verschillende vleessoorten, zelfgemaakte falafels en wraps en verschillende Belgische biertjes. Best OK na twee dagen windkracht 8 bijna de ganse tijd.
Vandaag was de lunch Toast-Champignons met Camenbert. De Nederlandse is geheel hersteld van zeeziekte en is verwonderd over de kwaliteit van het eten aan boord van deze hedonistische boot met zowel een Franse als een Belgische chef. "zoiets eten wij Nederlanders helemaal niet.." hihi ;-)

Vanavond kalkoengebraad met chinese koolsalade en gebakken aardappeltjes in de schil. Crepes Brulees erna...


DR
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:15 #1302679

 • AdB
 • AdB's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 3116
Hurley Ruud schreef :
Fijn te lezen dat je veel zaken af loopt te zeiken. Ik ga je draadje niet volgen. Wat ben je toch een vervelend individu :whistle:
roozeboos schreef :
ditto

Vind het wel amusant en soms verfrissend. Duidelijk een individu met een heel andere kijk op
zaken dan de meesten hier. Houd ons op de hoogte DR.

A
Tornado sport
Een monohull is eigenlijk een multihull die niet "af" is...
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:27 #1302682

 • HenkT
 • HenkT's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1933
Ik lees alle reacties niet, scrol gelijk naar onder na het lezen van je openings post en schrijf het volgende; Als ik een draad in de prullenbak kon doen ging deze erin.
Wat een negatieve teringzooi schrijf jij op zeg. Ik hoop voor jou dat dat een grapje was.
Anders, veel plezier nog met je leven.
Eat your pie before you die
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:36 #1302684

 • sy helios
 • sy helios's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 10713
eerste reactie; waar?
of uit de duim gezogen?

idd, een afzeik teneur
zoals telkens

onbegrijpelijk dat je de behoefte hebt dit hier te schrijven
get a life
of ga echt weg
Paaseiland ofzo
Helios is de zonnegod, Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:45 #1302686

 • -rene-
 • -rene-'s Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 52
Lijkt een mooie reis te worden met goed eten. Ga vooral door met posten.

Heb je ook wat foto’s ?
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 15:53 #1302687

 • elixer
 • elixer's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 738
Ik hoor alleen maar verhalen van Nederlanders die met de boot Noorwegen niet binnenkomen. Hoe zit dat?

Paul.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:04 #1302691

Wij vreten hier alleen maar aardappels met jus, dat weet je toch. Al het andere kennen wij niet. Bierbrouwen hebben we ook nog nooit van gehoord.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:23 #1302697

Ben ook wel benieuwd naar het vervolg.

Er zitten altijd mooie en minder mooie kanten aan dingen. TS verwoordt het soms wat pittig, respectloos naar "nederwicht" bijvoorbeeld, maar verder snap ik niet zo goed waarom het zo erg is om wat negativiteit van je af te schrijven.

Foto's?
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:36 #1302699

elixer schreef :
Ik hoor alleen maar verhalen van Nederlanders die met de boot Noorwegen niet binnenkomen. Hoe zit dat?

Paul.

Jawel hoor , maar alleen geheel gevaccineerd plus 2 weken .
Hier de laatste info , hedenmorgen geplaatst op Zeilnoord ( de facebookgroep van Rene Vleut , ooit speciaal als web vereniging voor zeilers naar Noorwegen ( zoals ik er een toen al was) opgericht samen met Watersportmedia van L.J.Harri en Observator ) .

En er zijn nog maar een paar officiele toegangshavens en Korshamn hoort daar gegarandeerd niet bij . Het zou me nie verwonderen dat ze nog bezoek krijgen van de Noorse douane of kustwacht . In d ezeilnoord facebook groep is daar al het e.e.a. over geschreven.
Ad
Laatst bewerkt: 08 juli 2021 16:37 door Yellow Boat.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:42 #1302701

 • jerry
 • jerry's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6267
Kennelijk moeten een aantal forummers wennen aan de manier van schrijven van DR. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke (juich) verhalen zoal van bijv Flo. Vergeet niet dat DR een zuiderbuur is :lol:
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:44 #1302702

 • BobG
 • BobG's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 527
DR, jij hebt wel een voorkeurs positie hier, je noemt het woord “kankeraars” (in mijn ogen heftig) bijvoorbeeld. Ik krijg steeds waarschuwingen van de website eigenaar Henny omdat ik maar een iets andere mening heb dan Henny en de sponsors. Ik vondt bijvoorbeeld een keuring van een zeilboot overbodig en dqcht mocht niet.
On topic, Norway lijkt me een fantastisch land, post eens wat fotos, good luck
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 16:49 #1302703

BobG schreef :
Ik vondt bijvoorbeeld een keuring van een zeilboot overbodig en dqcht mocht niet.

Je weet toch dat dat een verboden mening is!? Forumregels niet gelezen?
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 17:05 #1302711

 • BobG
 • BobG's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 527
Nachtvlinder schreef :
BobG schreef :
Ik vondt bijvoorbeeld een keuring van een zeilboot overbodig en dqcht mocht niet.

Je weet toch dat dat een verboden mening is!? Forumregels niet gelezen?

ok sorry bij deze, ik zal het herstellen. Een keuring is zeer zeker aan te raden, zeker die van Olaf Cox, fantastische service en een goed eindresultaat. Ik praat vanuit vele gelukkige klanten en goede referenties, ik zou zeker Olaf Cox aanbevelen voor een aankoopkeuring, prima gast en goede service, doen dus.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 17:12 #1302716

Precies :woohoo:
Ben wel benieuwd in welke context je hierop gewezen bent. Je hebt dit toch wel respectvol en zonder persoonlijk te worden of mensen aan te vallen uitgelegd!?
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 17:15 #1302718

digitalrubbish schreef :
Genieten kan pas hier als ik terug deftige dieptemeter heb... Nu effe stressy.. Geen zand he als in Nederland... Is toch wel een dingetje...

Laat je in Noorwegen niet teveel geruststellen door een dieptemeter, juist omdat het geen zand is: een rotspunt geeft je geen langzaam afnemende UKC waar je op zou kunnen anticiperen. Ook zie je rotsen vaak aan de brekende golven erop en als er geen brekende golven te bekennen zijn is het vaak diep genoeg. De kaart vertelt ook veel.
Laatst bewerkt: 08 juli 2021 17:15 door Noorderzon.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 17:39 #1302726

 • Sunday
 • Sunday's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7435
Ja; ws ook mijn idee; in Noorwegen hoef je eigenlijk maar zelden op dieptemeter te kijken.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 21:51 #1302797

 • Corazon
 • Corazon's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 952
Beetje pittige schrijfstijl. Mag met iets meer respect af en toe. Maar tis wel 1 van de weinigen hiero die steeds gewoon losgooit en gaat en mooie avonturen beleeft! Ik lees t graag… B)
Have the Spirit!
Laatst bewerkt: 08 juli 2021 21:51 door Corazon.
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 08 juli 2021 22:04 #1302799

Geheel verzonnen natuurlijk WV Helios (walstroom vessel...)

Heb helaas maar een screenshot van de plotter maar de positie is natuurlijk volledig gefaked. De foto heb ik de boot links ook gephotoshopped. En de zonsondergang gepikt van pinterest.


Pathetisch !DR
Bijlagen:
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 09 juli 2021 07:26 #1302837

 • Ton Mitz
 • Ton Mitz's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 5689
Zou fahrenheit kunnen zijn, dan heb je 20 graden celcius

Ton
WV Mitz
Feeling 32 Di, bootnaam Mitz
Genoemd naar een Engels stripfiguur
Mitz, the half fairy lady
Discussie gesloten.

The great Norway Corona escape by DigitalRubbish : 09 juli 2021 07:28 #1302838

madoc schreef :
digitalrubbish schreef :
Geheel verzonnen natuurlijk WV Helios (walstroom vessel...)

Heb helaas maar een screenshot van de plotter maar de positie is natuurlijk volledig gefaked. De foto heb ik de boot links ook gephotoshopped. En de zonsondergang gepikt van pinterest.


Pathetisch !DR
We zien 68,81 graden Celsius op het display. Binnen of buiten of hangt die sensor boven het fornuis waar zo lekker op gekookt wordt. Het "Hollandse wicht" zal ook niet zo heet zijn ;)

Staat vast ingesteld op Fahrenheit of kan niet aangepast worden ( amerikaanse import?) want die 68,81 Fahrenheit is dan ineens heel normaal 20,45 Celcius ( ook nog vrij hoog voor noorwegen) . ;)
Ad
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.298 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl