Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
 • Pagina:
 • 1
 • 2

Onderwerp: Avontuurlijke trip met obstakels!

Avontuurlijke trip met obstakels! 11 nov 2021 17:48 #1339243

Op een veiling een bod gedaan op een Dehler Delanta 75.
Bootje gekocht en betaald lag in Maasbommel de oude eigenaar heeft mij een beetje wegwijs gemaakt op de boot en heeft geholpen om de mast te strijken waarbij hij vertelde dat het motortje een 8pk Yamaha af en toe een beetje pruttelde maar hij startte meteen en liep netjes dus dat durfde ik wel aan.
Dus afgelopen Zaterdag 6 November de Maas op en na een kwartier lag ik al stil balen natuurlijk op de choke gezet en zo de Maas afgevaren zonder problemen toen door de Sint Andriessluis het kanaal op richting de Waal.
Prima niks aan de hand totdat hij er bijna mee ophield dus weer balen en een gevaarlijke situatie met golven en veel vrachtverkeer een geluk bij een ongeluk een kanaaltje aan stuurboord aldaar de carburateur eraf gehaald en toen bleek de hoofdsproeier helemaal dicht te zitten ik weer helemaal blij en weer de Waal op hij liep verder prima totdat ie ineens weer afsloeg maar nu was er geen kanaaltje waar ik in kon vluchten dus maar tussen de kribben gevaren en een anker uitgegooid tot mijn verbazing startte hij meteen weer dus weer op pad dus doorgevaren richting Tiel onderweg is ie nog een keer of 8 afgeslagen maar ben toch veilig en wel in Tiel aangekomen bij de Tielse watersport vereniging hele aardige havenmeester pakte meteen een lijntje aan met de vermelding dat ik kon betalen in het kantoortje zo gezegd zo gedaan.
Ik werd meteen uitgenodigd op de borrel en daarna ben ik in het dorp gaan eten bij eetcafe de Merckt heerlijke slibtongen gegeten maar in het bijbehorende cafe stond een zanger te krijsen waar de honden geen brood van lusten dus snel het eten naar binnen gewerkt en naar de watersport vereniging voor een afzakkertje maar je raad het al het werden er meer dan 1 ! erg gezellige en vriendelijke mensen.
Toch nog op een redelijk tijdstip in mijn bedje gekropen.
De volgende dag Zondag dus om half 8 de Waal weer op richting het Amsterdam Rijnkanaal ik voer aan de verkeerde kant, op goed geluk dus die mensen van de controle post aldaar begonnen tekeer te gaan dat ik niet volgens de regels bezig was ik heb sorry gezegd en ben de sluis ingevaren die gelukkig open stond omdat het water in de Waal laag stond.
Dit ging allemaal prima af en toe sloeg de motor af maar even snel sloeg ie weer aan geen probleem dus.
Tot Nieuwegein toen was het helemaal mis de motor deed niks meer tot overmaat van ramp begon het ook nog te waaien en te regenen en er voeren een paar grote vrachtschepen voorbij maar gelukkig werd ik door de wind naar de stuurboordwal gedreven maar aan de kant werd het echt gevaarlijk met die hoge golven.
Ik de KNRM gebeld ik had geen idee op dat moment wie ik moest bellen en toen ben ik doorverbonden met Rijkswaterstaat en die waren binnen 10 minuten bij mij hebben mijn bootje aan de zijkant vastgemaakt en toen via de Zuidersluis het Merwedekanaal in gesleept.
Ik werd hartelijk aan boord ontvangen in een lekkere warme boot en kraag nog een lekker bakkie verse koffie wat een topservice wat is Nederland toch een fantastisch land met aardige mensen.
De volgende dag een schone benzine tank erin gedaan en de carburateur nog een keer gereinigd en toen liep hij prima dus meteen naar de sluis gevaren en die konden mij meteen schutten maar ik was nog niet op het Amsterdam Rijnkanaal of hij sloeg alweer af maar na een paar keer starten bleef ie toch stationair lopen dus weer terug de sluis in en weer aangelegd.
Nu bleek mijn aangehangen roer ook los te zitten aan de onderkant dus ik moest de kant op wat nu dacht ik,na even Googlen kwam ik uit bij Watersportvereniging de Plettenburg.
Ik verteld dat ik zwaar in de problemen zat en of zij mij misschien wilden en konden helpen ik han geluk er was een kraan en ik mocht daar de kant op.
De havenmeester aldaar heeft de boot vanaf de Zuidersluis naar de vereniging gesleept samen met de havencommissaris.
Dus de boot op kant een monteur gebeld toevallig een goede vriend van mij en die had gelukkig Woensdag was dat een vrije dag en die was zo bereidwillig om mij uit de brand te helpen.
Dus het roer weer vakkundig gerepareerd het was blijkbaar door een hobby Bob al een keer gemaakt maar nu zit het echt vast.
En in het aanzuigroostertje van het het koelwater zaten heel veel mosseltjes dus dat was de oorzaak van het steeds afslaan,er blijkt een sensor in te zitten dat ie automatisch afslaat dus dat schoongemaakt dus ik kon weer met hernieuwde moed op pad.
Weer door de Zuidersluis het Amsterdam Rijnkanaal over en daar weer de Noordersluis in over het Merwedekanaal richting Utrecht,ik vaar de sluis in en zag al veel troep voor de sluis liggen dus voor de zekerheid een aanloopje genomen en ter hoogte van de troep de motor vrij gezet he he ik lig in de sluis alleen nog effen aanleggen ik sla achteruit bam vast een dik touw om mijn schroef.
Lekker dan wat nu dan weer houdt het nooit op met pech dan.
Die sluiswachter (Marvin)was zo vriendelijk om mijn botje handmatig buiten de sluis te leggen want hij moest weer weg om een andere sluis te bedienen.
Gelukkig heb ik een scherp mes aan boord maar geen zwembroek en ook geen handdoek,maar ik heb een gordijntje klaargelegd en mijn 2 pits gasstelletje aangestoken dus overboord en gelukkig had ik het touw er snel af dus gauw weer aan boord opgewarmd en afgedroogd en nu lig ik voor de Weerdsluis in Utrecht en die gaat morgen (donderdag)11 November om half 10 draaien,en als alles goed gaat dan hoop ik morgen op mijn bestemming de Spiegelplas in Nederhorst den Berg aan te komen.
Wordt vervolgd
Laatst bewerkt: 11 nov 2021 21:50 door jenne1@chello.nl. Reden: foto toevoegen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 11 nov 2021 17:54 #1339246

 • jerry
 • jerry's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6789
Spannend verhaal Jenne! En nog al onderkoeld opgeschreven. Veel plezier met je nieuwe Dehler gewenst
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 11 nov 2021 18:12 #1339248

 • Makkie
 • Makkie's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 955
Voldoende obstakels ja, wel leuk geschreven.
Succes met de rest van de overtocht.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 14 nov 2021 20:59 #1340128

Ben gelukkig veilig aangekomen mede dankzij de behulpzame sluis en brugwachters in Utrecht en omgeving.
Het winterseizoen is daar dus eigenlijk moet alles 24 uur van te voren aangevraagd worden.
Maar gelukkig werd er nog een uitzondering gemaakt, een beetje mazzel kon ik wel gebruiken na alle pech
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 14 nov 2021 21:37 #1340140

 • HotSnail
 • HotSnail's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1294
Super! Was het naast een spannende tocht met alle tegenslagen uiteindelijk ook een mooie tocht?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 14 nov 2021 21:47 #1340144

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17800
Ik ben toch wel erg kritisch op je tochtje. Het was misschien allemaal wel 'avontuurlijk', maar je voorbereiding was slecht, je begeeft je met een onbetrouwbare motor op zeer druk bevaren wateren, je houdt je niet aan de verkeersregels en je laat anderen opdraven voor problemen die je met een betere voorbereiding prima had kunnen voorkomen. Als je wat minder geluk gehad zou hebben zou je ook zomaar overvaren kunnen worden door een binnenvaartschip als je stuurloos op de Waal dobbert. Dan was het niet alleen voor jou een stuk minder 'avontuurlijk' afgelopen, maar had je heel wat mensen een traumatische gebeurtenis aangedaan. Ik kan je verhaal, hoewel ik het op zich op prijs stel dat je het wil delen, daarom niet erg waarderen.

En oh ja, het leest een stuk prettiger als je even let op het juist gebruik van punten, komma's en zinsbouw.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Avontuurlijke trip met obstakels! 14 nov 2021 22:05 #1340147

Inderdaad. Volkomen onverantwoord. Blij dat ik niet mee was.
Zoekende
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Avontuurlijke trip met obstakels! 15 nov 2021 20:29 #1340542

Nee idd het had heel anders kunnen aflopen ik had het onderschat wat er allemaal kon gebeuren maar ik heb er in ieder geval iets van geleerd.
Ik ben geen schrijver vandaar dat de zinsopbouw waarschijnlijk te wensen overlaat en die punten en die comma s ja het zal allemaal wel maar dit is toch een zeilersforum?
Maar het was ook een mooie tocht
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 15 nov 2021 21:47 #1340563

 • daan1508
 • daan1508's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1351
Ik wil niet vervelend doen, maar buiten een nieuwe buitenboordmotor had Jenne er toch niet zo heel veel aan kunnen doen. En dan nog, had die lijn ook nog in de schroef had kunnen slaan.
Dat die motor het niet goed deed was natuurlijk heel lastig, maar moeilijk te voorkomen. Je weet pas dat 'ie het niet doet als 'ie het niet doet.

Wat langer proefdraaien had gekund.

En over die regels: het klinkt voor mij als een stukje bakboordsoever varen. Is dat verboden? Denk van niet.
Of lees ik dat verkeerd?
Stevenaak "Maria", 1879 (Kromhout 6LS)
Leisure 23SL "Maggie Mae" (VP MD5A/110S, was MB2A/50S)
Omgebouwde Juniorvlet "Kikker" met Arona AD186, zijzwaarden
ex: Victoire 22 "Penny Lane" (Honda 5pk 4takt)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 15 nov 2021 21:52 #1340567

Nou, ik wil ook niet vervelend doen, maar als TS op de eerste dag meerdere malen problemen met z’n motor heeft, dan is het niet echt een veilig plan om daarmee nog verder te varen op druk bevaren wateren met veel grote beroepsvaart, zonder dat de motor eerst goed nagekeken/gerepareerd is.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 15 nov 2021 22:00 #1340572

 • daan1508
 • daan1508's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1351
Ja maar daar zit het 'm juist in. TS begon! op dat drukke vaarwater (de Waal).
Daarna heeft hij reparatie gedaan en gepoogd verder te gaan.

Luister, ik snap de issue van de veiligheid heus wel. Maar je moet mijn visie op dit probleem eens bekijken. Ik ben student, heb weinig geld en klus graag zelf:
-Je vaart en dan doet je motor het niet
-Je komt met geluk op een plek waar je veilig ligt.

Wat doe je dan?
Ik kan me voorstellen dat iemand zou zeggen: breng 'm naar een monteur. Dat levert misschien meer zekerheid op (nog daargelaten dat een monteur ook niet kan toveren). Maar ja, je ligt daar, zonder auto. (en ik heb dus ook niet genoeg geld)

Ik zou een poging doen om te repareren. Je maakt de carburateur los en vind troep. Je maakt dat schoon, start de motor, en hop, hij loopt weer. Dus je vervolgt je weg.

Tja. Om direct zo'n vaarwater als het Rijnkanaal dan op te gaan is misschien wat anders. Maar ik kan me best wel voorstellen dat dit je overkomt.

Je motor is immers pas betrouwbaar als ie nooit stuk gaat, en dat weet je niet vantevoren.
Je kunt niet alles dat kapot kan gaan voor vertrek laten repareren. Ik zie hier ook niemand die z'n roerbevestiging eerst naar een monteur laat brengen voor vertrek. Als een verkoper zegt dat de motor het doet, dan ga je daar met voorzichtigheid vanuit en kan je helaas toch wat overkomen
Stevenaak "Maria", 1879 (Kromhout 6LS)
Leisure 23SL "Maggie Mae" (VP MD5A/110S, was MB2A/50S)
Omgebouwde Juniorvlet "Kikker" met Arona AD186, zijzwaarden
ex: Victoire 22 "Penny Lane" (Honda 5pk 4takt)
Laatst bewerkt: 15 nov 2021 22:04 door daan1508.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 16 nov 2021 20:23 #1340988


Inmiddels ligt de boot verkoopklaar in de haven in Nederhorst.
De motor loopt inmiddels perfekt er zat vuil in de tank de carburateur heb ik gereinigd.
En het aanzuigroostertje van het koelwater wat in de staart zit heb ik schoongemaakt er zaten wat kleine mosseltjes in en er zit een sensor in de motor en als die te weinig koelwater krijgt laat ie de motor afslaan,dus dat was het hele probleem en het roer is ook vakkundig vastgezet.
Laatst bewerkt: 16 nov 2021 20:26 door jenne1@chello.nl. Reden: foto toevoegen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 16 nov 2021 21:14 #1341021

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17800
Dat was kort....
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 16 nov 2021 21:16 #1341022

al weer te koop?

Ik vond het leuk om te lezen, maar misschien voor de veiligheid iets langer testvaren, bij de volgende aankoop ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 16 nov 2021 22:07 #1341049

www.marktplaats.nl/v/waterspor...takt-yamaha-b-j-1976

Was de tocht zo eng dat boot nu al weer te koop is....?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 16 nov 2021 22:54 #1341059

keeszeiler schreef :
www.marktplaats.nl/v/waterspor...takt-yamaha-b-j-1976

Was de tocht zo eng dat boot nu al weer te koop is....?
Bijzonder. Op 1 nov heeft die gast ook deze boot te koop aangeboden.

www.marktplaats.nl/v/waterspor...m1767962435-verkocht

En die zie je op de achtergrond van de foto van de Delanta.

Klinkt als een handeltje.
Maxi 33s - Hide-Away - Stevensweert
Laatst bewerkt: 16 nov 2021 22:57 door Orange Sunset.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 00:00 #1341072

 • AdB
 • AdB's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3738
Mooi!! Een echte entrepeneur, welke ook nog eens bereid is risico's te nemen.

A
Tornado sport
Een monohull is eigenlijk een multihull die niet "af" is...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 11:25 #1341186

risico's om overvaren te worden?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 11:46 #1341195

Wel een hele goede verkooptactiek is dit :laugh: Veel exposure met een gegarandeerd publiek. Petje af.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 14:30 #1341233

AdB schreef :
Mooi!! Een echte entrepeneur, welke ook nog eens bereid is risico's te nemen.

A

Een entrepreneur die geen risico's neemt is geen entrepreneur ;)
Maxi 33s - Hide-Away - Stevensweert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 15:12 #1341243

Eentje die teveel risico neemt is dat waarschijnlijk ook niet lang meer ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 16:08 #1341267

 • j27
 • j27's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 224
humor dit, mocht je winst maken wel even flesje wijn naar de mensen die je onderweg geholpen hebben ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 19:42 #1341337

ja hij is voor de verkoop heb al een kist bier aangeboden en die wilden ze niet toen heb ik ze maar wat geld gegeven voor een doos sigaren want wijn vonden ze ook niet lekker.
Gelukkig zijn er nog mensen die bereid zijn om iemand te helpen en ook de mensen van Rijkswaterstaat die binnen 10 minuten bij me waren om mij en mijn bootje weg te slepen echt fantastisch wat is Nederland toch een geweldig land.
Toch een hele mooie tocht geweest Utrecht is echt heel erg mooi om doorheen te varen.
Maar de volgende keer ga ik mij nog beter voorbereiden
Laatst bewerkt: 17 nov 2021 20:09 door jenne1@chello.nl.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 19:58 #1341339

 • Rikken
 • Rikken's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2623
Als je dit vaker, beroepsmatig, doet is het wellicht handig om te investeren in een betrouwbaar sleepbootje. Goed onderhouden dieseltje van een pk of 60, meter of zes staal er omheen en daar weer omheen een stukje touw of een rijtje stootwillen.
Gebruikte zeilboten die (lang) stil gelegen hebben staan op de grote rivieren namelijk garant voor trammelant..

of iets groter voor relatief weinig geld: www.marktplaats.nl/v/waterspor...-11-x-2-66-sleepboot
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Avontuurlijke trip met obstakels! 17 nov 2021 22:03 #1341375

 • j27
 • j27's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Berichten: 224
jenne1@chello.nl schreef :
ja hij is voor de verkoop heb al een kist bier aangeboden en die wilden ze niet toen heb ik ze maar wat geld gegeven voor een doos sigaren want wijn vonden ze ook niet lekker.
Gelukkig zijn er nog mensen die bereid zijn om iemand te helpen en ook de mensen van Rijkswaterstaat die binnen 10 minuten bij me waren om mij en mijn bootje weg te slepen echt fantastisch wat is Nederland toch een geweldig land.
Toch een hele mooie tocht geweest Utrecht is echt heel erg mooi om doorheen te varen.
Maar de volgende keer ga ik mij nog beter voorbereiden
leuk verhaal en mooi dat je er iets mee weet te verdienen. NL kan best mooi zijn met fijne mensen offline in het echt ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
 • Pagina:
 • 1
 • 2
Tijd voor maken pagina: 0.344 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl