Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: NV Charts Classic of NV Charts gps navigation ais

NV Charts Classic of NV Charts gps navigation ais 21 mei 2022 09:10 #1392728

  • huho
  • huho's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 506
Ik maak voor (relatief eenvoudige) navigatie tot nu toe gebruik van papieren NV Atlas kaarten (IJsselmeer en Wadden) in combinatie met iSailor voor digitale weergave op iPad. De vector iSailor digitale kaart vind ik namelijk veel overzichtelijker dan de rasterkaarten via de NV Charts app.
Van de andere kant heb ik het 'gevoel' dat NV Atlaskaarten betrouwbaarder zijn dan iSailor, vanwege betere/frequentere updates. Reden waarom ik toch behoefte heb om ook voor de digitale kaarten gebruik te maken van NV Charts ipv iSailor.

Nu ontdekte ik dat met de recente NV Charts app het niet mogelijk is om een kaart die ouder is dan 365 dagen te ontsluiten, terwijl dat met de (oude) NV Charts classic app wel nog kan. Voor de wadden koop ik elk jaar ene nieuwe kaart, maar voor het IJsselmeer heb geen behoefte aan een jaarlijkse kaart update.

Concreet is mijn vraag: wat mis ik als ik de NV Charts Classic app blijf gebruiken ipv de recentere NV Charts gps navigatie ais app? Van AIS maak ik sowieso geen gebruik. De menustructuur van de Classic vind ik overzichtelijker dan die van de recentere NV Charts app. Routeplannen mbv de Classic vind ik ook handiger. Maar misschien maakt onbekend onbemind, of zie ik verbeteringen over het hoofd. Ik verneem het graag :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.230 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl