Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: kaal halen onderwaterschip waarschip 725

kaal halen onderwaterschip waarschip 725 11 apr 2005 06:28 #5465

Beste Robert,

ik heb bij mijn W730 hetzelfde probleem gehad, mijn latste laag was echter wit. Het blijkt dat dit een twee-componenten onderwater-primer is die behoorlijk taai is. Indien niet noodzakelijk om deze weg te halen mooi laten zitten. Jij bent echter al begonnen om deze weg te halen dus ben je genoodzaakt om alles weg te halen (?). Ik heb diverse methodes gebruikt, van schuren tot werken met een peragoschraper voor hout. Het enige dat echt goed werkte is een verffohn en een goede scherpe verfkrabber. Moeizaam maar de enige methode die goed werkt en een redelijk glad resultaat oplevert. Naschuren met P80 en weer beginnen met lagen zetten.

Succes, Hedzer
PS er zijn ook mensen die ervaring hebben met afbijt. Ik weet hier niet zo veel van; ik hou niet van die chemische troep. Het schijnt wel te werken maar het is een keuze die je maakt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: kaal halen onderwaterschip waarschip 725 11 apr 2005 18:58 #5470

 • raptor
 • raptor's Profielfoto
afbijt werkt slecht op 2comp producten en redelijk op 1comp maar je moet het dik opzetten en de bewerking regelmatig herhalen en het kost liters van het spul en je moet je donders goed beschermen want het is gewoon gegeleerde zoutzuur dus in je ogen is een hondje bestellen.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Lakfrees 11 apr 2005 22:18 #5477

 • edp
 • edp's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 32
Dit klopt inderdaad, de lakfrees is voor grote oppervlakken de oplossing.
Ik had 2 jaar geleden de bodem van mijn 730 in 1,5 dag helemaal kaal en geschuurd. Wel even denken aan een goede afzuiging.
Succes voor de gene die nog bezig zijn met de bodem!

Ed
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

lakfrees 12 apr 2005 21:40 #5481

op zich is de lakfrees een goede machine voor dit soort klussen. Ik heb er ook een gebruikt voor delen van mijn boot alleen merkte ik dat de beiteltjes snel volliepen met de primer. Om de 10 minuten de beitieltjes schoonbikken met een verfkrabber dus. Ik vond het niet echt sneller werken. Hangt denk ik wel af van het spul wat je eraf moet halen.
Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: kaal halen onderwaterschip waarschip 725 14 apr 2005 08:58 #5488

 • raptor
 • raptor's Profielfoto
Ik heb mijn lakfrees van Metabo (400 euro) wel eens gebruikt om de gelcoat van een polyester boot (bah) af te halen ivm osmose. Dat ging prima maar gaf wel een enorme splinterzooi. Ik gebruik hem ook om oude lijnolieverf weg te halen van deuren en zo want dat is niet te schuren omdat je banden direct vollopen. Het hout beschadigd er wel fors door vind ik en goed naschuren is zeker noodzakelijk. Ook heb je een vracht aan nieuwe beiteltjes nodig want die slijten hard.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: kaal halen onderwaterschip waarschip 725 14 apr 2005 21:22 #5493

lakfrees doet tegenwoordig €200,- ik denk dat andries in de war is met 400 gulden. Veel geld voor een beperkt gebruik. Stofafzuiging helpt veel voor de splinterzooi.
Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: kaal halen onderwaterschip waarschip 725 15 apr 2005 17:57 #5504

 • raptor
 • raptor's Profielfoto
ik betaalde 5jaar gelden 670 guldens voor het ding met bedrijfskorting.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

brander 18 apr 2005 22:22 #5531

Beste Harris,

je hebt wel gelijk maar een gasbrander (die jij waarschijnlijk bedoelt) is moeilijk te controleren voor leken zoals ik. Ik heb deze ook wel gebruikt met losse tankjes a la campinggzz maar het ging of te hard of niet hard genoeg.
Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Er zijn vele wegen die naar rome leiden en dat lijkt mij ook wel een leuke leiddraad voor dit Forum.

Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.105 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl