Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Albin Viggen - bijwerken dek

Albin Viggen - bijwerken dek 12 mrt 2017 19:32 #816969

  • pascalz
  • pascalz's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 26
Hoi allemaal,

Ik heb nu een aantal jaar een Albin Viggen in mijn bezit en het is ondertussen (hoog) tijd om de kuip/dek bij te werken of over te schilderen. Gezien de kosten van het 'laten doen' is dat geen optie voor mij dus ik wil proberen om de boot een week op de wal te laten leggen en dan ook het dek zelf te voorzien van een nieuwe verf/lak laag.

Ik heb een aantal posts doorgestruind op het forum over min of meer vergelijkbare situaties maar ik zou het fijn vinden als jullie mee zouden willen denken.


Huidige situatie:

imgur.com/a/L2BIo

De boot is een jaar of vijf geleden geschilderd, vlak voordat ik 'm over nam. De romp is nog in prima staat, anti fouling ook (vorig jaar opnieuw erop gerold), maar het dek vertoont behoorlijke gebruikssporen. Op sommige plekken is de verf weggesleten en her en der zitten er putten (microporeusiteit) in de lak. De foto's geven de 'ergste' plekken weer.

Is het een optie om de ergste plekken bij te schuren en daarna het hele dek te voorzien van een vullende primer (voor de putten), eventueel grondlak en dan een mono of poly urethane bootlak?


Dank alvast!
Laatst bewerkt: 12 mrt 2017 19:32 door pascalz.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Albin Viggen - bijwerken dek 12 mrt 2017 19:40 #816974

Je zal toch eerst moeten uitvinden welke lak er nu op zit. Zo te zien is het een één component of een slecht hechtende twee component. Als er een één component op zit, zou ik het mezelf niet zo moeilijk maken en het geheel goed schuren. Bij een twee componenten lak moet het echt kaal namelijk.
En als je het goed wilt doen: eerst alle beslag verwijderen... Over het opbrengen van de anti-slip profielen is op dit forum genoeg te vinden.
Elk jaar een andere boot houdt je scherp
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.264 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl