Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vraag over mijn werkwijze

Vraag over mijn werkwijze 28 apr 2021 17:07 #1278374

Hallo Allemaal,

Een paar weken geleden heb ik de boot gevonden waar ik al een tijdje naar op zoek was. Na jaren lang kleine bootjes te hebben opgeknapt en mijn gezin weten te enthousiasmeren gaan we de komende jaren genieten van onze Albin Vega.

Nu heb ik de mazzel dat hij (voor mij) gratis in een loods lag waar ik kan klussen. En daarom hebben we besloten om de boot toch even een opfrisbeurt te geven. Dat wil zeggen nieuwe antifouling en de romp in een nieuwe kleur. Afgelopen dinsdag de eerste laag aangebracht. Eerst met een roller opgezet en daarna met een kwast nagestreken. (Roll and tip). Dit gaf voor een eerste laag een erg mooi resultaat. Alleen was ik niet tevreden over de roller die ik gebruikte. Dit was een schuim roller. De verf zat vol luchtbellen als ik het opbracht en was met enkel de roller niet strak te krijgen.

Mijn vraag is: welke moet ik gebruiken voor het opzetten van een 1 componenten verf. (International toplac). En is het aan te raden om deze te verdunnen en waarmee precies. En waarmee zouden jullie een 2e en 3e laag schuren. Ik kreeg een tip van een schilder om een soort van schuursponzen te gebruiken, hiermee de verflaag enkel dof te maken en de eventuele zakkers ook hiermee weg te schuren. Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Hieronder het resultaat van de eerste laag.

Laatst bewerkt: 28 apr 2021 17:09 door lockthree.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Vraag over mijn werkwijze 28 apr 2021 17:12 #1278375

Ik onthoud me van advies en commentaar t.a.v. Schilderwerk, daar is al veel over gezegd en geschreven, en zijn ook de meningen verdeeld B)

t.a.v. de schuursponzen - ik gebruik niets anders meer. Van 3M. Ja, duurder, maar gaat veel langer mee en werkt zoveel beter en fijner dan schuurpapier.
V1122 Silmaril - www.sailabout.nl/Blog/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Vraag over mijn werkwijze 28 apr 2021 17:47 #1278386

  • Ber
  • Ber's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 908
doodschuren met speciale spons of wat ever fijn schuurpapier, zeker geen schuimrolletjes gebruiken!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.267 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl