Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Onderlaag herstellen of antifouling?

Onderlaag herstellen of antifouling? 06 jan 2023 14:50 #1450366

Bij het uitkranen van mijn boot is de onderzijde met hoge druk schoongespoten. Daarbij zijn delen van de onderlaag op de ballast/stalen kiel losgekomen. Is het voldoende om deze te schuren en te voorzien van antifouling? Of moet deze epoxy/kunststof laag eerst hersteld worden? En zo ja, waarmee? Is zink spray of een ander roestwerend middel voldoende en dan afwerken met antifouling?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Onderlaag herstellen of antifouling? 06 jan 2023 19:50 #1450424

  • Apae
  • Apae's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6360
Zo op de foto's te zien zitten er meer delen los. Ik zou in elk geval met een plamuurmes overal langs gaan tot je alleen restanten hebt die echt vast zitten.
Daarna is het de vraag wat je zelf wilt. Eebn grotendeels kale kiel biedt de gelegenheid om 'm echt glad te maken met schuren en vervolgens epoxy. Maar dat is vooral zinvol als je toch al bezig bent met de prestaties van je boot.
Een gietijzeren kiel zal niet serieus roesten, een loden helemaal niet, maar als het een stalen kiel is, is het verstandig de roest grondig te bestrijden voor je een nieuw verfsysteem opbrengt. Opnieuw denk ik dan aan epoxy als basislaag.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.371 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl