Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Waterlijn opzetten

Waterlijn opzetten 25 feb 2006 21:36 #7375

  • Shackle
  • Shackle's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 234
Hallo allemaal,

Het lijkt zo simpel maar hoe zet ik nu een goede, mooie waterlijn op mijn kajuitzeilbootje? Ik dacht vanaf de waterlijn gewoon op diverse plaatsen een aantal cm omhoog en dan aftapen maar nu is mij gezegd dat door de kromming van de boot dit erg vertekend en niet mooi is.

Nu kreeg ik de volgende tip, de onderste lijn op de overgang van antifouling naar bovenwaterschip en dan mbv een ronddraaiende laser die je huren kan bij een doe het zelf zaak de bovenste lijn uitzetten. Nu krijg je een werkelijke vertikale afstand die overal gelijk is...

Hoe doen jullie dit??? :roll:
#Een schipper zonder haast heeft altijd goede wind#
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waterlijn opzetten 27 feb 2006 08:50 #7381

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
als je boot mooi horizontaal staat is een laserwaterpas prima. Maar voor het optische moet je de waterlijn in voor en achterschip wat op laten lopen anders lijkt hij te zakken. Per meter waterlijn moet je ongeveer een cm omhoog in voor en achterschip met het laagste punt op het laagste punt van de zeeg of anders in het midden. Na afplakken controleren of alles mooi vloeiend verloopt en zo nodig nogmaals afplakken. Als het mooi oogt is het mooi. Afplakbannd direct weghalen na het schilderen want het gaat steeds vaster zitten en na 3 dagen krijg je het er niet meer af.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.329 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl