Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Alles over het weer

Onderwerp: Maart roert zijn staart ???

Maart roert zijn staart ??? 27 feb 2012 08:37 #266227

  • Sprokkie
  • Sprokkie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3283
Stukje van geenstijl
Volgens weersvoorspellingen is maart van plan zijn staart te gaan roeren. Weerkaarten van volgende week laten namelijk zien dat er kans is op sneeuw en vorst.

De weerman van kwaliteitskrant De Telegraaf voorspelt dat na het weekend koudere lucht zal proberen Nederland binnen te dringen. Omdat het ook in de hogere luchtlagen kouder en onstabieler wordt, is er een kans dat er winterse neerslag zal vallen in de vorm van sneeuw.

Tevens laten de termijnkaarten vorst zien. Het is hoe dan ook uitgesloten dat er aan het einde van deze week temperaturen van 15 graden of meer voorkomen, zoals door sommige weerdiensten werd voorspeld. In Belgiƫ wordt zelfs gespeculeerd over maxima van 30 graden in april.

spannend dit, ik zie een nieuw tv format,
weerdiensten the battle
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Maart roert zijn staart ??? 27 feb 2012 08:42 #266231

  • Capolavoro
  • Capolavoro's Profielfoto
het KNMI in de guidance voor de lange termijn:

Modelbeoordeling en onzekerheden
De zekerheid is tot en met zaterdag vrij groot te noemen, getuige de geringe spreiding in de EPS-pluim. Vanaf zondag zien we de spreiding en daarmee de onzekerheid toenemen. Er zijn voor na het weekeinde een aantal clusters te onderscheiden. De operationele run wordt na het weekeinde door ca. 30% van de EPS-leden ondersteund in zijn ontwikkeling van het laag boven Zuid-Europa. Een ander cluster (ook ca.30%) laat weer een hoog boven Midden-Europa ontwikkelen. Een derde cluster (ca.40%) gaat voor een westcirculatie met een lagedrukgebied in de omgeving van IJsland. Het moge duidelijk zijn dat met deze drie verschillende clusters die ongeveer even groot zijn dat de onzekerheid na het weekeinde erg groot is. De neerslagkansen liggen vanaf zondag op 50-70%. Na het volgende weekeinde zien we zelfs een klein aantal leden (ca. 10%) weer met een sneeuwsignaal komen. De temperatuur komt over het algemeen op een lager niveau te liggen dan deze week, rond normaal. De kans op vorst in de nacht neemt dan toe naar ca. 30%. "

dus 10% kans op waarheid, meer dan je het nieuws in de Telegier normaliter kan toedichten! Vooruitgang!

groet
t
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.210 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl