Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Alle olie uit Lister Petter Ac2w

Alle olie uit Lister Petter Ac2w 05 juni 2011 17:26 #199174

Afgelopen dagen heb ik een begin gemaakt met de staande mastenroute. Ik heb de tocht in delen opgesplitst omdat er helaas ook soms gewerkt moet worden ! Voor de lange reis heb ik de motor een servicebeurt laten geven in zijn voormalige thuishaven Volendam en alles ging voorspoedig tot vandaag de aankomst in de haven van Boskoop. Bij het inspecteren van de Bilge bleek de volledig inhoud olie hier onder in te liggen en olie peilen gaf een volledig droge peilstok ! :(

In de haven hebben we weer olie bijgevuld en na een tijdje draaien geen echte heftige lekkage gevonden. Wel maak ik me zorgen een tijdje zonder of met weinig olie gevaren te hebben en vraag me af of dit schade heeft veroorzaakt ???? Motor start goed maakt geen rare geluiden en was bij aankomst niet overmatig warm !!

Ook vraag ik me af of het mogelijk is de haven aansprakelijk te stellen.... zit er garantie op servicebeurten ??? Op mijn bon staat 4.2 liter olie ipv de 3.4 die er volgens het boekje in moet. Misschien dat dit de lekkage heeft opgeleverd ???

Nu komende dinsdag maar op zoek naar het probleem ! Iemand nog een goede dieselmonteur in de regio Boskoop / Gouda ???
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Alle olie uit Lister Petter Ac2w 05 juni 2011 17:39 #199178

  • Proost
  • Proost's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10714
Teveel olie is niet goed maar dat werkelijk alle olie er uit gegooid wordt omdat er wat te veel in zit kan haast niet. Als de motor nu goed draait en geen olie er uit gooit na het bijvullen zou ik me niet meer druk maken. Wel is het natuurlijk interessant om te weten wat de oorzaak geweest is.
Als je maar geniet!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.232 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl