Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 31 @12:00AM
ZF Zomermeeting Zuid 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: uithard probleempje

uithard probleempje 28 apr 2004 20:36 #3763

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Beste Waarschippers,

Van den IJssel epoxy impregneerhars had ik nog een bodempje over, genoeg om mijn accubak nog een keertje erin te zetten.

Nu weeg ik steeds de epoxy op een electronische weegschaal op 1 gram nauwkeurig in verhouding 2:1 af en ik ging er dus ook van uit dat deze verhouding dan ook over was en heb zonder te wegen de restjes bij elkaar gegooid, maar helaas de epoxy is nu na ruim 24 uur nog steeds zo zacht als stroop :(

waarschijnlijk is de verhouding harder te weinig want het leek al niet zoveel en anders zou het volgens mij juist sneller uitharden.

Nu is mijn vraag: hard dit op den duur nog voldoende uit en zo niet hoe haal ik deze lading stroop er op een schappelijke manier weer van af zodat ik weer verder kan gaan met behandelen of is er een middel waarmee de epoxy oplost of meer vloeibaar word zodat ik het er af kan vegen want met deze dikke brei gaat het een klein dramaatje worden denk ik :?

alvast bedant voor de hulp en de groetzels,


Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: uithard probleempje 30 apr 2004 18:39 #3772

Mijn ervaring is dat het niet op de 10% gewicht-afwijking tussen hars en harder aan komt, het hardt meestal wel uit, alleen de snelheid kan wat verschillen (afhankelijk van omgevingtemperatuur) en bij onjuiste verhoudingen blijft er een laagje recidu in/op liggen wat je er enorm lastig af krijgt.

Wat jij beschrijft heb ik ooit meegemaakt met epoxy die gewoon te oud was, vooral de harder veroudert snel, je ziet dit aan de gele verkleuring en het wordt dikker. Na 2 jaar zou ik het niet meer gebruiken.

Polyester hardt overigens ook uit met twee componenten.

Marcel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: uithard probleempje 01 mei 2004 08:46 #3774

  • jouzers
  • jouzers's Profielfoto
Bedankt voor de tips,

Het eraf schrapen en verwijderen met aceton was niet te doen, de zijkanten gingen nog wel, maar in de binnenkant van de bak was de laag te dik en niet weg te krijgen.

Hierop maar wat injectie hars aangemaakt in de verhouding 60% hars tot 40% harder en flink lopen kwasten in de hoop dat de lagen zich mengen en voldoende uitharden en dat is gelukt, de hars is nu 24 uur later perfekt uitgehard. 8O


Groeten,


Remco
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.102 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl