Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Gebruik van proppenboor

Gebruik van proppenboor 15 apr 2005 17:54 #5503

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
proppenboor die wegloopt os bekend probleem. Oplossing is een plankje nemen en met de proppenboor in een boorkolom een gat erin maken. Dit plankje zet je even vast daar waar je een prop wilt boren en door het voorgeboorde gat loopt de boor niet weg.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Gebruik van proppenboor 15 apr 2005 21:46 #5509

het antwoord werd al tussen neus en lippen door gemeld in een vorig antwoord, de proppenboor wordt gebruikt om een prop te maken. Hiervoor heb je een kolomboor nodig of een boorkolom waar je eigen handboormachine in past. Dan kun je de machine rustig naar beneden brengen en een propje boren uit een stuk hout.
Voor het maken van een gat in je boot pak je een gatenzaag welke een centervoorloop heeft, zie site van Steef Ton. Probeer niet de gatenzaag van de bouwmarkt met de verwisselbare bladen met 1 opnameschijf maar geef een paar euri meer uit voor een degelijk ding.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Gebruik van proppenboor 16 apr 2005 08:33 #5511

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Ik denk dat hier sprake is van een pottenboor en niet van een proppenboor waarmee je proppen kunt zagen van 10-12mm lengte om bv schroeven af te doppen met langshout. Een pottenboor is feitelijk een gatenzaag maar met een vaste maat en ook voor kleinere gatdiameters zijn ze te koop voor gaten tot wel 5-6cm diep. De meeste pottenboren hebben geen centreerboor en lopen dus weg als je uit de hand zaagt bij het begin van het werk.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Gebruik van proppenboor 18 apr 2005 16:34 #5517

Bekend probleem. Je moet flinke toeren maken en de boormachine goed vasthouden en RECHT op het hout zetten. Het eerste stukje meteen even doorduwen zodat hij goed hapt, anders vliegt de kop inderdaad alle kanten op. Met een kolomboor gaat het een HEEL stuk beter heb ik gemerkt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Gebruik van proppenboor 20 apr 2005 21:50 #5540

er bestaat een boorhulp waarmee j ede proppenboor wel kunt gebruiken. Het is van wolkraft en is een soort draagbare boorkolom die je op elk gewenst oppervlakte kunt zetten. Volgens mij is het ding wel duurder dan een setje goede gatenzagen maar het proberen waard?
Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.096 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl