Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 31 @12:00AM
ZF Zomermeeting Zuid 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Teakhouten strips en plaatmateriaal voor dek waarschip 7.25

Teakhouten strips en plaatmateriaal voor dek waarschip 7.25 24 apr 2005 21:52 #5559

Beste Jolien,

het dek is waarschijnlijk 10 mm watervast verlijmd bruijnzeel mahonie, suprahecht of ocume. Dit kun je natuurlijk ook met een schuifmaat nameten als je het dek hebt uitgezaagd. Uit jouw verhaal mak ik op dat er teak bovenop ligt dus ter vervanging is iedere watervast verlijmd plaatmateriaal goed, ook garantieplex of hoe de willekeurige bouwmarkt het ook mag noemen. Vaak kun je ook nog wel afvalstukjes krijgen en dat bespaart weer op de kosten.
Teak deeltjes kun je bij de specialist krijgen zoals de Amsterdamse Fijnhouthandel, Fijnhouthandel Groningen of andere houthandelaren anders dan de karwei, hubo en anderen. Gewoon even in de gouden gids kijken en rondbellen.
Toevallig heb ik zelf nog een lengte teak staan waar je wel wat van mag hebben, afhankelijk van hoeveel je moet. Ik zit wel in het Noorden van het land dus afstand/benzinekosten gaan dan een rol spelen?
Laat het maar even weten.
Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Teakhouten strips en plaatmateriaal voor dek waarschip 7.25 25 apr 2005 06:57 #5561

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
De meeste fijhouthandels hebben teak op voorraad. Als je een balk van 5cm dik kunt kopen dan kan je met een gewone hancirkelzaag met een zijaanslag of een zaaglineaal daar prima latjes vanaf zagen. Vaak weten ze ook wel een houtzagerijtje waar je de balk op dikte kunt laten brengen en met de tafelcilkelzaag latten kunt zagen. Okoume garantieplaat is prima multiplex voor dekken en Jumbo is gelijk aan bruinzeel maar veel goedkoper.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

teak 25 apr 2005 21:58 #5563

Beste Jolien,

ik denk dat ik je wel kan helpen. Ik zal donderdag even kijken hoever ik kom met datgene wat ik nog heb staan. Mail me maar even direct op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we het buiten het foorum om kunnen regelen.
Woonplaats is overigens Noordhorn (Groningen) en de boot en materiaal ligt op dit moment in Stroobos (Friesland).
Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.099 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl