Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 31 @12:00AM
ZF Zomermeeting Zuid 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: waar kan ik een epoxy lijm 700 krijgen

waar kan ik een epoxy lijm 700 krijgen 18 mei 2005 21:35 #5730

Beste Pim,

lijm 700 is een epoxylijm van een bepaald merk, ik zou niet weten van welke overigens. Iedere epoxy heeft een eigen eigenschap, je hebt epoxy om te lijmen, te impregneren, af te dekken. De specialist weet welke je moet hebben.
Nu even de ondersteuning van het nieuwe stukje; je kunt het ondersteunende deel en het bovendekse deel insmeren met epoxy. Daarna op beide delen of op 1 deel verdikte epoxy smeren om de eventuele ruimtes op te vullen die ontstaan door meetfoutjes, houtfoutjes etc. Daarna de stukjes op elkaar leggen en doorschroeven. Na uitharden (minimaal 48 uur, maximale sterkte na 4 a 5 weken) kun je de schroeven er weer uit draaien en de ontstane gaatjes opvullen met epoxyplamuur. Zo krijg je een waterdicht en oersterk geheel. De schroeven hebben geen enkele functie meer dus die kun je rustig eruit halen.
Ik gebruik zelf epoxy uit de jerrycan van Gouda chemie met een aantal verschillende vullers om te verdikken. Colliodal silicium om te lijmen en west 410 om te plamurern. Er zijn verschillende fabrikanten met ieder eigen produkten om te lijmen, verdikken of te plamurern dus zoek degende met de beste prijs/kwaliteit.
Succes,

Hedzer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: waar kan ik een epoxy lijm 700 krijgen 05 juni 2005 20:23 #5837

De bedoelde lijm is inderdaad van Polyservice, het is epoxy met een vulmiddel, vermoedelijk een vezel. Je kunt dit mengseltje eenvoudig zelf aanmaken, zowel Polyservice als West verkopen losse epoxy uit pompflacons (eenvoudig kleine hoeveelheden in de juiste verhouding mengen) en vulmiddelen, in dit geval Microfibres. Zelf vullen van epoxy heeft het voordeel dat je dezelfde pot ongevulde epoxy ook voor andere doeleinden kunt gebruiken, puur of mengen met andere vulmiddelen voor andersoortige toepassingen, bijv. om te plamuren oid.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: waar kan ik een epoxy lijm 700 krijgen 06 juni 2005 06:08 #5839

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
polyservice heeft ook een prima postorderservice. Je krijgt spul onder rembours toegestuurd. Overigens ben ik niet kapot van die pompjes. Ze werken alleen redelijk met de 500, de dunne dus maar ik heb het gevoel geen controle te hebben. Ik zweer bij kartonnen ijsbekers en een keukenweegschaaltje. Wel folie over de weegschaal leggen want het wordt soms een beetje een kledderzooi. Voor de 700, de lijm is alleen een weegschaaltje bruikbaar. Maar met de basisepoxy met katoenvezels is ook een lijm te maken die blijft staan, hoewel die veel witter opdroogt dan de 700; in hoeverre dit op kwaliteitsverlies duidt weet ik niet.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.101 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl