Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Deuken in houten boot

Deuken in houten boot 03 mei 2009 14:04 #69517

  • Lennart
  • Lennart's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Hallo,

Vorig eind zomer een zeilboot gekocht, ben er inmiddels achter dat het een kolibri 440 is (enigzins zeldzaam zijn er ca. 10 stuks van gemaakt).
Wegens tijd en ruimte gebrek de boot gestald bij een boer, laatst opgehaald en een minder leuke ontdekking gedaan. In de onderkant van de boot zitten deuken waar de boot op de steun van de trailer rustte. Denk dat dit deels mijn schuld is geweest vanwege een spanband die nog op spanning zat en deels van de trailer waarbij de boot niet in het midden ondersteunt werd.

Ik heb enkele foto's toegevoegd ik hoop dat de deuken zichtbaar zijn.



De boot heeft een dubbele bodem (luchtkamer) dus de deuken zijn niet makkelijk terug te buigen. Nou zat ik te denken om de deuken met epoxyplamuur op te vullen zodat de bodem weer mooi glad en strak is.

Is dit een goede oplossing? Of zou de plamuur niet goed hechten zodat de boel weer loslaat na enige tijd. Aan de ene kant zit een scherpe deuk en aan de andere kant een wat grotere deuk, ong. 1 cm diep en 15 breed.

Heeft iemand misschien nog een andere oplossing?

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Lennart
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Deuken in houten boot 03 mei 2009 15:50 #69527

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Dat is zeker geen goede oplossing. Dat zijn geen deuken, dat is een ingedrukt rompdeel met mogelijk een gebroken laminaat.
Gezien de gebr. V.D. Brink een aparte bouwwijze toepassen zou je, als je heel handig bent de zaak weer kunnen repareren. De romp bestaat uit twee of drie lamellen die op een bepaalde wijze gelamineerd zijn. (Ik heb ooit beloofd dit geheim niet te zullen prijs geven). Links en rechts van het breukvlak zou je een laag kunnen wegfrezen en een nieuwe lamel inlamineren. Zo'n lamel kun je kopen bij de Amsterdamsche of Arnhemse Fijnhouthandel. De lameldikte is plm 2,5 tot 3mm.
In het andere geval bel je de heren in Stompwijk en vraag om advies. O ja, de romp van de Kolibri is gelijmd met RF lijm - Resorcinol-Fenolformaldehyde, verkrijgbaar als Aerodux 500 en bij Ceta Bever als ik het goed heb. Zonder verdere problemen kun je evengoed ook met epoxy lijmen.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.250 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl