MoonRiver schreef :
Nog even een schopje.
Ik sta voor hetzelfde klusje, even een vraag hierover:
Als ik de tekening bekijk breng je bij een single skin (mijn situatie)dus meerdere lagen glasweefsel op om de ruimte op te vullen tot huiddikte.
Doe je dat steeds met een laag - laten uitharden - volgende matje - uitharden etc tot de juiste dikte breikt is, of doe je dat nat-in-nat? eerst aan de binnenkant, dan uit laten harden, dan buitenkant nat-in-nat?
Dat kan je gewoon nat in nat doen, anders blijf je bezig. Het maximum is wel een mm of 6, als je met polyester werkt. Werk je met epoxy, en gebruik je langzame verharder, dan komt het niet zo kritisch. (met epoxy geen glasmat gebruiken, maar glasweefsel)
Vraag 2: kun je niet volstaan met binnenkant en buitenkant 2 matjes en uitvullen tot de juiste dikte met plamuur of ingedikte epoxylijm?
stel dat je je verstopt achter een kogelvrije plaat, en iemand heeft er een gat in geboord, en gerepareerd met wat plamuur. Wordt je dan nerveus als ze op je staan te schieten?
Bij reparaties wil je altijd zo veel mogelijk van de originele sterkte terugbrengen. 10mm dus... (minimaal). Geen 2 matjes van 0,6mm elk.
en laatste vraag: mijn huiddikte is 10 mm bij de WC doorvoer die dicht gaat. Met een 12:1 schuinte - moet ik dan een schotel uitschuren van 12 om aan alle kanten (dus totaal 24cm doornede?!!)
Nee, je maakt een denkfout: Je wilt aan de binnenzijde 5mm laminaat repareren, dus 5*12=60mm afschuining. Ofwel een schotel van 120mm + gatdiameter. Idem aan de buitenkant. Op die manier heb je 2x5mm laminaat gerepareerd.
Ik hoor het graag. Niet dat het komende week weer wordt om deze klus te doen
Prima weer om even te zweten.