Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Hulp bij inschatten van gelcoat/polyester schade

Hulp bij inschatten van gelcoat/polyester schade 06 okt 2021 18:05 #1331094

  • Iska
  • Iska's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 35
Hallo allen,

Blijkbaar ging het aanmaken van het vorige topic niet goed..

Ik ben vandaag bij een contest 30 uit de jaren 70 gaan kijken (solide polyester romp/dek). Het dek was solide en veerde nergens door, maar wel zag ik het volgende. Er zijn al veel topics over scheuren in de gelcoat/polyester, maar desondanks vind het lastig om in te schatten hoe serieus de volgende schade is. Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen?

- Op meerdere plekken zag ik craquelé. Naar mijn weten is de meestal enkel cosmetisch en een kwestie van schoonmaken, schuren, ZF primer en lakken. Correct?


- Op de verhoging boven de kajuittrap loopt een lange scheur. Dit lijkt een scheur t.g.v. stress en ouderdom. Kan ik deze repareren m.b.v. uitslijpen en vullen met epoxy, of kan hier meer aan de hand zijn?


- De meeste zorgelijke: bij de bevestiging van de hekstag staat het polyester een beetje bol en zijn er meerdere scheuren zichtbaar. Naar mijn weten zijn de stagen niet voorzien van een backplate. Is dit nog redelijk te repareren (zonder stukken uit het dek te slijpen/zagen)?



Als ik besluit de boot aan te willen schaffen laat ik deze eerste keuren door een keurmeester, maar het bovenstaande zou mij wel helpen om te toekomstige reparatiekosten/tijd in te schatten.

Bij voorbaat dank!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Hulp bij inschatten van gelcoat/polyester schade 06 okt 2021 18:54 #1331107

Stresscracks, niks spannends 9/10 keer..hoort bij de leeftijd, hou rekening mee dat je ze kan openslijpen en vullen, maar komt tzt weer terug.
Bavaria 46 Cruiser "Sparky²"
Watersporter pur sang, zowel professioneel als privé
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.248 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl