Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september

Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september 25 aug 2011 13:53 #216910

  • La Mavare
  • La Mavare's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8665
Een paar forummers heb ik al van een leuke, gratis vakantie kunnen laten genieten. En nu komt er een leuk toetje, helaas niet op mijn (alles is gratis) condities.

Er is nog plek voor een ervaren zeiler om de Mae West weer veilig en relaxed thuis te brengen:
- 9 september vliegen naar Kristiansund
- 2 weken later weer terug
- ticket (± € 240) voor eigen rekening, bijdrage boordkas € 15 per dag
- route Kristiansund - Lerwick - Edinburgh - Lowestoft - Gouda zie sailplanner.nl/view/key:dcad4a5dff
- voor meer info over schipper en schip, zie www.maewest.nu/
- ik vaar ook mee én een geweldige kok.

Mail, SMS of bel me snel, want het wordt een onvergetelijk mooie reis, die je niet wil missen.
instructeur zeezeilen en kielboot
les op eigen schip, deliveries
"De beste manier om iets te leren is er les in te geven." - Seneca, Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver - 5 v.C. 65 n.C.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september 26 aug 2011 05:22 #217037

  • Pjetrow
  • Pjetrow's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1863
Wat een mooie tocht, helaas zitten al mijn vakantiedagen er al op wegens een delivery van de Azoren naar de UK...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september 27 aug 2011 10:45 #217417

  • drdouma
  • drdouma's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12
Oef... wat ontzettend jammer dat dit niet net een maandje eerder was. Maar toen was Noorwegen natuurlijk nog veel te mooi.
Zal Andre's site onthouden voor volgend jaar.

God reise hjem!
Enten så går det bra, eller så går det over.
Laatst bewerkt: 27 aug 2011 10:47 door drdouma.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september 26 sept 2011 17:51 #225617

  • La Mavare
  • La Mavare's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8665
Mits bezeild ...

Een mooi reisplan gemaakt. We gaan de Mae West terugbrengen uit Noorwegen, via Lerwick op de Shetlands, Edinburgh en de oostkust van Engeland, terug naar Gouda, mits bezeild. Het weerbericht gecheckt, als we zaterdag direct vertrekken, kan het net, dinsdagavond gaat het stormen. Met zeilmaat Guido vrijdag op het vliegtuig via Oslo naar Kristiansund, waar schipper André op ons wachtte. Prima vluchten met de SAS, maar .. niet te geloven, mijn bagage was in Oslo blijven staan, 2e keer dit jaar, dus stevig balen. Dat werd een wachtdagje in een mooi en zonnig Kristiansund, terwijl het weer op de Noordzee zou verslechteren. Maandag zat Lerwick er niet meer in, dus dan maar koers gezet naar Alesund, Daar kwamen we op maandagmorgen aan, een leuke heel beschutte haven, waar we de storm prima konden afwachten. Woensdags waren de vooruitzichten ook niet goed voor een oversteek, dus werd het een mooie, lange tocht. Eerst zeilend tussen de fjorden, met bergtoppen met een beetje sneeuw en vervolgens langs de kust naar Haugesund. Op vrijdag nog een stukje door de fjorden naar Stavanger, waar we zaterdags de Lysefjorden met de bekende preekstoel bezochten met de touristenferry. Toch een goedmakertje voor het missen van Lerwick. Zondag zat ook een oversteek naar Edinburgh er niet in, dus verder langs de kust naar Sirevag, een handige haven om even aan te lopen, maar verder niet. Maandags ging het dan toch gebeuren, de oversteek maar dan wel rechtstreeks naar NL. Jammer, geen Lerwick, geen Edinburgh, geen beschutte Engelse kust. Het thuisfront ge-SMS-t dat we met een dag vertraging zouden aankomen. Er zat nog wel wat vuil weer op zee, maar we hoopten dat te ontlopen. Dat lukte aanvankelijk prima, sterker nog, vrij weinig wind en dat werd bijna dobberen. Toch nog 100 mijl gevaren in 24 uur, maar slechts 60 mijl in de goede richting. Daarna stak de wind geleidelijk op en zeilden we richting zuidwest. De wind ging over in een storm met windsnelheden boven de 30 knopen, 7 Bft, de Mae West bleek een veilige doordouwer. Onze kok evenwel moest met handstandjes tot culinaire hoogstandjes komen.
Na 2 nachten werd het weer lekker zeilweer met een gunstig WZW-windje. We werden weer vergezeld door Noordse stormvogels en Jan-van-Gent-en. Net ten oosten van de Doggersbank zeilden we weer zuidwaarts. Maar ja, wel inmiddels met een paar dagen vertraging, 120 mijl hadden we al extra gevaren. Vrijdagmorgen, ter hoogte van Den Helder, ging het marifoonalarm af, een oproep van de kustwacht, Of we even contact wilden opnemen, dus dat gebeurde. Het thuisfront was ongerust geraakt. We konden melden dat we de storm overleefd hadden, geweldige service van de Kustwacht, die het thuisfront weer gerust kon stellen. Volgende keer toch maar zorgen voor betere communicatie-apparatuur! Iets na middernacht verruilden we bij Hoek van Holland de zee voor de Hollandse rivieren. Twee dagen later dan gepland lagen we weer voor de wal in Gouda, moe en voldaan. Bedankt schipper André en kok/maat Guido!
instructeur zeezeilen en kielboot
les op eigen schip, deliveries
"De beste manier om iets te leren is er les in te geven." - Seneca, Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver - 5 v.C. 65 n.C.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Delivery Kristiansund -NL, 9 - 23 september 26 sept 2011 19:27 #225636

Mooie tocht
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.115 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl