Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: CAMR 2012

CAMR 2012 09 nov 2011 21:39 #239207

  • Balance
  • Balance's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 399
Het is misschien nu (begin november) nog wat vroeg om al te beginnen over zeilen in juli 2012, maar het is altijd nuttig om vooruit te plannen en de voorpret is ook heel leuk.

Ik ben van plan om volgend jaar weer mee te doen met de Colin Archer Memorial Race (CAMR) van Lauwersoog naar Larvik (of eigenlijk Stavern) in Noorwegen. "weer", omdat ik hem in 2010 ook heb gevaren. Dat is goed bevallen, een prachtige tocht naar Noorwegen en daarna heerlijk gezeild in de Zweedse scheren en via Denemarken en Kielerkanaal weer terug naar huis.

Ik zoek zeilers met enige ervaring die volgend jaar mee willen varen met de CAMR. Het woord 'race' in deze naam moet je overigens niet te letterlijk nemen, ik ben geen wedstrijdzeiler maar een toerzeiler en ben er volledig op gericht om de boel heel te houden en zo comfortabel en plezierig mogelijk naar de overkant te komen.

De afstand is ongeveer 365 zeemijl. Vorig jaar heb ik er 2,5 dag over gevaren (zaterdag vertrokken, maandagavond aankomst) maar de omstandigheden waren nagenoeg ideaal. Je kunt er ook zo maar 3 dagen over doen. Enige zeezeilervaring is dus wel gewenst.

De regelmatige bezoekers van dit forum zullen mijn boot wel kennen uit eerdere verhalen, maar voor de volledigheid toch maar even wat gegevens: het is een Breehorn 41 met inmiddels al de nodige zeemijlen onder de kiel, zeer goed onderhouden en voorzien van alle vereiste veiligheidsuitrusting. Er is plek voor ongeveer 6 mensen aan boord (in totaal, incl. schipper).

Wat is er verder nog van belang? De sfeer aan boord kan denk ik het beste worden omschreven als serieus maar gemoedelijk. Er is veel aandacht voor veiligheid aan boord. Mede om die reden heb ik bij voorkeur dat er niet wordt gerookt onderweg. Ook alcoholgebruik wordt ontmoedigd (maar niet volledig verboden). In onderling overleg wordt een wachtsysteem afgesproken. Vorige jaar hadden we een topkok aan boord, ik hoop (maar weet nu nog niet zeker) dat hij volgend jaar weer meekan.

De start is op zaterdag 14 juli 2012 in Lauwersoog, de finish in Stavern (vlakbij Larvik). De logistiek moet natuurlijk allemaal nog geregeld worden, maar ik wil wel alvast aangeven dat je er rekening mee moet houden dat dit een enkele reis is. De bedoeling is om de terugreis van Noorwegen naar Nederland met het gezin te doen. Ik zal proberen iets te regelen om met een auto terug te rijden naar Nederland, maar ik dan dit niet garanderen dus het is denkbaar dat je zelf met bus/trein/vliegtuig (of andere boot!) terug moet zien te komen.

Wie na deze 'health warning' nog steeds interesse heeft, kan mij een PB sturen. Geef daarin a.u.b. wat info over jezelf zoals leeftijd, zeilervaring en wat je verder relevant vindt.

Om jullie alvast lekker te maken hierbij een paar foto's van de tocht van vorig jaar.



Voor de start, in de buitenhaven van Lauwersoog.



Onderweg op de Noordzee met een lekkere bakstagwind.



Gezellig druk in Stavern.



Scandinavische scheren en sferen.


Misschien dat je nu denkt: leuk, maar ik weet niet zeker of ik wel zo'n lange tocht wil maken. Om je in de gelegenheid te stellen daar achter te komen ben ik van plan om in het voorjaar van 2012 ook een aantal 'kortere' tochten te gaan maken. Bijvoorbeeld retour Engeland of Helgoland, of langs de kust. CAMR-geïnteresseerden hebben natuurlijk voorrang, maar anderen zijn ook welkom. Deze voorjaarstochten zullen apart worden aangekondigd, dus je hoeft je hiervoor nu niet aan te melden.

Niels
Laatst bewerkt: 09 nov 2011 21:42 door Balance.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: CAMR 2012 09 nov 2011 21:44 #239209

En als je aankomt gaan ze allemaal klappen in de haven. :)
Moet je natuurlijk niet als eerste aankomen...
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Laatst bewerkt: 09 nov 2011 21:44 door Account op verzoek verwijderd 13.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: CAMR 2012 09 nov 2011 21:55 #239213

  • Balance
  • Balance's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 399
Moet je natuurlijk niet als eerste aankomen...
Geen zorgen, dat komt in orde. Ik denk dat ik vorig jaar ergens in de middenmoot zat, maar ik heb niet de moeite genomen om te kijken wat de stand precies was. Sterker nog, ik was op woensdag alweer doorgevaren naar Zweden en heb de prijsuitreiking niet afgewacht.

Ik had nog wel met diverse andere schippers gesproken bij aankomst. De meeste hadden wel een spinaker opgeblazen, sommige zelfs meerdere. Alles om maar vooral een snelle tijd neer te zetten. Dat is aan mij niet besteed. Ik had niet meer dan een doorgeschavielde schoot en voor de rest is alles heel gebleven. Dan maar een paar uurtjes later aankomen en dan, inderdaad, onder applaus de haven in.
Laatst bewerkt: 09 nov 2011 22:21 door Balance.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: CAMR 2012 09 nov 2011 22:15 #239215

  • Tusker
  • Tusker's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1400
Heel leuk en inspirerend dat je dit zo organiseert.
Veel plezier.

Groet,
Herman.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.113 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl