Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: Opstapper aangeboden Middellandse Zee

Opstapper aangeboden Middellandse Zee 27 jan 2008 15:21 #26019

  • kavos
  • kavos's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1
Hallo,

als enthousiaste zeiler op met name de friese meren en ijselmeer wil ik graag op het ruime water varen.

in '99 ben ik via de studentenzeilvereniging met het zeilen begonnen en zodoende het zeilen geleerd door het te doen. Ik beschik niet over diploma's maar mag stellen dat ik enthousiast ben en met name op het ruime sop wil leren van oa. navigatie.

Ik ben een relaxte zeiler. Genieten van zeilen staat bij mij voorop.

Voor het komende seizoen zoek ik een uitdaging op met name de middellandse zee; mooie wateren. Overige bestemmingen sta ik uiteraard voor open. Periode: april tot en met oktober voor een duur van 7-30 dagen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Opstapper aangeboden Middellandse Zee 19 apr 2008 11:58 #31169

  • JanV
  • JanV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1
Hallo Kavos,

Samen met mijn vriendin gaan we regelmatig zeilen; na 2 vakanties in Zuid-Frankrijk waarvan we telkens 1 week zeilden, hebben we voor onszelf uitgemaakt dat we nu elk jaar wel een vakantieweekje willen gaan zeilen. Slechts met ons tweetjes huren is vrij duur dus zoeken wij hiervoor 2 (tot 4) meezeilers; wij zoeken altijd eilandjes op zodat het landschap interessant blijft en niet al te lange trajecten moeten worden afgelegd.
Wellicht wordt het dit jaar zeilen ergens vanuit de buurt van Hyeres (Toulon) om over te steken naar Porquerolles/ Port Cros (via Google vind je over die eilandjes voldoende info). In ieder geval mogelijkheden genoeg om wat op te steken over navigatie gezien de grillige eilandvormen.

In de toekomst staat ook het eiland Elba - wellicht oversteken vanaf het Italiaanse vasteland - op het programma.

De opzet is vakantie koppelen aan zeilen, waarbij zeilen een middel is en geen doel, m.a.w. de trajecten duren maximaal 2 à 3 uur en we nemen ruim de tijd om de eilandjes te voet of per fiets te verkennen, doen eens zeilend een toertje rond of gaan voor anker om wat te zwemmen/ snorkelen. Soms wordt er 's nachts geankerd, soms gaan we een haven binnen, alles afhankelijk van de omstandigheden en van de wensen. Als we aanliggen doet iedereen waar hij zin in heeft.

Dit jaar zal de periode wellicht rond 15 augustus zijn of begin september (veel minder druk en nog fantastisch weer).

Ik ben zelf Vlaming met de nodige officiële brevetten (Yachtman, VHF-GMDSS certifikaat) en heb leren zeilen met kajuitjacht via de zeezeilschool in Nieuwpoort.

Als het je interesseert laat me dan gerust iets weten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.243 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl