Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 11:58 #1285933

 • seasaw
 • seasaw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7
Hallo allemaal!

Afgelopen jaar ging gelukkig niet ALLES mis, want tussen de lockdowns heb ik een zeilcursus in Duitsland kunnen volgen en ben daarmee mijn droom, uiteindelijk een eigen boot te kunnen besturen, een stukje dichterbij gekomen. :P

Wellicht gaan jullie lachen, want de cursus was voor het Bodenseeschifferpatent / SBF Binnen, op het mooie Bodenmeer. In ieder geval veel geleerd en gemerkt dat ik hiermee zeker verder wil gaan.
Verder ben ik mijn hele leven veel onderweg geweest met de kayak op meer en zee. Behalve meezeilen als passagier, heb ik nog geen ervaring met het zeezeilen.
Een van de dingen die mij het meest fascineren aan het zeilen is de mogelijkheid om alleen met de kracht van de wind en de stromen voort te bewegen, en dat je daardoor een bepaalde sensitiviteit ontwikkeld voor deze natuurkrachten. Daarom heb ik van de verplichte motorboot cursus het minst genoten. :laugh:

Ik ben aanvang 30, zit in Den Haag en zoek mogelijkheden om op te stappen en actief mee te zeilen bij dag-/weekendtoeren en eventueel langere tochten, om veel ervaring op te doen op kajuitboten en te leren van andere zeilers, ook de mechaniek, en hoe dingen te repareren. Ik ben best handig, pak dingen snel op, en ben mijn hele leven al enthousiast over boten en het reizen in en met de natuur.

(Wie spelfouten vind mag ze houden, het is niet mijn moedertaal ;))

Ben benieuwd, groeten!
Laatst bewerkt: 17 mei 2021 12:30 door seasaw.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 15:03 #1286019

 • Joop66
 • Joop66's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7864
Je taal is zuiverder van veel van de Hollanders hier. Dus wees gerust.

Aan je enthousiasme zal het ook niet liggen.

Welkom op dit forum!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 15:23 #1286027

 • ilCigno
 • ilCigno's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 17785
Beste Seasaw, leuk dat je het zeilen op gaat pakken, al concrete stappen gezet lees ik. Van opstappen leer je een heleboel, maar wees je bewust dat iedere zeiler vaak ook zo zijn of haar eigen methodes en stijl van zeilen heeft. Als je de kans hebt om op meerdere boten op te stappen zie je ook de verschillen en dus ook wat er misschien niet zo'n goede aanpak is.
Je bent van harte welkom om een keer mee te zeilen met de il Cigno, echter zolang nog niet iedereen gevaccineerd is moet dat nog even uitgesteld worden helaas. Hopelijk wordt er in zomer meer mogelijk. Ik stuur je in ieder geval wel even een PB.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 16:19 #1286047

Hoi hoi,

3 juli vertrek ik naar Noorwegen voor een maand, de inschrijvingen gaan traag op crewbay (zie voor meer info mijn advertentie daar) dus er is nog plek voor een dame met Bodensee licentie :-) Ik was een paar jaar terug daar in Friedrichshafen en ze vertikten om me daar een 27 voetertje te lenen omdat ik niet de juiste papieren had !

Begin Augustus staat retourtje Helgoland op de planning om de bilge te vullen met voldoende materiaal om de volgende lockdown of misschien wel zombie apocalypse te doorstaan.

Stuur gerust PB voor whatsapp info.

DR.
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 17:16 #1286077

 • seasaw
 • seasaw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7
Heel erg bedankt voor alle reacties tot nu toe!!

ilCigno: Daar heb je zeker gelijk, met de verschillende manieren van dingen doen. Ik neem mijn gezond verstand mee, en hoe meer ik leer en meekijk hoe beter! In de zomer/na de vaccins een keer meezeilen lijkt me erg fijn, laat ons graag contact houden. :)

digitalrubbish: Haha ja, ze zijn zeker streng daar op de Bodensee. :laugh: Friedrichshafen is toevallig erg in de buurt van waar ik mijn licentie heb gehaald.
Noorwegen, waanzinnig mooi! Ben je voor deze grotere tochten misschien ook van plan om wat kortere toeren te varen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 18:50 #1286141

 • Ixion
 • Ixion's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 58
Wellicht heb je hier ook iets aan:

toerzeilers.nl/display-bemanningsbanksub

Succes met de zoektocht!

Frank.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 17 mei 2021 20:43 #1286190

Den Haag, dan zou je eigenlijk ook eens moeten kijken of je met een wedstrijd boot mee mag bij de Jachtclub van Scheveningen. Leer je ook een hoop en veel jonge mensen daar.

Ik heb als 35-jarige erg staan te zoeken naar een leuke zeilclub voor nieuwe ervaringen. Ben uiteindelijk bij de PZV terecht gekomen waar je op kan stappen voor zeiltochten. Genosea is een vergelijkbare club.

Verder als vrouw zou ik wel een beetje opletten bij wat voor schipper je opstapt. Eenmaal op de boot kom je er niet zo makkelijk meer vanaf en zeilen trekt soms echt rare mensen aan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 18 mei 2021 14:19 #1286397

 • seasaw
 • seasaw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7
@Frank + Ketelbink: Deze kende ik nog niet, bedankt voor de tips!

Met de Jachtclub Scheveningen ben ik al in contact geweest en ook spontaan langsgegaan, helaas gebeurd er op dit moment nog niks wegens het virus. Wedstrijdzeilen lijkt me erg tof (ook al trekt me meer het reizen met de boot), alleen heb ik hen nog niks te bieden denk ik. Tenminste dacht ik dat zij misschien zeilers met meer ervaring zouden willen. Maar ik zal het nog eens aan hun vragen, wie weet!

Het is inderdaad even zoeken. Maar is het dus een goed idee om ook zonder eigen boot lid te zijn van een vereniging?
Laatst bewerkt: 18 mei 2021 21:42 door seasaw.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 18 mei 2021 17:16 #1286451

CZT is er ook, redelijk vergelijkbaar met PZV als zeilvereniging, maar dan meer op Amsterdam en naar boven gericht: www.czt.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 19 mei 2021 11:17 #1286680

 • seasaw
 • seasaw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7
Oh mijn antwoord is blijkbaar verdwenen! Hiermee:


@Ixion, Ketelbink, SaltyKiss: Deze kende ik nog niet, bedankt voor de tips! Hoe dichterbij hoe beter omdat ik zelf geen auto heb, Eindhoven is een stukje te ver voor mij denk ik.

Met de Jachtclub Scheveningen ben ik al in contact geweest en ook spontaan langsgegaan, helaas gebeurd er op dit moment nog niks wegens het virus.
Wedstrijdzeilen lijkt me erg tof (ook al trekt me meer het reizen met de boot), alleen krijg ik de indruk dat zij misschien zeilers met meer ervaring zouden willen, om een kans op winnen te hebben. Maar ik zal het nog eens aan hun vragen, wie weet!

Het is inderdaad even zoeken. Maar van jullie commentaren begrijp ik dat het dus een goed idee is om - ook zonder eigen boot - lid te zijn van een vereniging.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 19 mei 2021 11:43 #1286691

voor de corona tijd was er bij Helius in de wintermaanden altijd de winterwedstrijden. Zo via ZF me aangemeld bij Azuree. Geweldige tijd....jammer dat Corona het winterplezier in de war heeft geschopt....we wachten op betere tijden.

Bottom line,...ik ben geen echte wedstrijd zeiler maar door zomaar aan te monsteren bij een leuke fanatieke crew kan ik nu ook aardig meekomen en leer er veel ondanks dat ikzelf ook wel een zeiler ben en een eigen boot heb.
De Nereide van Azuree scoorde altijd behoorlijk.

Advies,...je inderdaad ook zonder boot je aanmelden bij boten die wedstrijden varen...geeft een bepaalde gezonde stress waardoor je in noodsituaties beter kan anticiperen op wat er gebeurd.
Je leerd in een gecontroleerde hectische omgeving omgaan met de elementen...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 19 mei 2021 11:49 #1286693

opstappen op een wedstrijdboot kan ik je aanraden. Je leert in een gezonde stress omgeving snel handelen, vaak ervaren zeilers om je heen.
Mede door de ervaren wedstrijd zeilers aan boord leer je makkelijker de grenzen verkennen van de elementen en materiaal.

Zelf ben ik geen echte wedstrijdzeiler maar een paar jaar geleden aangemonsterd op de Nereide van Azuree.....voor de winterwedstrijden.....veel kou ontberingen maar...veel geleerd en grenzen verlegd.
Kan nu vrij aardig in de fanatiek groep meedraaien.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 19 mei 2021 12:52 #1286710

seasaw schreef :

@Ixion, Ketelbink, SaltyKiss: Deze kende ik nog niet, bedankt voor de tips! Hoe dichterbij hoe beter omdat ik zelf geen auto heb, Eindhoven is een stukje te ver voor mij denk ik.

Gelukkig hoef je niet naar Eindhoven te gaan en ligt de PZV vloot door heel NL :)

Klopt dat het wedstrijdcircuit stil ligt dit jaar en afgelopen jaar. Ik hoop zelf volgend jaar mee te kunnen varen in Scheveningen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 20 mei 2021 17:08 #1287112

 • seasaw
 • seasaw's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 7
Advies,...je inderdaad ook zonder boot je aanmelden bij boten die wedstrijden varen...geeft een bepaalde gezonde stress waardoor je in noodsituaties beter kan anticiperen op wat er gebeurd.
Je leerd in een gecontroleerde hectische omgeving omgaan met de elementen...

Je maakt een hele goede punt, zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik zal weer contact opnemen met hen, wellicht is er een plekje voor mij nadat ik een beetje ervaring heb opgedaan op zee.

Gelukkig hoef je niet naar Eindhoven te gaan en ligt de PZV vloot door heel NL :)

Aha! Nu zag ik inderdaad al hun tochten, ook voor opstappers. Dank!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Beginnend zeilster zoekt opstapmogelijkheid 20 mei 2021 17:40 #1287118

De Optimaal schreef :
voor de corona tijd was er bij Helius in de wintermaanden altijd de winterwedstrijden. Zo via ZF me aangemeld bij Azuree. Geweldige tijd....jammer dat Corona het winterplezier in de war heeft geschopt....we wachten op betere tijden.

Bottom line,...ik ben geen echte wedstrijd zeiler maar door zomaar aan te monsteren bij een leuke fanatieke crew kan ik nu ook aardig meekomen en leer er veel ondanks dat ikzelf ook wel een zeiler ben en een eigen boot heb.
De Nereide van Azuree scoorde altijd behoorlijk.

Advies,...je inderdaad ook zonder boot je aanmelden bij boten die wedstrijden varen...geeft een bepaalde gezonde stress waardoor je in noodsituaties beter kan anticiperen op wat er gebeurd.
Je leerd in een gecontroleerde hectische omgeving omgaan met de elementen...

Mooi dat je het leuk vond Pim! Inderdaad ik kan je de verenigingen in Hellevoet aanraden. Zowel WVH als Helius. De laatste is wat meer op wedstrijden gericht, en er zijn ook zat andere vrouwen daar, die bemanning zijn of zelf schipper. Verder altijd gezellig in het clubhuis met koffie voor en bier na de wedstrijden. Komt na Corona zeker weer terug.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.290 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl