Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 31 @12:00AM
ZF Zomermeeting Zuid 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 11:37 #1396553

 • Koosje W
 • Koosje W's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4
Net aangekochte Jaguar 25 van rond 1980 in goede staat, moet van de Grevelingenmeer naar Amsterdam of Katwoude gevaren worden. Buitenom of via de staande mast route. In losse etappes of in één keer.
Ik heb zelf wel 10 jaar een kleiner kajuitzeilbootje gehad maar ex man was voornaamste verantwoordelijke aan boord, en in de tussentijd heb ik al 20 jaar nauwelijks meer gezeild.
Ik zou bij voorkeur buitenom gaan met één of twee ervaren zeezeilers aan boord en ben bereid daarvoor te betalen.
Datum nog niet gepland omdat weersvoorspelling zo wisselt en ik eerst maar even moet kijken wie wanneer beschikbaar zou zijn.
Er is een marifoon aan boord maar die is niet geregistreerd en ik heb nog geen marifoon certificaat.
Verdere specificaties:-
-hefkiel diepgang van 90 cm tot 140 cm
-stevig grootzeil
- genua en een stormfok
- raymarine st1000 stuurautomaat
- garmin striker dieptemeter+GPS
- toilet aan boord-
-inboard dieselmotor ca 9pk
- hefkiel
- 4 slaapplaatsen
- keukentje met stromend water en
-spiritus kooktoestel (2pits)-
-stallingstrailler voor winterstalling

Uiteraard wordt voor voeding en dranken gezorgd.
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 16:58 #1396633

Dag Koosje altijd leuk als er meer bootbezitters bijkomen. Zie toch wat leeuwen en beren op de weg als het gaat om het overvaren over zee. De route over zee vraagt erom dat je je zelf kun melden bij de haven autoriteit bij het passeren van de nieuwe waterweg en het invaren van de haven van Ijmuiden en dan is een niet gregisteerde marifoon op zijn minst niet handig. Dat feit kan aan de andere kant worden waargenomen. Bij de staande mast route volstaat het vaak op te luisteren naar het radioverkeer op de aangewezen kanalen zoals bij Dordrecht. Als vanaf Gouda min of meer in kolonne met meer schepen opvaart kunnen die de communicatie doen en op een deel van de route kun je ook met de telefoon contact maken.
Om over zee te varen is het ook goed om eerst wat ervaring te hebben met hoeveel zeil op welk moment te varen en moet je ook de verdere veiligheidsuitrusting op orde hebben. En je wilt ook zeker weten dat alles het blijft doen inclusief de diesel. Als je bent aangewezen op de weekends en het schip tussendoor in een haven wilt achterlaten dan is bijvoorbeeld Gouda heen erg veel betaalbaarder dan Scheveningen .
Als het is toegestaan om nog even op de huidige plek te blijven liggen en alvast aan de boot te wennen met een aantal weekend tochtjes is dat altijd aan te raden. Dan is de staande mastroute ook goed te zelf doen als je een minder evaren opstapper meeneemt voor het afmeren bij bruggen en sluizen op de route.
Ik mis in het rijtje van de uitrusting nog een goed werkende boordverlichting voor varen op de motor Die heb je in ieder geval nodig als je de staande mast route volgt en door Amsterdam vaart (net als een volgens sommige ZFers veel te duur vignet).

Zelf zie ik niet direct kans je daadwerkelijk te assisteren maar wellicht dat er hier ZF ers zijn met wat meer vrije tijd.
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 17:01 #1396634

Koosje W, zal je vraag even doorspelen naar iemand van ons zeilteam die ervaring heeft met het overbrengen van zeilboten voor en met de eigenaren. Hij komt ergens in juni weer aan in Nl met een boot, dus wellicht heeft hij tijd en zin , mvg tb
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 17:48 #1396653

 • JB-NL
 • JB-NL's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 3051
Hoi Koosje, heb je een pb gestuurd,
Groet
JB
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 19:19 #1396704

 • Koosje W
 • Koosje W's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4
Beste Herman, wat een ontzettend aardig en waardevol bericht van jou. Veel van de overwegingen die je me voorlegt had ik zelf ook al gemeendte moeten wegen. Maar niet alles dat jij zegt had ik goed genoeg uitgewerkt. Nu jij begint met jouw tekst om nieuwe zeilers te verwelkomen, meen ik dat te mogen interpreteren als aanmoediging je nog eens om raad te vragen wanneer ik reden heb te twijfelen aan te nemen besissingen op bepaalde momenten. Waarbij het veiligheidsaspect voor mij altijd bovenaan staat. En ik meen te mogen constateren dat jij bij jouw overwegingen ook alleerst dit aspect op de korrel neemt. Zo hoort het ook natuurlijk. Maar het advies in dergelijke zaken vertrouw je van de één toch net iets makkelijker dan van de ander. Met de thuisvaart van aankoopplek Herkingen, via Amsterdam waar ik woon, naar seizoensplaats cq thuishaven Katwoude moet ik niet teveel haast maken. Als het lukt om daar veilig, na een redelijk relaxte tocht aan te komen voor eind juni, dan ben ik al lang blij. Met de combi van goed advies en ervaren handen van weer anderen aan boord, komt het vast wel goed. Dank voor het welkom. Dat geeft alvast wat meer anker in deze voor mij nu te herontdekken wateren
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 03 juni 2022 20:41 #1396753

 • Koosje W
 • Koosje W's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4
Fijn als je dat wilt doen Theo. Wie weet? Klinkt best goed. Met een beetje mazzel naast supportive
reacties gaat het vast wel lukken
Discussie gesloten.

Ervaren opstappers gezocht Grevelingenm.-Amsterd 04 juni 2022 20:37 #1397042

 • Koosje W
 • Koosje W's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4
Beste JB. Ik schijn pas over anderhalve dag berichten te mogen versturen. Aangezien ik nieuw been in dit forum
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.104 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl