Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht zoeken naar of je aanbieden als opstapper kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld dat deze passen in de opstapper database!

Onderwerp: Opstappers aangeboden (beginnende zeilers)

Opstappers aangeboden (beginnende zeilers) 23 jan 2024 10:31 #1536605

  • Gert O
  • Gert O's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4
Hallo,

Wij zijn een sportief stel van 55-60 jaar (Gert & Moos) en hebben de ambitie om zelfstandig te leren zeilen met een kajuit zeilboot.
Onze zeil ervaring : ik (Gert) al zijn level lang sufer en daar is de afgelopen jaren een paar jaar zeilervaring aan toegevoegd in een Centaur open zeilboot(Lemmer). Daarnaast als bemanninfslid gevaren op het IJsselmeer op een ELAN360. Ik (Gert) bezit klein vaarbewijs (I & II) en basis marifoon. We hebben een aantal jaar een Spitsgatter 8m boot gehad waarmee we de op de Friese wateren, IJsselmeer en Wadden hebben gevaren. Die boot is verkocht en we willen leren zeezeilen. The real thing :)

We zijn sportief (fysiek - hardlopen, alpinisme, skitouren) en zijn wel gewend activiteiten waarbij het weer bepaald wat je wel en niet kan doen.....

We zouden het leuk vinden ales een ervaren schipper of echtpaar hun kennis wil doorgeven aan ons...

En dan zullen we tzt ook onze eigen zeilboot gaan aanschaffen...eerst maar eens zeiluren maken en ervaring opdoen. We wonen in Nieuw-Vennep. Idealiter gaat het in eerste instantie om weekenden maar een aanbod voor een week is ook prima in te passen (als vakantie).
Zeiler in wording... ;-). 35+ jaar surfer. Open zeilboot zeil ervaring. Klein vaarbewijs (1+II) + basis certificaat marifoon. Ervaring als crew lid op ELAN360 (vaargebied binnenwateren zoals IJsselmeer). Eigen boot (spitsgatter 8m) gehad maar nu verkocht vanwege de ambitie om zeezeiler te worden
Laatst bewerkt: 23 jan 2024 12:07 door Gert O. Reden: kleine tekst aanpassing
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Opstappers aangeboden (beginnende zeilers) 25 jan 2024 13:27 #1536988

  • bobuma
  • bobuma's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Beste Gert,

Ik heb mijn Spirit 28 hier aan de Dokkumer Ee voor de deur liggen. Scherp zeiljacht uit 1972. Ik ben er mee langs de Oost Friese eilanden geweest tot aan Denemarken en naar oost-Duitsland. Ik voer singlehanded.
Ik wil deze zomer wel wat verder én ik vind het leuk om mensen wat te leren.

Let's talk :-)

vr gr Bo Buma
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Opstappers aangeboden (beginnende zeilers) 29 jan 2024 18:31 #1537989

Hallo Gert,
Elk jaar zoek ik opstappers op mijn zeilreizen. Mijn boot is een stoere aluminium Koopmans 34 met hefkiel, ligt aan huis. De reizen gingen van Portugal, VK, Oostzee, tot Lofoten en Ijsland (2023). Meest solo, maar dus met hier en daar een opstapper, vooral voor de meerdaagse oversteken. Ik deel graag mijn zee-ervaring. Als het wat lijkt, stuur dan een PB. Groet, Wim.
Willem
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.224 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl