Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Invader 22

Invader 22 02 aug 2021 11:46 #1310703

Goedemiddag iedereen!


Onlangs ben ik begonnen met het opknappen van een invader 22. Dit is de eerst keer dat ik ben begonnen met een project zoals dit, na veel poetswerk komt nu het echte werk! Hierbij loop ik tegen een aantal dingen aan waarvan ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Het eerste waar ik mee bezig wil is het vervangen en opknappen van het hout werk. Ik heb geprobeerd om online al veel informatie te verzamelen maar loop toch nog tegen een aantal dingen aan.
Ik hoop dat er iemand is die weet wat voor soorten hout er zijn gebruikt op deze boot of de houtsoorten herkent.

Foto 1 en 2 zou ik graag de schuiflat willen vervangen maar heb geen idee wat voor materiaal het is of wat ik hiervoor het beste kan gebruiken.

Bij foto 3 is volgens mij teakhout(?) zou ik graag de vergrijzing er weer uit willen hebben en daarna willen beitsen en lakken of in de olie zetten?

De foto(4) van de houten stootrand heeft zoals ik het zie een donkere laklaag opgezeten, mij lijkt het persoonlijk het mooiste om deze te schuren, beitsen en dan een blanke jacht/bootlak erop om deze te beschermen. Dit mete de gedachte erachter dat zo de structuur van het hout weer zichtbaar wordt.


Graag hoor ik jullie ideeën en adviezen over het bovenstaande, alvast bedankt!







Laatst bewerkt: 02 aug 2021 12:21 door El-maestrii.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.224 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl