Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za aug 27 @12:00AM
ZF Zomermeeting 2022
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
De mogelijkheden om zelf te knutselen/ontwikkelen met de nieuwste generatie mini-PC's is eindeloos. Omdat er diverse fraaie initiatieven lopen die best wat eigen plek behoeven, bundelen we onze kennis in deze categorie.

Onderwerp: Simrad AP28 controller verzopen :-(

Simrad AP28 controller verzopen :-( 17 apr 2021 17:35 #1274601

Na de hagelbui van een paar dagen terug bleek mijn AP28 autopilot controller van Simrad verzopen. IP68 my ass (letterlijk want ik ben er door de ongelukkige plaatsing door Hanse er al een paar keer met mijn poep gaan opzitten en heb mijn voet er ook al wel eens op gezet) Ik denk dat hierdoor de verlijming rondom het LCD schermpje gelost is. De hagel was de doodsteek...

Ik heb er wat gaatjes ingeboord om het water er alvast uit te laten en het ding wat gedroogd maar is ondertussen zo dood als een pier, nadat hij eerder een paar keer trachtte de boot de vernieling in te sturen.

Ik kan de AC-12 autopilot computer wel vanaf de Zeus bedienen, maar die staat binnen en die domme Simrad klojos hebben besloten om "vanwege veiligheidsredenen" de autopilot niet bedienbaar te maken op wifi. Het omgekeerde is waar, ik had al veel zever kunnen voorkomen was de autopilot WEL bedienbaar geweest vanaf de GSM.

Enfin, hij is kapot, kan hem mogelijk thuis wel reanimeren (simrad kastjes openen is een hel en schema's zijn onbestaande) maar ik ga sowieso voor een backup gaan. Nu kost de antieke AP28 het dubbele van de nieuwe AP44. Dat Triton B&G ding lijkt me niks.

Afgezien van wat connector shit en het boren van een vierkant gat (zucht) dus een AP44 erin, tenzij de heren hier nog andere ideetjes zouden hebben. Ik zag diagonaal iets van een ESP32 AP controller. Iemand ervaringen/aanbevelingen?

DR
Chilling in a Hanse 350 in Ostend ready to escape Europe after an imminent nuclear attack...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Simrad AP28 controller verzopen :-( 21 apr 2021 23:51 #1276223

  • WaltB
  • WaltB's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1475
Ik kwam deze vraag van een paar dagen terug nog tegen.

Als je de Zeus voor AP control binnen in de kajuit hebt, dan heb je voor bediening buiten alleen een OP10 nodig. Je hebt er geen Triton bij nodig, zoals soms gesuggereerd wordt.

The miracle is not to fly in the air, or to walk on the water, but to walk on the earth.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.234 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl