Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Project Varen doe je samen!

Project Varen doe je samen! 18 feb 2010 12:41 #115457

  • YAMAHOELA
  • YAMAHOELA's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1243
Beste mensen,

Varen doe je samen! is een project met als doel de verkeersveiligheid op het water te vergroten en dan vooral op plaatsen waar beroeps- en recreatievaart soms letterlijk in ekaars vaarwater zit. Het is op zich best veilig op het water, maar aangezien het steeds drukker wordt blijft voorlichting nodig.

Voorlichting gebeurt onder andere via de informatieve website www.varendoejesamen.nl en door zogenaamde Knooppuntenboekjes. In deze gratis boekjes worden meer dan 100 mogelijk gevaarlijke locaties beschreven. Deze boekjes zijn een handig hulpmiddel en een bron van informatie. Let op: De kaarten in de boekjes zijn gemaakt als aanvulling op waterkaarten van de ANWB en Hydrografische Dienst en de Vaaratlas en zijn dus niet geschikt voor navigatiedoeleinden. Zorg dus altijd voor een recente waterkaart en Wateralmanak aan boord.

Afgelopen week waren de geactualiseerde boekjes voor het eerst verkrijgbaar tijdens Boot Holland 2010 op de stand van het Friese Merenproject. De gratis Knooppuntenboekejs liggen nu ook bij ruim 20 watersportwinkels verspreid over heel Nederland. Kijk voor een overzicht op www.varendoejesamen.nl

Begin maart heeft Varen doe je samen! een eigen stand op de Hiswa (standnummer 04.332). Ook daar zijn de tien geactualiseerde Knooppuntenboekjes op de stand van het Friese Merenproject gratis beschikbaar.

De oplage van de boekjes is beperkt en op is op. De boekjes zijn echter ook van de website als pdf te downloaden. U kunt de boekjes die u download, het beste opslaan op een usb-stick of een cd. Als u besluit zelf te printen, adviseren wij u dat 'zwart / wit' te doen.

Varen doe je samen! is een initiatief van Rijkswaterstaat, alle provincies, drie havenbedrijven, Hiswa Vereniging, Watersportverbond, ANWB, Schuttevaer en SRN en loopt tot en met 2014.

Goede en veilige vaart!

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
W. www.varendoejesamen.nl

Varen doe je samen! heeft ook een groep op LinkedIn.com !



Foto: Peter Meeusen
Laatst bewerkt: 18 feb 2010 12:47 door YAMAHOELA.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.111 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl