Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Verzekering

Verzekering 12 okt 2011 09:24 #230903

Er word een hoop geschreven over de verzekering, meestal in het negatieve over de bestaande maatschappijen, nu ook weer in het topic "gas veiligheid aan boord". Overal hoor en lees je doem verhalen over verzekeringsmaatschappijen die niet uitkeren en proberen om overal onderuit te komen.

Zelf heb ik gelukkig de verzekering nog nooit nodig gehad, wel ben ik een aantal keer aan boord geweest dat er een incident plaatsgevonden heeft en dat de verzekering werd ingeschakeld om het financiele gedeelte op te lossen. Altijd is dat zeer correct en netjes afgehandeld. Ook de gevallen die ik in mijn nabije vriendenkring heb gezien zijn allemaal netjes opgelost behalve 1, maar in mijn ogen heeft de verzekering daar volledig gelijk omdat de persoon in kwestie de afgelopen 10 jaar niet meer voor zijn boot gezorgt heeft. Deze persoon schreeuwt nu wel het hardste van alle daken dat de verzekering een oplichtersbedrijf is.

Wat zijn jullie ervaringen, hebben jullie de verzekering nodig gehad in de afgelopen jaren? Zo ja, werd dat een beetje netjes afgehandeld?
Ik ben erg benieuwd, maar kan zo niet ergens vinden wat de eigenlijke klanten er nu van denken.
Erik de Jong (Team Zeilersforum.nl)
Laatst bewerkt: 12 okt 2011 09:25 door Erikdejong.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 09:27 #230906

  • Capolavoro
  • Capolavoro's Profielfoto
verzekering niet nodig gehad voor de boot (al 50 jaar niet...)
maar wel voor:
- camera overreden met eigen auto op de parkeerplaats
- waterschade (lekkage in huis) van 6 jaar geleden toch geclaimed
- autoschade van mijn vrouw

in alle gevallen meer dan keurig afgehandeld. Zelfs de hele oude lekkage die we pas claimden toen we 6 jaar later toch gingen schilderen is keurig vergoed. Verzekeraar in alle gevallen abnamro.

groet
t
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 09:31 #230912

Ik heb laatst mijn iPhone laten vallen :blink: . Maar reparatie werd ook door de inboedel vergoed. ZLM verzekering. Op de boot heb ik Oranje verzekeringen, omdat die bij totaal verlies gegarandeerd het verzekerde bedrag uitkeren en niet de vaak maar gedeeltelijke dagwaarde. Gelukkig nooit nodig gehad, maar ik heb wel 2 gratis kaartjes gekregen voor de klassieke schepen beurs, dus ik ben dik tevree :laugh: !
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 09:34 #230916

Ik ben een keer beroofd in Costa Rica. De doorlopende reisverzekering van ABN AMRO keerde van alle spullen de vervangingswaarde uit en niet de dagwaarde. Uiteindelijk kreeg ik daardoor rond de 1400 euro ipv. de door mij zelf geschatte 800 euro. Voor sommige spullen had ik niet eens de bonnetjes nodig maar volstond een foto.
Ze hielpen mij erg goed en ik hoefde niet achter hen aan maar zij zaten achter mij aan.
Laatst bewerkt: 12 okt 2011 09:34 door waverider82.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 09:39 #230921

  • Beauty
  • Beauty's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6950
Ik ga ervan uit dat het om de watersport verzekering gaat en niet alles meer. Die hebben wij 2 keer nodig gehad. 1 keer verloren schroefblad van een klapschroef en 1 keer een aanvaring in een clubwedstrijd.

2 keer is de schade uitbetaald waarbij ik ervan overtuigd ben dat mijn voorkennis van de materie geholpen heeft. Heb geen wetenschap hoe het zou zijn afgehandeld als ik geen kennis van zaken gehad zou hebben.

En nu maar wachten op die honderden andere positieve reacties. Die zijn er namelijk veel meer dan de negatieve, gelukkig maar want de hele economie draait voor een grootdeel op verzekeringen.

Gr Michel
Laatst bewerkt: 12 okt 2011 09:40 door Beauty.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 10:00 #230930

Beauty schreef :
En nu maar wachten op die honderden andere positieve reacties. Die zijn er namelijk veel meer dan de negatieve.
Dat was ook mijn vermoeden, maar in vele topics, ook hier op het forum lees je zo vaak dat je heel erg je best moet doen en dat de verzekering niet uit gaat keren en dat de verz. altijd alles zal doen om er onderuit te komen etc. etc. volgens mij is dat allemaal ongelovelijk overdreven, de paar reacties hierboven geven tot zover een 100% positieve feedback :) en dat bevestigd ook wat ik zo om me heen gezien heb. inclusief een geval waarvan ik achter mijn oren krabte dat de verzekering daar uberhaubt iets voor uitkeerde.
Erik de Jong (Team Zeilersforum.nl)
Laatst bewerkt: 12 okt 2011 10:02 door Erikdejong.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Verzekering 12 okt 2011 10:02 #230931

Ik weet wel dat bijvoorbeeld Nationale Nederlanden niet de meest gunstige policy heeft als het om uitkeren gaat. Voorzover ik weet bieden die echter geen watersport verzekering aan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.232 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl