Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Proviand

Proviand 18 juli 2012 18:24 #302516

  • HKramer
  • HKramer's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3
Ik ben op zoek naar proviand lijsten voor de oversteek van de Canarische eilanden naar Suriname.
Ofwel grootheden per dag per persoon waar je vanuit moet gaan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 03:02 #302553

  • ats
  • ats's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 75
Heb die oversteek nooit gemaakt, maar wat ik weet.
Blikvoer is lang houdbaar, en in nederland van goede kwaliteit en prijs. Schijnt onderweg heel wat minder te zijn.
Verder zou ik gewoon maaltijden gaan samenstellen per dag, en zo inkopen, naast een basisvoorraad zoals pasta en rijst.
Brood zelf bakken kan, maar varianten zoals roggebrood zijn lang houdbaar. Brinta ook eengoede vervanger, ook als weer erg slecht is, toch warm voedsel met vezels.
Bedenk ook welke verpakkingen je neemt, qua ruimte en vochtbestendigheid. In buitenland gekochte blikken etiketten afhalen en met stift schrijven op blik ivm ongewenste insecten. MaK ook een lijst waar je wat stopt.
Dit is wat ik weet, maar zullen.zeker aanvullingen zijn
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 03:46 #302566

ats schreef :
...In buitenland gekochte blikken etiketten afhalen en met stift schrijven op blik ivm ongewenste insecten...
Lezen die insecten geen Nederlands? :laugh:

Wat bedoel je?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 03:56 #302568

Free Bird schreef :
ats schreef :
...In buitenland gekochte blikken etiketten afhalen en met stift schrijven op blik ivm ongewenste insecten...
Lezen die insecten geen Nederlands? :laugh:

Wat bedoel je?

de kleine kruipende insekten houden van papier en papierlijm,in de grote supermarkten met airco blijven de eitjes ei en op je warme boot heb je een explosie van kakkerlaken
daarom al het papier verwijderen
wij hadden bijna alles in plastic jerrycans(rijst,meel,pasta,enz)
je hebt ook geen verpakkingsrommel meer aan boord,want dat laat je in de havencontainer
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 05:32 #302602

Een andere , niet minder belangrijke reden om etiketten te verwijderen en met viltstift de inhoud erop te schrijven is het feit dat die etiketten na een tijdje losweken door condens ( of erger).
En zonder etiketten wordt het anders een gokspelletje.
Ik heb ook altijd begrepen dat je al het fruit dat je meeneemt vóór het aan boord komt heel goed moiet afwassen om insekten buitenbord te houden.
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 14:47 #302697

  • Guia IV
  • Guia IV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1298
Je kan ook lege blikken bij de slager halen en dan je eigen prakkie in grote hoeveelheden klaarmaken en in laten blikken bij de slager. Ik heb wel wat lijsten en andere info. Als je me een PB stuurt dan kan ik je die wel even mailen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 15:15 #302707

Guia IV schreef :
Ik heb wel wat lijsten en andere info. Als je me een PB stuurt dan kan ik je die wel even mailen.

Het zou fijner zijn als je dit op het forum deeldt
Alweer 5 jaar en 10 mmaanden lid, de Rev is een gepasseerd station, daarom heb ik Faran gevraagd om mijn eigennaam als scherm naam te gebruiken.
Rob Bosman was dus Rev.
SV Second Chance de bouw van onze eigen hout epoxy catamaran, 12 m x 6m
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 15:20 #302708

Guia IV schreef :
Je kan ook lege blikken bij de slager halen en dan je eigen prakkie in grote hoeveelheden klaarmaken en in laten blikken bij de slager. Ik heb wel wat lijsten en andere info. Als je me een PB stuurt dan kan ik je die wel even mailen.

wat dacht je van inmaken met de snelkookpan
www.sy-gabber.nl/gabber/combui...kken/main_wekken.htm
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 15:28 #302713

  • Guia IV
  • Guia IV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1298
Een aantal zijn pdf files vanuit boeken en tijdschriften, ik weet niet he dat zit met copyright. En een aantal is geplukt van vertrekkers sites. Maakt mij op zich niet zo veel uit, maar kan me voorstellen dat iemand die een lijst samenstelt deze niet zomaar terug verwacht op een veel bezocht forum. Misschien even laten toetsen door een moderator? Maar goed, ik kan ze altijd even mailen als iemand belangstelling heeft.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 19 juli 2012 15:35 #302714

wat veel lekkerder is dan al dat ingemaakte spul is vers. veel "harde " groenten zijn lang houdbaar, vooral op een beetje koele plek en in het donker. (dus zonder koelkast) dan zoeken naar veel gedroogde groenten en sauzen. ( een grootverpakking tomaten soep in kleine porties verdelen is prima voor een snelle spagettie of macaroni)

verder veel vis in blik, tonijn makareel enz.vlees in blik vind ik altijd tegen vallen en die voor gebakken kip is alleen maar bruikbaar als aas. ik vind de meeste groenten in blik niet echt lekker ( ik zeg het netjes) maar kool, wortels, (snij) boontjes, ook paprika en nog wat van die dingen zijn lang houdbaar.

maagvulling, aardappel puree in poeder in verschillende smaken.
pannekoeken varieren met diverse kruiden (nasi kruiden of zo) heb je zwarte bananen , gebruik die dan ipv eieren in pannekoeken.
eiren vers voor de eerste week, dan overgaan op poeder ( vraag bij de banket bakker) als je erg rustig vaart gaan eieren langer mee, maar als het geel de schaal raakt is het afgelopen.

en natuurlijk een sleeplijn om vis te vangen, hmmm bonitos (kleine tonijn) blijven met zout erover ook zomaar twee dagen rauw goed.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Proviand 22 juli 2012 17:01 #303430

  • HKramer
  • HKramer's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3
Adger,

Dank voor je reactie.
Ik zoub graag jouw lijsten en andere info ontvangen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mvg
Henk
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.255 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl