Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Barbecue's aan boord

Barbecue's aan boord 06 juli 2017 20:44 #850010

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17716
Na tijdens de afgelopen zomermeetings diverse malen het gemak van een Cobb te hebben aanschouwd, heb ik er nu zelf eentje gekocht.

Door een inpakfoutje bij GeorgeKniest kreeg ik in eerste instantie de verkeerde toegezonden, de gemoffelde i.p.v. de RVS versie. Dat werd na een mailtje heel snel opgelost, er werd direct een andere toegezonden. Als bonus zat daar ook nog een Cobb wijnkoeler bij, wat mij betreft een pluim waard.

Omdat wij een prima koelbox aan boord hebben zie ik ons de wijnkoeler niet direct gebruiken, dus die verloot ik bij deze. Als je belangstelling hebt, PB mij even vóór aanstaande zondag 00:00h De forumnamen haal ik door de randomizer en wie er bovenaan staat krijgt de koeler helemaal gratis thuis gezonden. Met dank aan Kniest uiteraard.
De loting is inmiddels gesloten

Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Laatst bewerkt: 11 juli 2017 16:00 door ilCigno.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 06 juli 2017 20:56 #850019

  • Tusker
  • Tusker's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1399
Die cobb is een fijn ding Timo.Je kan er prima , heerlijke gerechten mee maken.Bovendien veilig te gebruiken aan boord.
Wat wel een item is , is het schoonmaken van het ding na gebruik.Al het vet druipt naar de opvangschaal en heeft de neiging zich daar nog al aan te hechten . Veel schuren en lastig schoon te krijgen .
Cobb heeft nu een aluminium binnenschaal ontworpen die het vet opvangt en die je na gebruik weg kunt gooien .Verhoogt het plezier van de Cobb aanmerkelijk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 06 juli 2017 21:11 #850024

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17716
Dat had ik eerder al ergens gelezen op dit forum. Ik ga het eerst eens proberen met gewone aluminiumfolie, als dat niet werkt komen de alu bakjes in aanmerking.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 06:53 #850100

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12403
Antifauling met teflon in de opvangbak aanbrengen, Timo?? :P
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 07:03 #850105

Tusker schreef :
Die cobb is een fijn ding Timo.Je kan er prima , heerlijke gerechten mee maken.Bovendien veilig te gebruiken aan boord.
Wat wel een item is , is het schoonmaken van het ding na gebruik.Al het vet druipt naar de opvangschaal en heeft de neiging zich daar nog al aan te hechten . Veel schuren en lastig schoon te krijgen .
Cobb heeft nu een aluminium binnenschaal ontworpen die het vet opvangt en die je na gebruik weg kunt gooien .Verhoogt het plezier van de Cobb aanmerkelijk.

Wij gebruiken een cobb al jaren. Na het schoonmaken invetten met wat olijfolie helpt al.
Voor het schoonmaken gebruiken wij dasty. Werkt als een dolle.

@ il signo: koop er een rooster bij. Een kippetje erop en een uur onder de deksel houden. Je staat verbaasd hoe mals de kip is. Alle variaties zijn goed, een kip naturel maar ook met kerrie en chili ingesmeerd lekker veel gekneusde knoflook teentjes in de ring bij het vocht. Mjammie.......
Laatst bewerkt: 07 juli 2017 14:40 door SkipperC34. Reden: Taalfouten eruit
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 11:31 #850251

  • omega
  • omega's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2259
We gebruiken de Cobb nu ook al een tijdje met veel plezier.
De bijleverde bakplaat loopt een beetje bol waardoor het vlees soms naar de zijkant wegschuift. Daarom de vlakke bakplaat gekocht. Gaat nu een stuk beter.
We vonden hem ook wat te heet en daarom zaag ik nu de cobbelstone doormidden. Temperatuur is nu wat lager en het vlees verbrand veel minder snel.

Grt Hans
Jouet Sheriff "TinTin"
www.virtualware.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 13:09 #850280

  • Palomine
  • Palomine's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6051
SkipperC34 schreef :
Voor het schoonmaken gebruiken wij dasty. Werkt als en dolle.

Inderdaad zeg, zojuist geprobeerd en dat gaat fijn! HG ovenreiniger wil ook wel, maar met Dasty gaat het een stuk sneller.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 14:12 #850307

Vergeet niet om in de vetvangkom een glaasje water te kieperen. Blijft vlees mooi mals en koekt vet niet aan. Scheelt veel met schoonmaken
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 14:43 #850327

alweereengijp schreef :
Vergeet niet om in de vetvangkom een glaasje water te kieperen. Blijft vlees mooi mals en koekt vet niet aan. Scheelt veel met schoonmaken

Of een blikje bier. Wijn kan ook, afhankelijk wat je gaat bereiden.
Wij doen zelfs groente of krieltjes in de ring.

Smaakt prima bij het gegaarde vlees.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 14:58 #850334

  • Sprokkie
  • Sprokkie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3283
SkipperC34 schreef :
Tusker schreef :
Die cobb is een fijn ding Timo.Je kan er prima , heerlijke gerechten mee maken.Bovendien veilig te gebruiken aan boord.
Wat wel een item is , is het schoonmaken van het ding na gebruik.Al het vet druipt naar de opvangschaal en heeft de neiging zich daar nog al aan te hechten . Veel schuren en lastig schoon te krijgen .
Cobb heeft nu een aluminium binnenschaal ontworpen die het vet opvangt en die je na gebruik weg kunt gooien .Verhoogt het plezier van de Cobb aanmerkelijk.

Wij gebruiken een cobb al jaren. Na het schoonmaken invetten met wat olijfolie helpt al.
Voor het schoonmaken gebruiken wij dasty. Werkt als een dolle.


welke dasty gebruikt je ?
Was laatst in de winkel om dasty te kopen, direct last van keuzestress zoveel verschillende dasty.
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 20:04 #850406

  • Waterman
  • Waterman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1701
ilCigno schreef :
...

Omdat wij een prima koelbox aan boord hebben zie ik ons de wijnkoeler niet direct gebruiken, dus die verloot ik bij deze. Als je belangstelling hebt, PB mij even vóór aanstaande zondag 00:00h De forumnamen haal ik door de randomizer en wie er bovenaan staat krijgt de koeler helemaal gratis thuis gezonden. Met dank aan Kniest uiteraard.

Die wijnkoeler is van harte welkom op mijn koelboxloze 17 voeter!
Zeilen: alle stress waait uit mijn hoofd 8-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 20:22 #850411

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17716
Even een PB sturen en je dingt mee. De kans dat je wint is groot, want er zijn nog maar twee gegadigden tot nu toe!
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 20:53 #850424

Kunnen we de cobb ervaringen niet in een separaat topic plaatsen? Het lijkt wel een bbq forum hier
Elk jaar een andere boot houdt je scherp
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 22:54 #850448

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17716
Goed idee Bertilbeumer, bij deze
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 07 juli 2017 23:22 #850450

  • tafkaf
  • tafkaf's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 437
Een non cobb antwoord dan, gebruik zelf een barbecook tafelbbq, ijzeren frame in een stenenschaal met water. Als kooltjes de waterpijp bamboe variant rookt veel minder en is dus prettiger.
Leader of the universe..!
Semper in faecibus sumus, sole profundum variat
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 03:51 #850453

  • Sloe Gin
  • Sloe Gin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10123
De uitvinders van de Cobb hebben deze doorontwikkeld en is nu te koop als de SAFire cooker.

De vetopvangring is een stuk breder en is iets verder verwijderd van de hittebron.
Hierdoor bakt deze ook minder snel aan bij juist gebruik. (RTFM)

Ik spuit de SAFire cooker na gebruik in met Dasty en na 5 minuten afwassen met water en hij is nagenoeg schoon. Daarna nog even met de reguliere afwas en hij is weer klaar voor gebruik.
De bijgeleverde "cobblestones" zijn nog iets goedkoper dan de originele Cobb ook.
May sauce be upon you.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re:Barbecue's aan boord 08 juli 2017 05:15 #850456

omega schreef :
We gebruiken de Cobb nu ook al een tijdje met veel plezier.
De bijleverde bakplaat loopt een beetje bol waardoor het vlees soms naar de zijkant wegschuift. Daarom de vlakke bakplaat gekocht. Gaat nu een stuk beter.
We vonden hem ook wat te heet en daarom zaag ik nu de cobbelstone doormidden. Temperatuur is nu wat lager en het vlees verbrand veel minder snel.

Grt Hans

Interessant , ik lees dit met veel verbazing. Ik gebruik de cobb eigenlijk nog maar weinig om de reden dat ik hem nooit heet genoeg krijg. als ik er een cobbleatone in die en dan briquetten er nog bovenop dan gaat het wel, maar zou er nog steeds geen steak op maken, maar alleen met dr stone wordt het vlees meer gekookt dan geroosterd.
Rara hoe kan dit en wat doe ik verkeerd?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 06:52 #850473

  • H2O
  • H2O's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1299
Bij onze Cobb geen probleem met temperatuur (niet te hoog en niet te laag). Wel hebben we af en toe problemen gehad met het aansteken van de Cobblestones (die krengen wilden gewoon niet branden). We gebruiken nu een paar (spriritus) aanmaakblokjes onder de Cobblestone en sindsdien geen enkel probleem meer gehad. Als ze eenmaal gaan dan gaan ze ook, en blijven een paar uur heet. Een paar briketten werkt trouwens ook maar wij vinden Cobblestones praktischer.

We hebben trouwens ook een vlakke grillplaat aangeschaft en dat werkt net wat beter dan de standaard plaat.

Verder wel rekening houden met vetspetters rondom de Cobb. Met onze oude kuipbanken was dat nooit een probleem, maar sinds we nieuwe teak banken hebben wil de schipperse de Cobb alleen nog maar op het voordek :huh:

Jeroen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 07:39 #850486

  • EelskeM
  • EelskeM's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 774
De Cobb steek je heel gemakkelijk aan met zoiets Richt het straalvlammetje in het middelste gaatje van de cobblestone. Na 2 a 3 seconden wordt het daar een sukje gloeiend grijs en je Cobb is aan.
Overigens dank voor de Dasty tip.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 08:58 #850517

  • omega
  • omega's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2259
Denk dat ik het raadsel van de verschillende temperaturen heb opgelost ;)
Je kunt de Cobb in 2 uitvoeringen krijgen; De Cobb Compact en de gewone uitvoering.
Verschil zit hem in de hoogte van het onderstuk.

Wij hebben beide uitvoeringen en gebruiken alleen de Compact.
Bij de Compact zit de cobblestone ongeveer 3 cm dichter bij de bakplaat dan bij de gewone modellen, zie foto.
Logisch dat de bakplaat dan ook heter wordt.

Grt Hans


Jouet Sheriff "TinTin"
www.virtualware.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 09:10 #850520

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1993
gebruik hem al jaren, thuis en op de boot. Wat de temperatuur betreft, met sommige goedkope briketten word hij gewoon niet echt heet. Ook erg belangrijk, de luchtgaatjes onder in de binnenschaal, die moeten echt goed schoon en open zijn. Als dat een beetje dichtzit met as, word hij niet goed heet. Sterker nog, als dat helemaal dicht zit wordt de cobb ook aan de onderkant heet. Hij heeft een flinke luchtstroom via al die gaatjes nodig om aan de onderkant koel te blijven.
Sommige cobble stones willen inderdaad moeilijk branden, ik leg er ook altijd even een aanmaakblokje onder. De standaard meegeleverde bakplaat is niet echt geweldig, ik heb al vrij snel deze besteld; www.mijncobb.nl/accessoires/cobb-grillplaat/ bakt een stuk beter. De wok is ook leuk.
Brood bakken gaat ook heel goed :)



Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een Grote reis in 2024!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 09:17 #850524

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1993
omega schreef :
Denk dat ik het raadsel van de verschillende temperaturen heb opgelost ;)
Je kunt de Cobb in 2 uitvoeringen krijgen; De Cobb Compact en de gewone uitvoering.
Verschil zit hem in de hoogte van het onderstuk.

Wij hebben beide uitvoeringen en gebruiken alleen de Compact.
Bij de Compact zit de cobblestone ongeveer 3 cm dichter bij de bakplaat dan bij de gewone modellen, zie foto.
Logisch dat de bakplaat dan ook heter wordt.

Grt Hans



Ik heb de rechter schaal, maar bij mij is hij iets ronder aan de onderkant. Geen problemen met de temperatuur, hij wordt loeiheet.

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een Grote reis in 2024!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 11:45 #850554

  • Calidris
  • Calidris's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 27148
De Cobb is 1 van de beste aankopen die we, m.b.t. de keuken, ooit gedaan hebben. Dit zowel aan boord als thuis!

- Super veilig.
- Geen rook hinder voor de buren, alleejn 1e minuut, daarna niet meer
- Geen stank
- Compact en klein en schoon op te bergen
- neemt weinig ruimte in tijdens gebruik
- geen ritueel vleesverbanden met koolstof krokant laagje

De Anti tank mijnen waar je op stookt kan je ook prima in 2 stukken zagen voor slechts 2 personenen.
ZF informatie kanaal Telegram: t.me/zeilersforum
Laatst bewerkt: 08 juli 2017 11:47 door Calidris.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 12:28 #850562

  • Palomine
  • Palomine's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6051
Sprokkie schreef :
welke dasty gebruikt je ?
Was laatst in de winkel om dasty te kopen, direct last van keuzestress zoveel verschillende dasty.

De "standaard" gele ontvetter.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Barbecue's aan boord 08 juli 2017 12:56 #850565

  • HPV
  • HPV's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 6046
Gewoon een brillo pad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.332 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl