Erikdejong schreef :
WADnWIND schreef :
Erikdejong schreef :
En wat doe je dan met het radioactieve afval? Of heb je er geen moeite mee dat je de komende 1000 generaties met een probleem opscheept?
Met die 3m3 afval per jaar per centrale?
8 centrales nodig, ongeveer 1000 jaar op moeten Bergen, dat maakt met het huidige verbruik al voor 24.000 kuub in dit kleine pest landje.
Wat denk je van de vele km3 aan afval van oude windmolens, windmolen bladen, centrales, oude bootjes, auto's, banden, plastic, etc.
We zijn prima in staat om dat voldoende veilig op te bergen.
Alles van wat je opnoemt is inmiddels recyclebaar en kan dus weer wat anders van gemaakt worden. Ik ben toch wel benieuwd of ze radiactief afval ooit eens kunnen gaan recyclen? Ook enig idee hoeveel lood en beton je nodig hebt om dat afval veilig op te bergen en wat voor problemen dat geeft?
Als je er vanuit gaat dat die centrales 1000 jaar mee moeten wel. We zijn nog niet in staat om betere oplossingen te vinden. Een keer slagen we met kernfusie centrales, alleen is dat nog niet morgen.
Omdat "minderen met energieverbruik" geen optie is in deze wereld, zal je toch met bruikbare tussen oplossingen moeten komen als (tijdelijk) alternatief.
afgezien dat die 24000m3 niet correct is, is dat maar een schijntje aan volume.
Dat alle afval materialen verwerkt kunnen worden is ook niet helemaal waar:
www.npr.org/2019/09/10/7593761...ergy?t=1590617658849
www.bloomberg.com/news/feature...ling-up-in-landfills
Een duidelijke keerzijde, die door politieke struisvogel politiek ontkend wordt.
Het recyclen van polyester is een bewerkelijk verhaal. Ik heb de testen gezien waarvan ze dan weer beschoeiingen maken. Het blijkt dat de hoeveelheid energie en inspanning vele malen de economische waarde overschrijdt, waardoor het slechts bij proeven blijft. Economisch wil niet iedereen daar instappen.
Bootjes sloperij 't Harpje heeft voor de proeven het polyester geleverd.