Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Ervaringen PowerPlast filmless membrane?

Ervaringen PowerPlast filmless membrane? 08 mrt 2021 20:22 #1260728

  • mystudio
  • mystudio's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1518
Als ik de site van PowerPlast mag geloven is dit erg fijn doek. De superlatieven liegen er niet om. "It is a taffeta outskin without any mylar film, given an outstanding adhesion strength of the composite.
Shape stability and durability of the Filmless membrane are so impressive that we can gurantee the material for 3 years about delamination."

Zijn er hier zeilers met ervaringen met dit doek?
FLOW® - psychologie van de optimale ervaring (Mihaly Csikszentmihalyi) | Hanse 320
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaringen PowerPlast filmless membrane? 08 mrt 2021 21:01 #1260742

Nu 3 seizoenen een filmless membrane genua 2 van Hagoort (doek geleverd door powerplast) en nog geen spoor van delaminatie te zien. Zeiltje was bedoeld tot max 15 knopen wind tws maar de vorm en stabiliteit blijft zo goed dat hij blijft staan tot 21kn tws.
Tijdens het zeilen wordt het materiaal flink aan de tand gevoeld, maar blijft tot nu toe echt heel netjes.

Ook al ligt het er af en toe zo bij :blush: :whistle:


Keerzijde is wel dat mijn zeiltjes altijd netjes binnen liggen als ze niet gebruikt worden, dat helpt wel in de levensduur natuurlijk.



Al met al erg tevreden over de kwaliteit (wel beetje pricy :whistle:) om ook nog andere zaken voor t bootje te kunnen kopen daarom voor de nieuwe high aspect toch voor een iets voordeliger doekje gekozen :S ziet er overigens ook uit als prima spul.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaringen PowerPlast filmless membrane? 09 mrt 2021 19:22 #1261010

  • mystudio
  • mystudio's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1518
Ziet er mooi uit. En bevalt dus goed begrijp ik. Geen vervorming of wat dan ook maar nog? Wat is by the way je andere voorzeiltje? Ook strak.
FLOW® - psychologie van de optimale ervaring (Mihaly Csikszentmihalyi) | Hanse 320
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaringen PowerPlast filmless membrane? 09 mrt 2021 21:27 #1261072

Geen vervorming tot nu toe, zeil begint wel eindelijk iets "zachter" te worden. Was een soort amper te vouwen plank, maar dat gaat nu steeds makkelijker.

Dat andere zwarte zeiltje wat erop staat is einde levensduur. Dit was een laminaat met aan 1 zijde film en aan de andere kant een soort kuntstof taffeta laag. Die filmlaag is veel zwakker dan de taffeta laag en begon los te laten en beschadigde gemakkelijk tegen mast, stagen en railing. Gevolg inwatering in het laminaat en delaminatie. Zeiltje heeft 7 jaar dienst gedaan (niet heel verkeerd voor een laminaatje) en is deze winter vervangen. De nieuwe high aspect is geen custom designed filmless membrane zeil, dat werd in combinatie met wat amdere uitgaven net ff te gek. Nu een soort filmless membrane "van de rol" maxx enduro van Contender. Materiaal ziet er erg goed en hoopvol uit, maar ik moet nog een paar weekjes geduld hebben voordat ik m kan testen.....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaringen PowerPlast filmless membrane? 10 mrt 2021 05:56 #1261120

  • Sneaker
  • Sneaker's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
Sorry, maar MAXX Endumax Enduro heeft niets met filmless te maken.. het is mijns inziens zelfs een betere keus. En als ik Powerplast filmless lever is dat goedkoper (goedkoopste membraan dat ik zeilmaker inkopen kan) dan MAXX Endumax Enduro... Ik lever alleen liever geen filmless. Alleen als klant het perse wil. Er zijn heel goede filmless producten, Powerplast schaar ik daar nog niet onder (slecht? Nee hoor.. alles heeft zijn plek). Maar ja, er zijn zeilers met een Dacron zeil die de mening hebben dat hun zeil er na 5 jaar nog als nieuw op staat. Laat ik zeggen, het is een moeilijk te voeren discussie.. ervaar ik meestal. Dus hou ik het er tegenwoordig op dat als iemand happy met een materiaal is, dan ga ik daar maar in mee.. :-) (voor hen die mij kennen, natuurlijk doe ik dat niet.... ).
Laatst bewerkt: 10 mrt 2021 10:56 door Sneaker.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.260 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl