Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Kaartenpakket Noorwegen

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 11:05 #961472

Dag allen,

Ik ben van plan om in Augustus naar Noorwegen te zeilen richting Stavanger & Bergen. Heeft iemand een digitaal (bijv. navionics 45XG sd) en/of papieren kaartenpakket wat ik over kan nemen? Bedankt!

Groet,
Michiel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 11:17 #961475

Heb je een tablet met gps ?
Dat kun je ook een identieke EU appkaart van Navionics nemen . Die is dan meteen ook up to date ( hoewel dat in Noorwegen minder belangrijk is) en kost maar €39. Staat hetzelfde op.
Alleen staat daar heelaas Denemarken niet op , die kost nog eens €39 .
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 11:50 #961485

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1991
Ik heb OpenCpn met Oesenc kaarten gebruikt. Achteraf waren de CM93 kaarten (zwerven op het internet rond) ook voldoende geweest, hier werden zelf veel meer ankerplekken en bodemsoort aangegeven.

Wat pilots betreft: ik had de norwegian cruising guide, en die vond ik tegenvallen. Veel info klopte niet of was acherhaald. Ik heb hem helaas al weggegeven, anders had je hem mogen hebben.
Wat een hele mooie pilot is, en ieder Noor begint te glimmen als ze hem uit hun boekenrek pakken, is deze: datema-amsterdam.nl/pilots/nav...havneguiden-3-detail
Geweldig boek, met duidelijke info en plaatjes! De noorse taal is geen probleem, daar kom je, eventueel met behulp va google of zo wel uit. Voor de volgende Noorwegen reis schaf ik hem zeker aan.

Voor het spelen tussen de rotsen onder water en de duizenden eilandjes schijnt er bij Navionics nog wel eens een steentje te ontbreken, of de positie klopt niet. Tenminste, dat is wat ik van een paar Noren te horen kreeg. 1 van hun voer al jaren rond met CM93 kaarten op z´n laptop en telefoon, en was daar zeer tevreden over.

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een Grote reis in 2024!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 13:00 #961501

Tussen de Noorse scheren moet je ook eigenlijk de betonning/bebakening volgen. Daarbuiten staan er wel meer keien niet op de kaart , zelfs niet op de Noorse papieren kaartensets .Overigens zijn dat meestal geen losse keien zoals bijv in de Oostzee maar gewoon onderzeese bergtoppen met vaak hele steile randen waardoor je zomaar vanaf diep water op een rots kunt zitten.

Overigesn , de enige keer dat in Noorwegen op een rots geknald ben was toen ik nog met de Noorse papieren kaartensets daar voer eind 90er jaren.
Sinds ik met Navionics op een Geonav 4C plotter vaar en later op een Raymarine plotter ( 2003 of zoiets :unsure: ) nooit meer wat geraakt :whistle:
Ad
Laatst bewerkt: 20 juli 2018 13:05 door Yellow Boat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 13:02 #961502

Bedankt voor de goede tips. Kaartenpakket voor de iPad heb ik aangeschaft, maar een back-up lijkt mij fijn!
mrtnm schreef :
Voor het spelen tussen de rotsen onder water en de duizenden eilandjes schijnt er bij Navionics nog wel eens een steentje te ontbreken, of de positie klopt niet. Tenminste, dat is wat ik van een paar Noren te horen kreeg.

Hmmm... dat is wat minder geruststellend. Voor de sfeer aan boord zal ik deze informatie maar niet met mijn vriendin delen :laugh:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 13:29 #961510

Och op de Navionics kaarten staan niet bebakende routes vaak ingetekend met een rode stippellijn Moet je wel ver genoeg voor inzoomen.
Volg je die routes dan loop je geen enkel risico.
Daarbuiten moet je gewoon langzaam varen en goed opletten. Een uitkijk voorop kan kan helpen want het water is er in het algemeen erg helder.
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kaartenpakket Noorwegen 20 juli 2018 22:30 #961639

  • mrtnm
  • mrtnm's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1991
In Noorwegen geen rotsen geraakt, op de Shetlands bij het binnenlopen van het haventje van Bressay, een zacht bonkje onder het schip, met de scheg liep ik er op. En gleed er ook meteen weer af. De betreffende steen stond zelfs op de kaart.. :whistle:

Martijn :)
Leisure 22


www.leisure17-22.nl/

Weer een Grote reis in 2024!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.263 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl